1 vienetas pudingo (vanilinis, įdarui, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. 2. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus. 3. Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi. 4. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. 5. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos. 6. Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus. 7. Supilame įdarą ir kepame 170° C orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažiname iki 150° C ir kepame dar apie 30-35 minutes.
Pastebėjimai: kepimo laiką man teko koreguoti, kepiau apie 1 h. 30 min, ir geriausia laikyti 170° C temperatūrą, nes varškė ilgai laikosi skysta. Priklauso nuo to kokio skystumo varškės masė.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
60 gramų cukraus
130 gramų cukraus (įdarui)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių (įdarui)
250 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų pieno (įdarui)
500 gramų varškės (įdarui)
1 valgomasis šaukštas aliejaus (įdarui)
75 gramai sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 vienetas pudingo (vanilinis, įdarui, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais. 2. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus. 3. Įdarui kiaušinius išsukame su cukrumi ir aliejumi. 4. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. 5. Kitame inde pieną sumaišome su pudingo milteliais, supilame į varškės masę ir išmaišome. Įdaras išeina gana skystas, kefyro konsistencijos. 6. Atsegamą kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla, tiek dugną tiek šonus. 7. Supilame įdarą ir kepame 170° C orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažiname iki 150° C ir kepame dar apie 30-35 minutes.
Pastebėjimai: kepimo laiką man teko koreguoti, kepiau apie 1 h. 30 min, ir geriausia laikyti 170° C temperatūrą, nes varškė ilgai laikosi skysta. Priklauso nuo to kokio skystumo varškės masė.