karpis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „karpis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „karpis“.
Prieš kepant karpį šventėms padarykite tai: skonis bus žymiai geresnis
Dažnas Kūčių vakaro be gera kaina ir skoniu pasižyminčio karpio neįsivaizduoja. Būtent jis prieš pat šventes tampa pačia populiariausia žuvimi parduotuvėje, aplenkiančia net silkę ir lašišą, atskleidžia „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė. Kadangi jis būna vienas svarbiausių patiekalų, verta žinoti kelias gudrybes, kad karpis pavyktų tiesiog meistriškai.
Išsisaugokite šį receptą Kūčioms: taps šeimos favoritu
Ieškote idėjų, ką naujo pasigaminti iš žuvies? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip ant kiekvienos šeimos stalo bent kelis kartus per metus atsiduriančius žuvies maltinukus pakelti į kitą lygį.
3 karpius pagavęs kėdainietis nustebo ir pats: jų dydis atima žadą
Apie karpininką Eiridą Dambrauską kalbos sklinda ne tik tarp kėdainiečių karpininkų. Jo trofėjai ir atsidavimas žvejybai stebina net užkietėjusius žvejus. E. Dambrauskas, gyvenantis Kėdainiuose, kaip ir kiekvieną vasarą, labai daug laiko praleidžia prie vandens su meškerėmis.
Jaunuolis yra susikoncentravęs į karpių žvejybą. O paskutinė jo žvejyba – net labai įspūdinga: laimikis – 3 vienas už kitą gražesni karpiai.
Teismas leido „Marijampolės pieno konservų“ akcininkams keisti valdybą
2019 metais mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus turto paveldėtojams toliau ginčijantis dėl teisių į palikimą, apeliacinės instancijos teismas leido keisti bendrovės „Karpis“ valdomos įmonės „Marijampolės pieno konservai“ valdybą bei vadovą.
Šį jautrų pareigūno poelgį 7-erių metų berniukas prisimins ilgai: sujaudins ne vieną
Policijos pareigūnas Vusterio mieste, Ohajo valstijoje padėjo septynerių metų berniukui sugauti 6 kilogramų sveriantį karpį.
Vusterio policijos departamento publikuotame vaizdo įraše matyti didelė žuvis netoli Fredlanderio parke esančio tvenkinio kranto.
Policijos departamentas nurodė, kad septynerių metų berniukui, jo tėvui ir patruliui Joshui Timko prireikė 15 minučių sužvejoti šį karpį.
Taip ruošto karpio dar neragavote: Gian Luca išdavė ypatingą receptą
Paskutinėje šio sezono TV3 laidoje „La maistas“ garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco svečiavosi pas Arūną Valinską jo žuvininkystės ūkyje. Išbandęs jėgas žvejyboje, šefas nepraleido progos kartu su A. Valinsku pagaminti gardų karpį su šonine.
Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
Taip pagamintas karpis taps Kūčių stalo pažiba: norėsis dar ir dar
Gražiausios metų šventės jau ant nosies, o tiems, kurie dar nesugalvojo, kaip Kūčių vakarą nustebinti savo šeimą ar draugus, TV3 laidos „Gardu Gardu“ Gediminas Endriukaitis tam turi puikią išeitį ir siūlo pasigaminti traškias karpio juosteles su majonezo-krienų padažu.
Krienų padažui jums reikės:
½ stiklinės majonezo;
2 valg. šaukštų aštrių krienų;
1 arb.
Šios žuvies juostelės per šventes nustebins visus: išbandykite
Didžiausios žiemos šventės – jau čia pat. Jeigu vis dar ieškote idėjų šventinei vakarienei, siūlome išbandyti traškias karpio juosteles su majonezo-krienų padažu. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Krienų padažui jums reikės:
½ stiklinės Kėdainių konservai majonezo „Originalus“
2 valg. šaukštų aštrių krienų
1 arb.
Alytaus rajone žvejai sugavo karpį milžiną: sveria net 30 kilogramų
Alytaus rajone žvejai sugavo karpį milžiną – sveriantį net trisdešimt kilogramų. Tvenkinio savininkas ketina siekti rekordo, tad laimikį pasvėrė, išmatavo ir paleido atgal į tvenkinį.
Tiesa, likimą šis karpis bando jau ne pirmą kartą, jis buvo jau kelis sykius pagautas ir paleistas atgal. Milžinas net vardą jau turi – žvejai jį pakrikštijo Muslimuku.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių (žuvims) 1 vienetas žuvies (šaldyta) šiek tiek žalumynų (papuošimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
Receptas. Keptas karpis tešloje
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas karpių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai papildomai reikės: 1 kiaušinis 1 stiklinė pieno truputį kvietinių miltų 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių truputį druskos aliejaus kepimui. Karpį išvalykite, nuplaukite. Nupjaukite karpio galvą ir uodegą. Tada žuvį perpjaukite išilgai ties stuburu į dvi dalis. Nupjaukite pelekus ir supjaustykite karpį stačiakampiais gabalais. Juos įtrinkite druska ir pipirais.
Receptas. Keptas karpis pomidorų padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 0.5 stiklinės pomidorų padažo šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyta žuvis supjaustoma, pabarstoma druska su pipirais, apvoliojama miltais ir apkepinama aliejuje arba svieste. Vėliau užpilama pomidorų padažu ir 5 min. pakaitinama. Taip paruoštas karpis gali būti tiekiamas su ryžių koše arba keptomis bulvėmis.
Receptas. Karpis drebučiuose
INGREDIENTAI: 1 vienetas karpių šiek tiek prieskonių šiek tiek sultinio (kubelis ar drebučiuose) šiek tiek grietinėlės 1 vienetas morkų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį išvalyti. Galvą virti nedideliame kiekyje vandens (sultinio), pagardinus mėgstamais prieskoniais. Tada išimti galvą ir dėti karpio gabalėlius (be kaulų), pagardinti prieskoniais.
Receptas. RŪKYTAS KARPIS
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek karpių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį išvalome, bet neskutame žvynų, ištriname druska (negailime),po valandos druską nuplauname, įtriname pipirais ir česnaku (gausiai). Palaikome dar valandą ir galime rūkyti. Mes rūkome metalinėje statinaitėje, į ją pridedame juodų serbentų, kadagio šakelių, vyšnių lapų, kriaušių, obelų šakelių.
Receptas. Karpis, keptas orkaitėje
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas karpių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyta supjaustyta žuvis, išėmus kaulus, pabarstoma pipirais, apšlakstoma citrinos sultimis ir 30 min. palaikoma šaltai. Vėliau pasūdoma ir kepama riebalais išteptoje skardoje apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tiekiama apšlakstyta grietine. Skanaus.
Receptas. Keptas karpis su obuoliais
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų 3 vienetai obuolių (rūgštoki, dideli) 1 kilogramas karpių (ne mažesnis, nei) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytą karpį ištriname prieskoniais ir paliekame per naktį pasimarinuoti. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinų sultimis, kad nepajuostų. Obuolius sudedame į žuvies vidų ir užsiuvame. Aptepame žuvį majonezu (jei Kūčioms - aliejumi) ir šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Receptas. Karpis, šutintas aluje
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota) 3 vienetai gvazdikėlių 6 vienetai juodųjų pipirų 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 1 stiklinė džiūvesėlių 1 stiklinė acto (atskiestas, 3%) 1.5 stiklinės alaus šiek tiek druskos 6 vienetai kvapiųjų pipirų 1 sauja razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palai...
Receptas. Keptas įdarytas karpis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 1 vienetas morkų šiek tiek muskato 1 vienetas petražolių 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas karpių 3 vienetai batono (riekės) šiek tiek džiūvesėlių 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 100 gramų sviesto 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę.
Receptas. Karpis spanguolių padaže
INGREDIENTAI: 1 gabalas karpių 1 vienetas morkų šiek tiek porų 5 vienetai pievagrybių 1 vienetas citrinų 1 gūželė petražolių 1 arbatinis šaukštelis citrinpipirių 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (žuvies) 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas miltai 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 saujelė spanguolių (džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis obuolių acto 100 gramų sultinio (žuvies) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Įdarytas karpis su krabais
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek krabų (mėsa) šiek tiek prieskonių (žuvims) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti per nugarą nepažeidžiant odos. Išdarinėti žuvį.
Receptas. Įdarytas karpis su lašinukais
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų (vidutinio dydžio) 2 vienetai svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1.5 kilogramo karpių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės džiūvesėlių 1 stiklinė pieno 0.5 stiklinės manų kruopų šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuvies) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti. Išimti žiaunas ir akis.
Receptas. Karpis drebučiuose
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek petražolių 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas kiaušinių (baltymas) 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 kilogramas karpių šiek tiek majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek druskos 1 litras sultinio (daržovių) 10 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais.
Receptas. Karpis, troškintas aluje
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 700 gramų karpių 1 arbatinis šaukštelis acto 100 mililitrų alaus 2 valgomieji šaukštai aliejaus 50 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštą žuvį supjaustyti gabalais, pasūdyti, apibarstyti pipirais, aplieti actu ir pamarinuoti šaldytuve 1 val. Į puodą sudėti žuvį, suberti razinas, citrinos žievelę, įpilti aliejaus ir alaus.
Receptas. Keptas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas karpių 0.5 vieneto citrinų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas garstyčių šiek tiek prieskonių (žuvies) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštos žuvies nugarą įpjauti, įtrinti majonezo, garstyčių, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu ir kepti orkaitėje uždengus folija. Pabaigoje nuimti, kad šiek tiek apskrustų.
Receptas. Karpis, puoštas plakta grietinėle
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 50 gramų lazdyno reišutų 100 gramų slyvų (džiovintos) šiek tiek kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 1.5 stiklinės grietinėlės (plakta) šiek tiek druskos 1 stiklinė aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytas karpis pabarstomas druska su prieskoniais, apvoliojamas miltais ir iškepamas. Slyvos išverdamos ir ištrinamos pro sietelį. Riešutai sukapojami.
Receptas. Virtas karpis
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas citrinų (griežinėlis) šiek tiek čiobrelių 3 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek peletrūno 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas karpių šiek tiek druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą ...
Receptas. Įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas karpių 1 ir 1/5 litro vandens 3 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų. Žuvis nuplaunama, išimami viduriai.
Receptas. Karpis su medumi
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių (šaknis) 0.5 vieneto svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas karpių 1 valgomasis šaukštas acto (9%) šiek tiek druskos 1 stiklinė sultinio 2 valgomieji šaukštai razinų 10 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštą žuvį supjaustyti porcijiniais gabaliukais ir sudėti į puodą kartu su pjaustytais: morkomis, petražolės šaknimi, svogūnu ...
Receptas. Grikiais įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė grikių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 800 gramų karpių (šviežias, išvalytas) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 stiklinė grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
Receptas. Lenkiškai pagamintas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė) 2 vienetai gvazdikėlių 3 vienetai juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 30 gramų migdolų 2 vienetai morkų 1 vienetas petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas karpių 50 gramų džiūvesėlių 2 valgomieji šaukštai acto 100 mililitrų raudonojo vyno 0.5 litro alaus (tamsus) 30 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu.
Receptas. Karpis nenuskaidrintuose drebučiuose
INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek petražolių 3 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 0.5 litro obuolių sulčių 0.5 litro vandens šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 20 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma.
Receptas. Karpis, troškintas piene
INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas karpių 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, įtrinamas druska su prieskoniais, pavoliojamas plaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepinamas svieste.
Receptas. Keptas įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas karpių (šviežias,vidutinis) 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio) 20 gramų krapų (smulkinti) 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek prieskonių ( žuviai, su žolelėmis) 1 vienetas citrinų 100 gramų kopūstų (Pekino) 4 vienetai bulvių 1 vienetas morkų (smulkinta) 1 vienetas pomidorų pastos 1 sauja sparaginių pupelių 1 vienetas laurų lapų (lapai) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Virtas karpis padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (skiltelių) 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas karpių 1 stiklinė obuolių sulčių 0.5 stiklinės vandens šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyta žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais.
Receptas. Karpis keptas alyvuogių aliejuje
INGREDIENTAI: šiek tiek kvietinių miltų 1 vienetas karpių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį išvalyti, gerai nuplauti ir supjaustyti riekelėmis. Įtrinti tokiu mišiniu: spaustos citrinų sultys, šlakelis alyvuogių aliejaus, citrinpipiriai, druska. Palaikyti šaltai apie valandą. Kiekvieną karpio riekelę apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje.
Receptas. Orkaitėje keptas karpis
INGREDIENTAI: 1 vienetas karpių (gyvas) šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto (lydytas) šiek tiek prieskonių (mišinys "Žuvies ant grotelių") PARUOŠIMO BŪDAS: karpį išdarinėti bet nesupjaustyti; gausiai apibarstyti karpio išorę ir vidų prieskoniais; tuomet aptepti karpio išorę sviestu; ir apibarstyti džiūvėsėliais. kepti apie 40 min, arba kol gražiai apskrus vidutinio karštumo prkaitėje.
Receptas. Karpis su krienais ir obuoliais
INGREDIENTAI: 40 gramų krienų 60 gramų obuolių 50 gramų salierų 1 vienetas svogūnų 150 gramų karpių šiek tiek acto šiek tiek prieskonių (žuvies sultinys) 20 gramų žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį supjaustykite ir apipilkite atskiestu actu. Po to dėkite žuvį į sultinį ir virkite. Įdėkite supjaustytą svogūną, salierų, petražolių, paskaninkite pipirais ir lauro lapais. Išvirus karpiui viską ataušinkite.
Receptas. Karpis, marinuotas česnake
INGREDIENTAI: 1 vienetas karpių 4 galvos česnakų 4 žiupsneliai druskos Antras sluoksnis: 200 gramų miltai ((apvoliojimui)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 14 PARUOŠIMO BŪDAS: Gyvą karpį išdoroti, nuvalyti, išplauti, nuskusti žvynus. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8 kg, tadi man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio.
Receptas. Karpis su grikiais
INGREDIENTAI: 2 česnakų 0.5 stiklinės grikių (košė) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai karpių 1/3 stiklinės džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 valgomieji šaukštai sviesto 200 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Karpius išvalyti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens.
Receptas. Keptas karpis
INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas karpis supjaustomas, apibarstomas miltais, sumaišytais su maltais prieskoniais ir druska, apvoliojamas džiūvėsėliais ir kepamas aliejuje.
Receptas. Karpių sriuba su razinomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krienų (tarkuoti) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 500 gramų karpių (šviežias) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės 6 stiklinės sultinio (daržovių) 1.5 valgomojo šaukšto razinų (išmirkytos) PARUOŠIMO BŪDAS: Karpis supjaustomas ir daržovių sultinyje ant mažos ugnies verdamas apie 30 min. Grietinė sumaišoma su miltais, supilama į sriubą, užvirinama.
Receptas. Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu
INGREDIENTAI: 1 kilogramas karpių 100 gramų grikių 150 gramų grybų (rudieji šampinjonai) 200 gramų daržovių (įvairios, šaldytos) 4 valgomieji šaukštai sviesto 150 gramų lydyto sūrio (pievagrybių skonio) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 skiltelė česnakų šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Karpis drebučiuose
INGREDIENTAI: šiek tiek morkų 1 kilogramas karpių šiek tiek grietinės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį išvalyti. Galvą virti nedideliame kiekyje vandens pagardinus mėgstamais prieskoniais. Paskui ją išimti ir dėti karpio gabalėlius be kaulų, pagardinti prieskoniais. Pavirus supilti grietinėlę, sukrėsti svieste patroškintą rupiai tarkuotą morką ir dar užvirinti. Supilstyti į indelius ir padėti šaltai, kad sustingtų.
Receptas. Įdarytas karpis
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo karpių 300 gramų mesos ((karštai rūkyta šoninė)) 3 vienetai džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 1 skiltelė česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 1 valgomasis šaukštas petražolių 1 vienetas citrinų 4 lapai salotų 40 gramų morkų (virta (gabaliukas)) 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Karpio sriuba orkaitėje
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų 3 vienetai svogūnų (labai dideli) šiek tiek karpių 0.5 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek prieskonių (žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Stambiai supjaustytą žuvį apkepiname keptuvėje, po to apkepiname svogūnus, daug daug česnakų, beriame žuvies prieskonių, viską sudedame į gilią skardą, įpilame vandens ir pusę stiklinės raudonojo vyno. Troškiname 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 2 valandas.
Kauniečių brolių laimikis atima žadą: sugavo įspūdingo dydžio karpį
Ilgąjį savaitgalį Tauragėje Donatas ir Dalius, karpininkai iš Kauno, sugavo įspūdingą 30 kilogramų karpį. Savo laimikio vaizdo įrašu jie pasidalijo ir su portalo tv3.lt skaitytojais.
Vaizdo medžiagą ir laišką atsiuntę žvejai teigia, kad tai didžiausias jų žvejotame tvenkinyje iki šiol pagautas karpis, o galbūt ir pats didžiausias visoje Lietuvos istorijoje.
Gian Luca metė sau netikėtą iššūkį: ar įmanoma lašinius suderinti su karpiu?
Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris nedievintų italų virtuvės. O štai laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį TV3 žiūrovams įrodo, kad jis neabejingas ir lietuviškai. Savo receptais jis geba supinti Lietuvą su Italija, tačiau iki šiol ne viskas, ką mūsų tautiečiai dievina, jam yra taip lengvai perprantama…
Kiekvieną sekmadienį žinomas vyras lankosi vis kitame Lietuvos ūkyje, kuriame ir pats patiria naujų kartų.
Lietuvių pamėgta žuvis – karpis: štai kodėl naudinga ją rinktis
Karpis yra viena skaniausių ir labiausiai paplitusių žuvų, vartojamų daugelyje pasaulio šalių. Karpis yra ne tik itin gardaus ir švelnaus skonio žuvis, bet taip pat turi daugybę didelių privalumų sveikatai, tokių kaip gebėjimą pagerinti širdies sveikatą, sumažinti uždegimą, apsaugoti kvėpavimo takų sveikatą ir net sulėtinti senėjimo procesą.
Taip karpio dar tikrai negaminote: per šventes girs visa šeima
Iš karpio pagaminti patiekalai – neatsiejama Kūčių stalo dalis, juos šeimininkės ruošia jau ne vieną dešimtmetį, o ši žuvis šalyje pradėta auginti dar 17–18 amžiuje. Karpio pagaminimo būdų yra pačių įvairiausių: nuo tradicinio kepimo apvoliojus miltuose iki paruošimo gardinant egzotiškais ingredientų deriniais.
Maisto ekspertė Halina Bovševič pataria, kaip išsirinkti šviežią ir kokybišką žuvį bei paįvairinti savo šventinį stalą trimis skirtingais karpių patiekalais.