INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių (virtos)
- 1 vienetas citrinų (griežinėlis)
- šiek tiek čiobrelių
- 3 vienetai juodųjų pipirų
- šiek tiek peletrūno
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas porų
- 1 vienetas salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas karpių
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
REKLAMA