• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
  • šiek tiek petražolių
  • 3 vienetai svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 kilogramas karpių
  • 0.5 litro obuolių sulčių
  • 0.5 litro vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 20 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma.

    Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį.

    Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio.

    Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų