INGREDIENTAI:
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 kilogramas karpių
- 0.5 litro obuolių sulčių
- 0.5 litro vandens
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma.
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį.
Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio.
Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais.
REKLAMA