INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas karpių
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai papildomai reikės:
1 kiaušinis
1 stiklinė pieno
truputį kvietinių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
truputį druskos
aliejaus kepimui.
Karpį išvalykite, nuplaukite. Nupjaukite karpio galvą ir uodegą. Tada žuvį perpjaukite išilgai ties stuburu į dvi dalis. Nupjaukite pelekus ir supjaustykite karpį stačiakampiais gabalais. Juos įtrinkite druska ir pipirais. Iš tešlai skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Joje apvoliokite karpio gabalėlius ir kepkite ant nedidelės ugnies su aliejumi. Apkepusius gabalėlius vėl merkite į tešlą ir vėl kepkite.
Tešloje keptą karpį patiekite su bulvių koše ir salotomis.
Puoškite petražolėmis bei citrinos skiltelėmis.
REKLAMA