Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti per nugarą nepažeidžiant odos. Išdarinėti žuvį. Įdarui reikės: žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su atvėsinta krabų mėsa sumalti su mėsmale. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru ir susiūti. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti ir išimti siūlą. Dėti į didelę lėkštę. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek ryžių (virti)
šiek tiek žirnių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas karpių
šiek tiek druskos
šiek tiek krabų (mėsa)
šiek tiek prieskonių (žuvims)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti per nugarą nepažeidžiant odos. Išdarinėti žuvį. Įdarui reikės: žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su atvėsinta krabų mėsa sumalti su mėsmale. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru ir susiūti. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti ir išimti siūlą. Dėti į didelę lėkštę. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!