INGREDIENTAI:
- 3 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 1 vienetas petražolių (šakelė)
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 kilogramas karpių
- 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, įtrinamas druska su prieskoniais, pavoliojamas plaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir apkepinamas svieste. Vėliau dedamas į puodą su ištirpintu sviestu, o dar geriau — į ugniai atsparų indą, supilamas karštas pienas ir pavirinama.
Žuvis tiekiama sudėta į pašildytą pusdubenį, apšlakstyta sviestu ir apibarstyta petražolių lapeliais. Gali būti tiekiama tame pačiame inde, kuriame gaminta.
REKLAMA