INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 2 vienetai gvazdikėlių
- 3 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 30 gramų migdolų
- 2 vienetai morkų
- 1 vienetas petražolių
- šiek tiek salierų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas karpių
- 50 gramų džiūvesėlių
- 2 valgomieji šaukštai acto
- 100 mililitrų raudonojo vyno
- 0.5 litro alaus (tamsus)
- 30 gramų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.
REKLAMA