Nors A. Valinską daugelis įpratę matyti televizijos ekranuose, nedaugelis žino apie kitą jo veiklą – jis yra ir ūkininkas! Kone 20 metų jis puoselėja netoli Vilniaus įkurtą žuvininkystės ūkį, kuris yra tikras rojus žvejams – čia kimba karpiai, lydekos, ešeriai, šamai ir net unguriai.
Prisimindamas ūkininkavimo veiklos pradžią, A. Valinskas su šypsena pasakojo, kad jo žmona, žinoma dainininkė Inga Valinskienė nesusižavėjo sumanymu įkurti žuvininkystės ūkį, tai, kaip pats sako, ko gero, buvo sunkiausias išbandymas šeimoje.
Tačiau su laiku žmona apsiprato. Jis išdavė, kad Inga labai mėgsta žuvį, o pats mėgstamiausias žuvies patiekalas – jos pačios keptas karpis.
Kol jiedu šnekučiavosi, užkibo ir neprastas laimikis – 2,5 kg sveriantis karpis. Tad nieko nelaukdami jie patraukė gaminti karpio su šonine pagal ypatingą Gian Lucos receptą. Išbandykite patys – šis patiekalas patiks ne tik žuvies mėgėjams. O prie jų puikiai dėrės lengvai pagaminamos kaliaropių salotos.
Progos susipažinti su Gian Luca ir paragauti jo ypatingo patiekalo nepraleido ir I. Valinskienė, kuri stebėjosi tokiu deriniu – pati niekada nė nebūtų sugalvojusi derinti karpio su šonine!
Karpis su šonine pagal Gian Luca
Reikės: karpio filė; šviežių petražolių; šviežio baziliko; šoninės; vyšninių pomidoriukų; kaliaropės; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų; balto vyno.
Pasiruošiame karpio filė. Susmulkiname petražoles ir mėtas, jomis padengiame karpį. Žuvį užklojame šoninės juostelėmis.
Ruošiame vyšninius pomidorus: kiekvieną įpjauname ir įdedame šviežio baziliko lapelį.
Žuvį su pomidorais dedame į gerai įkaitintą grilį. Kepame 10 minučių. Prieš ištraukiant iš grilio, pašlakstome baltu vynu.
Kol žuvis kepa, ruošiame salotas: plonais griežinėliais supjaustome kaliaropę. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Skanaus!