žuvis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvis“.
Šiukštu nepirkite tokios žuvies: gali baigtis liūdnai
Rūkyta žuvis – tai unikalus skonis, kuris daugelį sugrąžina į vaikystės prisiminimus ar žvejybos sezono pradžią. Šiandien rūkytos žuvies patiekalai tapo daugelio mėgstamu užkandžiu kasdieniniame gyvenime. Rūkymo procesas ne tik praturtina žuvį išraiškingu skoniu, bet ir pailgina jos galiojimo laiką, todėl tai puikus produktas, išliekantis populiarus visus metus.
Išskirtinis patiekalas vakarienei: patiks visiems
Jei dar nesugalvojote, ką paruošti vakarienei, nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išskirtinio patiekalo receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius išradingai suderino populiarios žuvies bei šoninės skonius.
Šie ženklai išduoda, kad jums trūksta magnio: pastebėkite laiku
Ekspertai teigia, kad magnio trūkumas vis dar yra gana dažna problema, nepaisant to, kad šio būtino mineralo yra kasdieniuose maisto produktuose, pavyzdžiui, žuvyje, lapinėse daržovėse, riešutuose ar piene.
Siekdami sumažinti stresą ir nerimą, taip pat pagerinti bendrą organizmo veiklą, vis daugiau mūsų šiais laikais griebiasi magnio papildų.
Kuo mums naudingas magnis?
Neseniai „Waitrose“ pranešė, kad šio papildo pardavimai išaugo 44 proc.
Įspūdingas radinys gelmėse: mokslininkai aptiko naują „ryklio vaiduoklio“ rūšį
Naujosios Zelandijos mokslininkai atrado naują „ryklio vaiduoklio“ rūšį – retos rūšies žuvį, kurią nepaprastai sunku pastebėti, rašo BBC.
Šis „ryklys vaiduoklis“ gyvena dideliame gylyje Ramiajame vandenyne. „Rykliai vaiduokliai“ neturi žvynų, o jų skeletas sudarytas tik iš kremzlių.
Virginijus Lietuvoje pagavo savo gyvenimo šamą: svoris pribloškia visus
Praėjusį savaitgalį Kilučių ežere biržietis žvejys Virginijus Jaruševičius pagavo beveik 20 kg svėrusį šamą. Kol kas tai viešai žinomas Biržų rajono rekordas.
Patyrusiam žvejui tai ne pirmasis šamas, kurį yra sugavęs, tačiau šis laimikis yra ypatingas. Šamo ilgis siekė 1,42 m, o svoris – 19,53 kg.
Vyko kova su šamu
„Žvejojau masalui naudodamas gyvą žuvelę. Kibimas įvyko viduryje ežero. Supratau, kad užkibo kažkas tikrai rimto, nes išsyk išsuko gal apie 50 metrų valo.
Šiems Zodiako ženklams vertėtų pasisaugoti: gresia kivirčai
Daugeliui šiandiena gali būti išties puiki. Visgi keliems Zodiako ženklams vertėtų pasisaugoti ir vengti kivirčų.
Štai ką žada žvaigždės:
Avinas
Jūsų pusėje bus visuomenė, jus palaikys antroji pusė (jei buvote susipykę, šiandien nepraleiskite progos susitaikyti). Vakaras netinkamas santykiams aiškintis.
Jautis
Nesinervinkite, dažniau tarkitės, kalbėkitės su artimaisiais, savo pora apie jums nerimą keliančius dalykus ir išeitis atsiras.
Vienuolikmečio gebėjimai stebina kiekvieną: parodė, kaip itin skaniai pasigaminti upėtakį
TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ sužibėjo 11-metis Vytis. Jis gamina jau daugiau nei pusę savo gyvenimo ir savo patiekalais stebina šeimos narius. „Kai grįžtu iš mokyklos, paruošiu įžanginį patiekalą, sriubą, pagrindinį patiekalą ir desertą. O kartais visus šiuos patiekalus padarau net iš dviejų pasirinkimų“, – laidoje pasakojo Vytis. Laidoje jis parodė, kaip pasigaminti vaivorykštinį upėtakį su gaiviomis mango salotomis ir daržovių iešmeliais.
Taip gamindami mėsą ar žuvį rizikuojate: gali skatinti vėžį
Vaistininkai vasarą vadina „grilinimo“ sukeltų negalavimų sezonu ir pataria, kaip jų išvengti
Mėsos, žuvies, jūros gėrybių kepimas ant grotelių, kepsninių ar iešmų yra vienas mėgstamiausių maisto ruošimo būdų. Vis tik sveikatos specialistai atkreipia dėmesį, kad kai mėsa ar žuvis yra kepama aukštoje temperatūroje, joje gali susidaryti kenksmingų junginių, susijusių su padidėjusia tam tikrų vėžio formų rizika, tad tokiais kepsniais reikėtų mėgautis saikingai.
Gigantiškas gyvis pajūryje sukėlė tarnybas ant kojų: dydis siekė 2 metrus
Populiaraus paplūdimio pakrantėje išplautas retas ir į ateivį panašus jūros padaras pribloškė turistus. Turistai Keneto upės žiotyse Viktorijos valstijos pietvakarių pakrantėje rado šį gyvūną, vadinamą mėnulžuve.
Cath Rampton ir jos vyras Tomas, abu veterinarai, sakė, kad buvo šokiruoti, kai aptiko didžiulę žuvį, kurios nė vienas iš jų anksčiau nebuvo matęs.
Lietuvai draudžiant žuvies importą iš Rusijos, ministras sako – reikia ES sprendimo
Vyriausybei nutarus uždrausti Rusijoje pagautos žuvies importą į Lietuvą, tačiau Europos Sąjungos (ES) mastu nesant tokio ribojimo ir į Lietuvą toliau patenkant rusiškai žuviai, žemės ūkio ministras sako, kad sprendimą turėtų priimti Europos Komisija.
Žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacija „Baltijos žvejas“ neseniai kreipėsi į ministeriją prašydama imtis veiksmų, kad Rusijoje sugautos žuvys nepatektų į Lietuvą – anot jų, ji patenka per kitas ES valstybes.
REKLAMA
REKLAMA
Vaikščiodamas kėdainietis pamatė tikrą „monstrą“: parodė visiems
Kėdainių miestą kertančiame nedideliame Dotnuvėlės upelyje – keistas ir neįprastas radinys. Miesto parko seniūnaitis, žvejys Ruslanas Linevas, vaikščiodamas upelio pakrantėmis, aptiko labai didelės žuvies gaišeną.
Jo manymu, tai daugiau nei 20 kilogramų sveriantis plačiakaktis. Tik iš kur toks monstras atsirado šiame mažame upelyje?
Rado nugaišusį ties tiltu
Savaitgalį vaikštinėdamas upelio pakrantėmis žvejys R. Linevas ant akmenų aptiko plačiakakčio gaišeną.
Lietuvių žvejai sužibėjo pasaulio čempionate: iš vandens ištraukė virš 300 kg žuvies
Pasaulio čempionate skamba Lietuvos vardas. Šalies rinktinė sugaudžiusi daugiau nei 304 kilogramus įvairios žuvies pelnė sidabro medalius. Lietuvos rinktinės žvejai pasakoja, kad tokio laimėjimo nė nesapnavo, o antra vieta pasaulio čempionate – istorinis įvykis visai šaliai. Nuo pirmos vietos lietuviai sportininkai atsiliko vos vienu taškeliu.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Lietuvos vardas garsiai skamba Pasaulio dugninės meškerės čempionate.
Pavasariškas ir greitas receptas: žuvies mėgėjams – itin patiks
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti lengvą ir pavasarišką patiekalą – žuvį baltojo vyno padaže su gaiviomis brokolių salotomis. Žuvį galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, tačiau žuvis iškepta orkaitėje bus tvirtesnė ir stangresnė.
Žuviai vyno padaže reikės:
Kilogramo menkės filė
Didelės saujos vyšninių pomidorų
Poro
Šviežių bazilikų, petražolių
Taurės baltojo vyno
Citrinos
80 gr.
5 maisto produktai padeda apsisaugoti nuo trombozės: sveikata padėkos
Trombozė – labai pavojinga liga. Trombozė gali atsirasti bet kurioje kraujagyslių sistemos vietoje – venose, arterijose ir širdyje. Dažniausiai liga prasideda, kai pažeidžiamas vidinis kraujagyslės sienelės sluoksnis, kai sulėtėja kraujotaka, pakinta kraujo sudėtis. Kartais ši liga gali baigtis net mirtimi.
Todėl itin svarbu imtis prevencinių priemonių, apsaugančių nuo kraujotakos sutrikimų.
Merginos sugalvotas kerštas neištikimam sužadėtiniu šokiravo internautus: to nelinkėtų niekam
Moteris, vardu Jamie, pasidalijo savo istorija apie kerštą po to, kai sužinojo, kad buvęs sužadėtinis jai buvo neištikimas. Sugalvotas keršto planas šokiravo internautus – jie teigė kad niekad nenorėtų patys su tuo susidurti.
Buvęs Jamie sužadėtinis ją apgaudinėjo, o kai buvo pričiuptas, ją paliko. Išsikraustydama iš jų kadaise bendrų namų Jamie norėjo atkeršyti.
Policija suėmė netikėtą nusikaltėlį: „žuvų banditas“ prie bankomatų klijavo žuvis
„Žuvų banditas“ – taip save praminė paauglys, kuris sausio pabaigoje Provo mieste, Jutos valstijoje (JAV), buvo suimtas už tai, kad prie bankomatų ir kitų objektų klijuodavo žuvis.
Internetinio naujienų portalo „ForTheWin“ teigimu, nuo praėjusių metų rugpjūčio iki gruodžio mėnesio 17-metis šias keistas išdaigas krėtė daugiau nei dešimtis kartų.
Stintų šventėje Palangoje tikimasi suvalgyti apie 10 tonų žuvies
Šį savaitgalį Palangoje tikimasi parduoti apie 10 tonų stintos, didžioji dalis jos sugaunama Lietuvos vandenyse, sako šeštadienį prasidedančios šventės „Palangos stinta“ organizatoriai.
Viešosios įstaigos „Palangos stinta“ direktorius Nerijus Stasiulis sako, jog viena kurorto maitinimo įstaiga šventei paprastai perka 150–200 kilogramų žuvies.
Kas ta balta medžiaga, pasirodanti kepant lašišą? Atskleidė tiesą
Lašiša yra viena iš labiausiai mėgstamų ir populiariausių žuvų. Specialistai giria jos poveikį mūsų organizmui, vaikams patinka, kad joje beveik nėra kaulų, o net paprasčiausiai paruošta sukuria gurmanišką patiekalą.
Tiesa, kai kurie ją ruošdami pasimeta – ar ją saugu valgyti, kai ant kepamos žuvies išsiskiria balta medžiaga? Kas tai ir ką daryti, aiškina specialistai.
Sveiki riebalai ir daugiau kalio nei banane
Lašiša laikoma viena riebiausių žuvų.
Štai, kiek kartų per savaitę vertėtų valgyti žuvį: sveikata padėkos
Ne veltui Viduržemio jūros regiono dieta laikoma sveikatai palankiausia – ji kupina šviežių daržovių, ankštinių, kokybiško alyvuogių aliejaus bei liesos mėsos, žuvies. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad mums itin naudinga tinkamai paruošta žuvis, o Viduržemio jūros regiono mityba yra puiki prevencinė priemonė šių dienų civilizacijos ligoms.
Upėtakis pagal Gian Lucą slepia viena gudrybę: taip paruošę patiekalą niekuomet neprašausite
Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nuspręs šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, žiūrovai išvys jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“.
Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą. Vertingais patarimais jis pasidalins ir su žiūrovais.
Šis žuvies vyniotinis taps švenčių stalo pažiba: girs visi
„Dievinu visokius žuvų vyniotinius, musus ar įdarytą žuvį. Tačiau buvo laikas, kai įdaryti žuvies nemokėjau, o apie musus nebuvau nė girdėjusi. Tad, vienintelis būdas buvo paprasčiausiai pasidaryti keptos žuvies vyniotinį. Paprasta ir greičiau, nei įdaryti kokį karpį. Tam visada naudoju šaldytą jūros lydeką su kaulu ir oda. Ją kepant mėsa išlieka drėgna ir lipni, kas ir reikalinga norint, kad vyniotinis pjaustant nesubyrėtų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Pasirodė pirmosios stintos: kaina didžiulė, bet žmonės išgraibsto akimirksniu
Pajūryje prasidėjus stintų prekybai žuvies kilogramo kaina siekia 11 eurų, tačiau ji šluojama nuo prekystalių. Anot prekybininkų, itin populiarios žuvies pasiūla gerokai atsilieka nuo paklausos, tuo metu žvejų atstovė ir mokslininkas aiškina, jog stintos ištekliai Lietuvoje mažėja ir dėl klimato kaitos.
Radinys pajūryje šokiravo praeivius: paaiškino, kas tai
Kamuolžuvė, Ramiojo vandenyno žuvis, kuri užhipnotizuoja grobį ir paverčia patinus parazitiniais sekso vergais, paprastai aptinkama vandenyno gelmėse, tačiau viena iš jų buvo rasta krante ir užminė ekspertams mįslę.
Į paplūdimį buvo išplauta bauginančios išvaizdos jūros pabaisa, kuri hipnotizuoja savo aukas, o patinėlius paverčia sekso vergais.
Renkamės tvarius žuvies produktus: kodėl Baltijos šprotai yra tinkamas pasirinkimas
Nors daugelis renkasi žuvį dėl sveikos gyvensenos, tačiau ne visi susimąsto, kokią įtaką šis pasirinkimas turi jūrų, upių ir ežerų ekosistemoms. Ekspertai atskleidžia, į ką svarbiausia atsižvelgti renkantis tvarią žuvį ir jūros gėrybes bei kodėl svarbu įvertinti ne tik žuvies kilmę ar rūšį, bet ir jos dydį.
Žuvies ištekliai pasaulyje sparčiai nyksta dėl neatsakingų žvejybos verslų, todėl tvarus žuvies vartojimas šiais laikais tampa ne tik sveikatai, bet ir aplinkai svarbiu pasirinkimu.
Kazlų Rūdoje masiškai gaištant žuvims, meras sušaukė pasitarimą dėl ekstremalios padėties
Dėl masinio žuvų kritimo Pilvės-Vabalkšnės tvenkinyje Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška paskelbė šaukiantis ekstremalios padėties susirinkimą.
„Institucijos, Veterinarijos ir maisto, Visuomenės sveikatos, aplinkosaugos, privalės nedelsiant pateikti išvadą dėl ekstremalios padėties skelbimo. Net jei tam nebus pagrindo, reikalausiu neatidėliotinų veiksmų šalinant taršą atsakingai įmonei „Karpis“ su aplinkosaugininkų derinimu“, – pirmadienį feisbuke paskelbė M. Varaška.
Lietuvos paplūdimyje – neįtikėtinas radinys: „Man tai buvo kažkoks stebuklas“
Netoli Juodkrantės esančiu paplūdimiu ėjęs vilnietis nepatikėjo tuo, ką išvydo savo akimis. Ant kranto gulėjo milžiniška kardžuvė. Įprastai šios žuvys gyvena Atlanto vandenyne, egzotiškuose kraštuose, tad Baltijos jūroje dėl netinkamų sąlygų jos pasirodo labai retai.
„Buvo kur kas karščiau nei įsivaizdavau. Baigėsi vanduo, dehidratacija. Ir matau, žuvis kažkokia prie kranto. Palauk, palauk. Trinu akis, galvoju, jau man čia vaidenasi.
Šito rasti Lietuvos paplūdimyje nesitikėjo: jūra į krantą išmetė gana retą žuvį
Sekmadienį vilnietis Kęstas Plauška netoli Juodkrantės užfiksavo neįprastą vaizdą – Baltijos jūros pakrantėje išmesta neįprasta mūsų kraštams žuvis. Maždaug 160 cm durklažuvė arba dar vadinama kardžuve.
„Savaitgalį sugalvojau sau iššūkį. Atvažiavęs į pajūrį, nusprendžiau su autobusu nuvažiuoti iki Nidos ir pėstute grįžti į Klaipėdą. Galvojau gal kokių nuotykių turėsiu. Tai va einu sau ir žiūriu, jog kardžuvė prie pat vandens guli.
Lietuviški kopūstai kimči su naminiais žuvų piršteliais: neįprasti skoniai nustebins paprastumu
Norint paįvairinti įprastus patiekalus, puikus būdas tą padaryti yra išbandant tolimų pasaulio šalių virtuvių valgius. Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis laidoje „Skaniai ir paprastai“ žuvų pirštelių receptą paįvairino tolimos Pietų Korėjos skoniais – parodė, kaip pasigaminti žymųjį korėjiečių patiekalą kimči.
Įsibrovusi į viešbutį ūdra surengė tikrą puotą: padarė žalos už daugiau nei 100 tūkst. eurų
Įsibrovusi į viešbučių kompleksą ūdra vandens telkinyje sumedžiojo įspūdingos sumos vertas žuvis. Viešbučio direktorius neslėpė liūdesio, o, nepaisant darbuotojų pastangų, vagišė taip ir liko laisvėje.
Jungtinėje Karalystėje, Česteryje, ūdra įsilaužė į „Grosvenor Pulford“ viešbutį ir jame esančiame vandens telkinyje sumedžiojo Koi rūšies karpius.
Viešbučio išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip naktį ūdra neria į viešbučio tvenkinį ir išlenda su didele žuvimi.
Pasidalino paprastu, bet labai gardžiu receptu: šis tuno užtepas abejingų nepaliks
Kai norisi paprastai, tačiau nekasdieniškai pasigaminti tuną, virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis skuba į pagalbą. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas parodė, kaip greitai ir su mažai ingredientų pasigaminti tuno užtepą, kuris savo skoniu nustebins visus išalkusius. Receptas neužims daug laiko, o ir patiekti jį nesudėtinga – geriausia užkandį valgyti su traškia duona.
Užfiksavo itin grėsmingą padarą: tokie pasirodo tik prieš žemės drebėjimus
Narai prie Taivano krantų nufilmavo itin retą siaubo akimirką. Jie susidūrė su milžiniška žuvimi, kuri, kaip manoma, pranašauja žemės drebėjimus, rašo „Daily Mail“.
Silkių karaliumi vadinama žuvis pastebėta vertikaliai plūduriuojanti Taipėjuje.
Vaizdo įraše matyti, kad žuvis ant kūno turėjo kelias keistas skyles. Manoma, kad jos liko po ryklio atakos.
Vienas naras ištiesė ranką, norėdamas paglostyti žuvį, jam palietus ją, žuvis suspurdėjo.
Rado būdą, kaip išsaugoti nykstančias žuvų rūšis: tam naudoja robotą-žuvį
Šveicarijos mokslininkai pristatė robotę-žuvį, kuri gali po vandeniu ne tik plaukioti, bet ir filmuoti bei rinkti mėginius. Anot mokslininkų, tokia žuvelė gali padėti išgelbėti ne tik nykstančias žuvų rūšis, bet ir koralinius rifus.
Maždaug metro ilgio ir 10 kilogramų svorio robotė-žuvis plaukioja šalia koralų. Jos misija yra filmuoti povandeninį gyvenimą, rinkti mėginius ir stebėti, kaip ir kokie organizmai gyvena vandenyje.
Taip ruošto karpio dar neragavote: Gian Luca išdavė ypatingą receptą
Paskutinėje šio sezono TV3 laidoje „La maistas“ garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco svečiavosi pas Arūną Valinską jo žuvininkystės ūkyje. Išbandęs jėgas žvejyboje, šefas nepraleido progos kartu su A. Valinsku pagaminti gardų karpį su šonine.
Sužinojus apie naują vyro veiklą Inga Valinskienė nedaugžodžiavo: „Kam to reikėjo?“
Jau šį sekmadienį žiūrovai išvys paskutinę šio sezono TV3 kulinarinę laidą „La maistas“. Gian Luca Demarco rytą pradės su šypsena, nes ir vėl ryšis išbandys tai, ko Lietuvoje niekaip negali prisijaukinti – žvejybą. O svarbiausia, kad tą jis darys su bene žinomiausiu televizijos veidu Arūnu Valinsku. Gian Lucos laukia ir vienas malonus siurprizas – pažintis su Arūno žmona Inga.
Nors Arūną esame įpratę matyti televizijoje, tai – ne vienintelė žinomo vyro veikla.
Seimas balsuos dėl verslinės žvejybos upėse ir ežeruose draudimo
Seimas ketvirtadienį balsuos dėl Žuvininkystės įstatymo pataisų, draudžiančių verslinę žvejybą upėse ir ežeruose ir Kuršių mariose bei įteisinančių kompensacijas iš verslo pasitrauksiančioms įmonėms.
Išimtis būtų taikoma seliavų, stintų, ungurių ir nėgių verslinė žvejybai – jas būtų galima gaudyti iki 2026 metų, o vėliau – tik stintas.
Kuršių mariose, kur per metus sužvejojama apie 1 tūkst. tonų žuvų, žvejyba nebūtų draudžiama ir po 2026-ųjų.
Žuvis pietums sukėlė tragediją: žmona mirė, o vyrą ištiko koma
83 metų moteris mirė Malaizijoje, o jos vyrą ištiko koma po to, kai jie valgė žuvį, nežinodami, kad joje yra mirtinų toksinų.
Jų dukra Ng Ai Lee sakė, kad jos 84 metų tėvas praėjusį prieš dvi savaites įsigijo pūsliažuvę iš žuvies pardavėjo Malaizijoje, nors anksčiau apie šią žuvį nebuvo girdėjęs.
„Mano tėvas daug metų pirkdavo žuvį iš to paties pardavėjo, – sakė ji.
Radinys „Lidl“ pirktoje žuvyje šokiravo vilnietę: negalėjo patikėti, ką mato
Vilnietė Ernesta (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut.past.) kreipiasi į visus, kad būtų atsargūs, pirkdami maistą.
Moteris apsilankė keliose parduotuvėse „Lidl“ ir įsigijo šaldytos žuvies. Deja, pirkėjai ne itin pasisekė – atitirpinusi žuvį ji joje išvydo kirmėles.
Savo ruožtu parduotuvės atstovė spaudai sako, kad informacija dėl šios prekės kokybės perduota tiekėjui, kuris atliks tyrimą, įvertins rizikas ir imsis atitinkamų veiksmų.
Taip ruoštą lašišą pamils ir vaikai: prašys pakartoti
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca susipažino su „Fish Wish“ įkūrėjais Aneta ir Martynu, kurie atskleidė, kaip pasigaminti gardžią lašišą su pesto padažu.
Anetai ir Mariui idėja imtis šio verslo kilo dėl to, kad tuomet, kai pradėjo savo verslą, Lietuvoje nebuvo taip paprasta rasti kokybiškos žuvies.
Taip keptą žuvį valgys net vaikai: recepto paslaptis – vienas retai naudojamas ingredientas
Šiandien daugybė žmonių susiduria su įvairiomis alergijomis ar negali toleruoti tam tikrų maisto produktų – norint gerai jaustis, kai ko tenka atsisakyti arba pripildyti savo mitybą kitokiais skoniais. Su tuo prieš keletą metų susidūrė ir Anetos bei Martyno šeima. Gimus pirmagimei, porai iš esmės teko pakeisti gyvenimą, o norėdami prisitaikyti prie dukrelės poreikių ir praturtinti jos mitybą tinkamais ir kokybiškais produktais, jie netgi pradėjo savo verslą.
Gardi žuvienė pagal Gian Luca: skonis nepaliks abejingų
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca apsilankė Palangoje vykstančioje tradicinėje stintų šventėje ir pasidalino gardžios žuvienės receptu.
Vasario mėnesį lietuviai sugūžėja į Palangą – ten jau 20 metų vyksta tradicija tapusi stintų šventė. Nors nauji receptai šventei ruošiami kasmet, kai kurie dalykai nesikeičia jau du dešimtmečius.
2 produktus vadina aukso gysla sveikatai: jūsų akys padėkos
Pasirūpinti savo akimis nėra taip lengva. Pavyzdžiui, kai kurios akių ligos yra paveldimos, o kitas sukelia tokie veiksniai kaip aplinka. Tačiau yra būdų, kaip apsaugoti akis – vienas iš jų yra mityba.
Akių priežiūros specialistė ir optometristė iš „Rohto Dry Aid“ Francesca Marchetti pasakojo: „Akių sausumas yra dažna būklė, kuri vis labiau plinta. Taip atsitinka, kai ašarų liaukos gamina nepakankamai ašarų arba pasikeičia jų konsistencija.
Prieš naktį suvalgykite šių maisto produktų: išmiegosite daug geriau
Gali būti daug priežasčių, kodėl sunku užmigti naktį. Ligos ir traumos, stresas ir nerimas ‒ daugeliui iš mūsų tam tikru momentu tai sukelia nemigą. Dieta taip pat gali būti vienas iš veiksnių, įspėjo ekspertė.
Michelle Geraghty-Corns, „Eternalbeing“ įkūrėja, sakė, kad dieta gali būti „trūkstama dėlionės dalis“, padedanti užmigti, rašo express.co.uk.
Ji rekomenduoja keturis maisto produktus ir gėrimus, kurie gali padėti gerai išsimiegoti.
Šios klaidos prie Kūčių stalo gali baigtis liūdnai: įspėja visus
Šv. Kūčios – metas, kai prie bendro stalo ramybėje susėda visa šeima. Stalą nukloja 12 patiekalų, karaliauja silkė ir kiti iš senų senovės atkeliavę tradiciniai patiekalai. Tačiau gydytoja dietologė turi keletą patarimų, kad šventinė vakarienė būtų ne tik skani, bet ir naudinga.
Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro gydytoja dietologė dr.
Taip pagamintas karpis taps Kūčių stalo pažiba: norėsis dar ir dar
Gražiausios metų šventės jau ant nosies, o tiems, kurie dar nesugalvojo, kaip Kūčių vakarą nustebinti savo šeimą ar draugus, TV3 laidos „Gardu Gardu“ Gediminas Endriukaitis tam turi puikią išeitį ir siūlo pasigaminti traškias karpio juosteles su majonezo-krienų padažu.
Krienų padažui jums reikės:
½ stiklinės majonezo;
2 valg. šaukštų aštrių krienų;
1 arb.
Jokiu būdu nepjaustykite mėsos ir žuvies ant tos pačios lentelės: paaiškino, kodėl
Šventinis šurmulys ir gera nuotaika įtraukia, į kai kurias taisykles norisi pažiūrėti pro pirštus, tačiau, kai kalbame apie šventinio stalo ruošimą, tokios prabangos neturėtume sau leisti – primena Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai. Anot jų, ruošiant maistą, būtina laikytis pagrindinių higienos taisyklių, antraip šventinį džiugesį gali aptemdyti žarnyno infekcija.
Įsigalioja draudimas žvejams mėgėjams gaudyti vėgėles
Ketvirtadienį įsigalioja draudimas žvejams mėgėjams gaudyti vėgėles.
„Vėgėlių išteklių būklė kelia susirūpinimą, todėl praėjusiais metais šių žuvų žvejybos draudimo trukmė buvo pratęsta, ir dabar jis galioja ne iki sausio 15 dienos, bet iki sausio 31 dienos“, – pranešė Aplinkos ministerija.
Taip ruošta žuvis puikiai tiks šventėms: užsirašykite receptą
Jau galvojate apie švenčių patiekalus? Tuomet šis receptas – kaip tik jums. Šiemet pabandykite savo šeimą nustebinti gruzdinta menke imbierinio alaus tešloje. O kaip žingsnis po žingsnio paruošti šį patiekalą, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.
Jums reikės: 600 g menkės filė; Šiek tiek druskos; Šiek tiek šviežiai maltų pipirų.
Klaipėdiečiai būriais traukia į turgų ieškodami stintų – vos keli kilogramai dingsta per porą minučių
Klaipėdiečiai būriais traukia į miesto žuvies turgų ieškodami stintų. Tačiau prekystaliai tušti. Prekeivės sako, kad prieš savaitę pasirodžiusios šviežiais agurkais kvepiančios žuvelės užsuko tik trumpam, dabar jų neliko.
Vos kelis jų kilogramus nuo prekystalių pirkėjai nušluoja per porą minučių. Tačiau žvejai gerų žinių neturi. Žvejys iš Klaipėdos Mindaugas ropščiasi į savo laivą. Sako, krantinės taip jau suprojektuotos, kad tik tokiu būdu galima ant denio nusileisti.
Baltijos pakrantė ties Karkle virto kapinynu – sunerimę klaipėdiečiai dalijasi vaizdais
Baltijos pakrantę prie Karklės nusėjo šimtai negyvų plekšnių. Pajūrio gyventojai sunerimo, ar jūroje neįvyko kokia nelaimė. Ekologai pirštais rodo į žvejus, esą šie į bangas išmetė netikusį laimikį.
Nors žvejai to nepripažįsta, tačiau sako, jei bus įrodyta, kad tai jų kolegų darbas, tokiems verslininkams privalu atimti licenciją žvejoti.
Plačiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
Vaizdais socialiniuose tinkluose dalijasi sunerimę klaipėdiečiai.
Žmonės po potvynio to išvysti nesitikėjo: gatve plaukiojo didžiulės žuvys
Dvi didelės žuvys buvo pastebėtos plaukiančios ant apsemto kelio Australijoje, Naujojo Pietų Velso valstijoje. Tokį neįprastą vaizdą vietos gyventojai nufilmavo spalio 24 dieną po kelias dienas iš eilės regioną užklupusių liūčių.
Valstybinė Australijos pagalbos tarnyba pirmadienį paskelbė perspėjimą dėl miesto evakuacijos, nes Namoi upė kyla ir toliau.
Potvynis pražudė ir vieną Naujojo Pietų Velso gyventoją.