Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose. Pasirodo, kad būtent jų užaugintos uogos kiekvienais metais būna vienos pirmųjų, pasirodančių ant Lietuvos gyventojų stalo!
Valdemaras papasakojo, kad braškės ne tik skanios, bet ir labai naudingos – jose yra keturis kartus daugiau antioksidantų nei, pavyzdžiui, apelsinuose ar vyšniose, o šie padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, padidėjusiu spaudimu ir mažina blogojo cholesterolio kiekį.
Renkantis braškes, nenumokite ranka ir į vadinamas nekondicines uogas – jų skonis, kaip pastebi braškių augintojas, kartais būna net geresnis.
Pakvietęs į virtuvę Gian Luca įrodė, kad braškė puikiai dera ne tik desertuose, bet ir salotose – jis parodė, kaip pasigaminti gaivias salotas su buratos sūriu ir braškėmis.
Šios salotos taps visišku vasaros hitu, o dviejų ingredientų derinys suteiks ypatingą skonį. Kaip sako Gian Luca, braškės su balzaminiu actu yra kaip vyras ir moteris – neišskiriamas tandemas.
Gaivios buratos salotos su braškėmis
Reikės: Buratos sūrio; saujos šviežių braškių; salotų lapų; avokado; balzamiko acto; smulkintų lazdyno ir kedro riešutų; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus.
Į lėkštės vidurį dedame šviežią buratos sūrį, centre įpjauname. Griežinėliais pjaustytą avokadą dedame aplink sūrį, susmulkiname braškes. Salotos lapus suplėšome ir dedame kartu į lėkštę.
Viską pagardiname smulkintais lazdyno ir kedro riešutais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir pipirų. Prieš ragaujant pagardiname balzamiko actu. Skanaus!