Gian Luca išdavė, kad mamą labai norėjo supažindinti su lietuvišku kaimu, todėl nuvyko į Lazdijų rajone įsikūrusį „Geniorojaus smidrai“ ūkį, kur juos šiltai pasitiko šeimininkai Ramunė ir Laimutis.
Pavasaris – puikiausias metas valgyti smidrus, tad skubėkite jų paskanauti! Vaikštant po smidrų laukus, ūkio šeimininkai išdavė įdomų faktą: smidrai pjaunami dukart per dieną, nes vos per parą paauga net 10 centimetrų.
Ir pjaunami jie po žeme, maždaug 3 cm gylyje, bet reikalingas atsargumas, kad nebūtų pažeisti kiti augantys smidrai.
Prisipjovę smidrų ir pakalbėję apie jų naudingas savybes, jie persikėlė į virtuvę, kur Gian Luca pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine.
Kreminė pasta su buratos sūriu, smidrais ir šonine
Reikės: šviežių smidrų; karšto rūkymo šoninės; „Natur Compagnie“ sultinio; kietųjų kviečių miltų makaronų „Malsena Caserecce“; buratos sūrio, 1 vnt. kiaušinio; saujos parmezano sūrio.
Į užvirusį vandenį dedame sultinio kubelį, gerai išmaišome ir beriame makaronus.
Į dubenį mušame kiaušinį, beriame gerą saują parmezano sūrio. Viską išmaišome.
Smulkintuvo pagalba sutriname burrata sūrį, į jo masę pilame prieš tai išplaktą kiaušinio ir sūrio mišinį. Viską gerai išmaišome.
Keptuvėje pakaitiname česnako skiltelę ir dedame pjaustytą šoninę bei smidrus. Gerai apkepame. Išvirus makaronams, buratos padažą pilame į keptuvę ir viską gerai išmaišome.
Patiekiame su smidrų viršūnėlėmis ir pagardiname pipirais. Skanaus!