Rikota
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Rikota“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Rikota“.
Šį užkandį pagaminsite vos per 15 minučių: puikiai tiks šventiniam stalui
Ieškote užkandžių įdėjų šventiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį išskirtinį receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti skrebučius su rikota ir vynuogėmis, kurie puikiai tiks šventiniam stalui.
Receptas. ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
INGREDIENTAI: 6 riekės zigmo sūdytos, pjaustytos lašišos filė 200 gramų rikotos 2 valgomieji šaukštai jogurto 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 2 saujelės sultenės šiek tiek malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Rikotą sutrinkite su natūraliu jogurtu, puse citrinos sulčių, trupučiu pipirų.
Receptas. Salsiccia Tagliatelle
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) šiek tiek muskato (tarkuotas) šiek tiek špinatų (švieži, 2-3) 130 gramų makaronų (Tagliatelle) 8 vienetai dešros (rūkyta, griežinėliai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek čili pipirų (malti) 6 valgomieji šaukštai rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išverdame, kol jie virs sutaisome padažą: supjaustome špinatus juostelėmis, įkaitiname keptuvę, į...
Receptas. Argentinietiška vegetariška pica
INGREDIENTAI: 5 gramai cukraus 1 vienetas paprikų (raudonoji) 2 vienetai porų 550 gramų kvietinių miltų šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 mililitrų pieno 500 mililitrų vandens šiek tiek druskos 50 mililitrų aliejaus 1 vienetas cukinijos (geltona) 1 vienetas cukinijos (žalia) 60 gramų mielių 100 gramų mocarelos sūrio 150 gramų rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Iš vandens, cukraus, mielių, pieno, aliejaus, miltų ir šiek tiek druskos...
Receptas. Burokėlių "kremas"
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 arbatiniai šaukšteliai krienų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek juodos duonos 2 arbatiniai šaukšteliai acto (vyno) šiek tiek druskos 2 vienetai burokėlių (virti) 250 gramų rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Blenderyje sumalti burokėlius, krienus, sūrį su druska, pipirais ir actu. Duoną supjaustyti kubeliais. Česnakus išspausti ir sumaišyti su aliejumi.
Receptas. Pyragėliai su špinatų ir rikotos sūrio įdaru
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai kmynų 100 gramų špinatų (šaldyti, malti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės 250 gramų tešlos (sliuoksniuota, 1 lapas) 100 gramų rikotos (sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Špinatus atšildome ir sumaišome su rikotos sūriu, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame.
Receptas. Pagerinti krabų lazdelių kotletukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 1.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek alyvuogių aliejaus 1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 450 gramų krabų lazdelių šiek tiek sviesto 3/5 stiklinės riešutų (Jūsų mėgstami, kapoti) šiek tiek vorčesterio padažo 250 gramų rikotos 4 vienetai svogūnų laiškų 1.5 stiklinės kre...
Receptas. Putlūs rikota sūrio blyneliai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 4 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 3/4 stiklinės pieno šiek tiek sirupo (klevų) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas ir atvėsintas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 ir 1/4 stiklinės rikotos (smulkintas) šiek tiek uogų (Jūsų mėgstamos) PARUOŠIMO BŪDAS: Vie...
Receptas. Migdolinis pyragas su šokoladu
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė) 120 gramų cukraus 120 gramų migdolų (malti) 4 vienetai kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 80 gramų juodojo šokolado 120 gramų sviesto 100 gramų džemo (abrikosinis) 125 gramai rikotos (sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti. Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus.
Receptas. Avietiniai rikotos keksiukai
Nuostabaus purumo ir minkštumo rikotos keksiukai. Norint išgauti ryškesnę rožinę spalvą, galima naudoti maistinius dažus. Aš pasirinkau aviečių miltelius, kurie taip pat suteikia kremui ir lengvą rūgštumą. Keksiukams pagaminti nereiks daug laiko - nebūtina ir šaldyti kremo šaldytuve, galima iš karto valgyti. Papuošti galima šokolado gabaliukais ar bet kokiais kitais tortų papuošimais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Itališki koldūniukai su ricotta ir špinatais bei sviesto ir šalavijų padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) šiek tiek muskato (maltas) 7 vienetai šalavijų (lapeliai) 200 gramų špinatų (šaldyti/švieži) 4 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 400 gramų rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus suberkite į platų ir gilų dubenį, viduryje padaryk duobutę, į ją įmuškite kiaušinius, suberkite nubrauktą šaukštelį d...
Receptas. Sluoksniuotos tešlos bandelės su rikota ir špinatais
INGREDIENTAI: 4 lapai sluoksniuotos tešlos 200 gramų špinatų 200 gramų rikotos 1 vienetas kiaušinių 2 žiupsneliai prieskonių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Rikotą ištrinti su kiaušiniu ir prieskoniais, įmaišyti špinatus. Tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis. Į kiekvieną dėti rikotos įdaro ir susukti. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Receptas. Kalėdinis aguonų ir mandarinų pyragas
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės aguonų 2 vienetai citrinų 100 gramų cukraus pudros 200 gramų cukraus 5 vienetai mandarinų 3 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 300 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 150 gramų sviesto 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 100 gramų rikotos (sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis.
Receptas. Braškių ir aviečių želė tortas
INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 6 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 400 mililitrų vandens (virintas) 350 gramų grietinėlės 250 gramų braškių 150 gramų sviesto 100 gramų grietinės 10 gramų želatinos 1 valgomasis šaukštas romo 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 50 gramų želės (braškinis desertas) 250 gramų rikotos Paruošimo laikas: Apie...
Receptas. Aviečių ir rikotos pyragas
Šitas pyragas toks purus ir švelnus, kad norisi suvalgyti visą iš karto. Avietės jam suteikia šiek tiek rūgštumo, o rikota paverčia minkštu ir burnoje tirpstančiu. Tačiau prieš valgant šiek tiek palaikyti šaltai, nes bus sunkoka atpjauti riekelę ir jis ims byrėti į gabaliukus. Tai labai greitai paruošiamas pyragas todėl ilgai neužtruks.
Receptas. Rikota sūrio pyragas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 375 gramai cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas) 1 vienetas kiaušinių 6 vienetai kiaušinių (tryniai) 250 gramų kvietinių miltų 125 gramai sviesto 600 gramų rikotos šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia dubenyje sumaišykite 125 g cukraus, sviestą, 1 kiaušinį ir miltus. Gauta tešla išklokite kepimo formos dugną bei kraštus.
Receptas. Galeta su grybais
INGREDIENTAI: 300 gramų miltai 100 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek vandens 250 gramų rikotos 2 svogūnų 2 pomidorų pastos 100 gramų sūris (fermentinis) 100 gramų grybų šiek tiek pipirai (juodi) 1 kiaušinių 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis bazilikų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Itališka makaronų sriuba
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų (kapotas) 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas laurų lapų (lapeliai) 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 400 gramų dešrelių (v) 250 gramų makaronų šiek tiek druskos 4 stiklinės sultinio (vištienos) 0.5 arbatinio šaukštelio pankolių (sėklos, grūstos) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių 2 valgomieji šaukštai pomidorų pas...
Receptas. Baklažanų suktinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų 3 česnakų 50 gramų kedro riešutų 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų 3 valgomieji šaukštai medaus 50 gramų pomidorų pastos (saulėje džiovinti) 2 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1 vienetas salotų (gūžė) 1 valgomasis šaukštas grietinėlės (riebi) šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių 1 vienetas mocarelos sūrio (rutuliukais) ...
Receptas. Manų ir rikotos apkepas
INGREDIENTAI: 125 gramai rikotos 80 gramų manų kruopų 60 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės pieno Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną užvirinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sudėti rikotą ir manus, išmaišyti. Pastoviai maišant, po truputį pilti pieną. Masę supilti į sviestu pateptą kepimo indą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-40 minučių. Autorius: http://forelle.blogas.
Receptas. Purus rikota sūrio apkepas
INGREDIENTAI: 350 gramų rikotos 3 valgomieji šaukštai manų kruopų 350 mililitrų pieno 4 vienetai kiaušinių 150 gramų cukraus 0.5 vieneto citrinų (žievelė) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Piene išvirti manų kruopas ir leisti atvėsti košei (košė turi būti tiršta). Kiaušinių trynius sumaišyti su 100 g cukraus ir sumaišyti su sūriu ir vanile. Maišyti iki vientisos masės.
Receptas. Plikytų sausainių tortas
INGREDIENTAI: 500 gramų plikytų sausainių 250 gramų rikotos 250 gramų grietinėlės 500 gramų braškių 50 mililitrų braškių sirupo 150 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Plikytus sausainius perpjauti išilgai ir jais išdėlioti torto formos dugną. Braškių sirupą sumaišyti su vandeniu iki norimo saldumo ir šiuo sirupu apšlakstyti eklerus. Rikotą sumaišyti su cukrumi, išplakti grietinėlę ir ją įmaišyti į rikotą.
Receptas. Lietiniai blynai su rikota
INGREDIENTAI: 220 mililitrų pieno 160 mililitrų miltai 3 vienetai kiaušinių 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas ) 1 žiupsnelis druskos 150 gramų rikotos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Blyneliai su sūriu ir aguonomis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 vienetas citrinų 50 gramų cukraus 6 vienetai kiaušinių 80 gramų kvietinių miltų 2/5 arbatinio šaukštelio druskos 60 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilino 400 gramų rikotos (sūris) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Rikotos sūrį sutrinti su tryniais, ištirpintu sviestu ir vanile.