Špinatus atšildome ir sumaišome su rikotos sūriu, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį špinatų ir rikotos sūrio masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius pusiau, užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kiaušinio tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai aprus.
Skanaus :)
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai kmynų
100 gramų špinatų (šaldyti, malti)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas grietinės
250 gramų tešlos (sliuoksniuota, 1 lapas)
100 gramų rikotos (sūris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Špinatus atšildome ir sumaišome su rikotos sūriu, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį špinatų ir rikotos sūrio masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius pusiau, užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kiaušinio tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai aprus.