Šitas pyragas toks purus ir švelnus, kad norisi suvalgyti visą iš karto. Avietės jam suteikia šiek tiek rūgštumo, o rikota paverčia minkštu ir burnoje tirpstančiu. Tačiau prieš valgant šiek tiek palaikyti šaltai, nes bus sunkoka atpjauti riekelę ir jis ims byrėti į gabaliukus. Tai labai greitai paruošiamas pyragas todėl ilgai neužtruks.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 250 gramų rikotos
- 200 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų sviesto
- 1 stiklinė aviečių
- 3 vienetai kiaušinių
- 175 gramai cukraus
- 0.5 stiklinės migdolų drožlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti sviestą. Juo patepti kepimo formą.
- Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, rikotą, vanilinį cukrų ir sviestą. Tuomet įmaišyti pusę stiklinės aviečių. Viską sumaišyti su miltų mišiniu.
- Įkaitinti orkaitę iki 170C. Sudėti tešlą į kepimo formą ir ant viršaus sudėlioti likusias avietes. Kepti 30 min.
- Iškeptą pyragą atvėsinti ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
REKLAMA