• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šitas pyragas toks purus ir švelnus, kad norisi suvalgyti visą iš karto. Avietės jam suteikia šiek tiek rūgštumo, o rikota paverčia minkštu ir burnoje tirpstančiu. Tačiau prieš valgant šiek tiek palaikyti šaltai, nes bus sunkoka atpjauti riekelę ir jis ims byrėti į gabaliukus. Tai labai greitai paruošiamas pyragas todėl ilgai neužtruks.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų rikotos
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 stiklinė aviečių
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 175 gramai cukraus
  • 0.5 stiklinės migdolų drožlių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti sviestą. Juo patepti kepimo formą.
  2. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, rikotą, vanilinį cukrų ir sviestą. Tuomet įmaišyti pusę stiklinės aviečių. Viską sumaišyti su miltų mišiniu.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 170C. Sudėti tešlą į kepimo formą ir ant viršaus sudėlioti likusias avietes. Kepti 30 min.
  5. Iškeptą pyragą atvėsinti ir apibarstyti migdolų drožlėmis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų