• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas baklažanų
  • 3 česnakų
  • 50 gramų kedro riešutų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 50 gramų pomidorų pastos (saulėje džiovinti)
  • 2 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai)
  • 1 vienetas salotų (gūžė)
  • 1 valgomasis šaukštas grietinėlės (riebi)
  • šiek tiek druskos
  • 5 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek prieskonių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
  • 1 vienetas mocarelos sūrio (rutuliukais)
  • 250 gramų rikotos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Baklažanams marinuoti reikės: 3 šaukštai aliejaus, šaukštas medaus, 3 skiltelės česnako, šaukštelis prieskonių, citrinos sulčių, po puse šaukštelio raudonėlių ir mairūnų. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite karštame aliejuje. Išgriebus sudėkite į indą (reikia gerai nuvarvinti aliejų).
    Iš citrinų sulčių, medaus, smulkintų česnakų, raudonėlių, mairūnų ir kepant baklažanus likusio skysčio sumaišykite marinatą juo užpilkite baklažanus ir per naktį pamarinuokite. Marinuotus baklažanus išgriebkite ir gerai nusausinkite. Iš rikotos, grietinėlės, saujelės smulkintų salotų lapų, saulėje džiovintų pomidorų ir kedrų riešutų užmaišykite vientisą masę, ją pasūdykite ir dėkite ant baklažano griežinėlių. Susukite suktinukus ir kartu su mocarelos bei pomidorų pusele persmeikite dekoratyviniu smeigtuku.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų