• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 vienetas citrinų
  • 50 gramų cukraus
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 2/5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • šiek tiek vanilino
  • 400 gramų rikotos (sūris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos.
    Rikotos sūrį sutrinti su tryniais, ištirpintu sviestu ir vanile.
    Atskirai sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, aguonas ir truputį tarkuotos citrinos žievelės.
    Tada sumaišyti miltų mišinį su sūrio mišiniu. Palaipsniui įmaišyti baltymus.
    Kepti blynelius svieste arba aliejuje 2 min. iš vienos pusės ir 1 min. iš kitos ant vidutinės ugnies.

Autorius: Ana

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • 1 vienetas citrinų
  • 50 gramų cukraus
  • 6 vienetai kiaušinių
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 2/5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • šiek tiek vanilino
  • 400 gramų rikotos (sūris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos.
    Rikotos sūrį sutrinti su tryniais, ištirpintu sviestu ir vanile.
    Atskirai sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, aguonas ir truputį tarkuotos citrinos žievelės.
    Tada sumaišyti miltų mišinį su sūrio mišiniu. Palaipsniui įmaišyti baltymus.
    Kepti blynelius svieste arba aliejuje 2 min. iš vienos pusės ir 1 min. iš kitos ant vidutinės ugnies.

Autorius: Ana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų