Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Rikotos sūrį sutrinti su tryniais, ištirpintu sviestu ir vanile. Atskirai sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, aguonas ir truputį tarkuotos citrinos žievelės. Tada sumaišyti miltų mišinį su sūrio mišiniu. Palaipsniui įmaišyti baltymus. Kepti blynelius svieste arba aliejuje 2 min. iš vienos pusės ir 1 min. iš kitos ant vidutinės ugnies.
Autorius: Ana
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aguonų
1 vienetas citrinų
50 gramų cukraus
6 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
2/5 arbatinio šaukštelio druskos
60 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek vanilino
400 gramų rikotos (sūris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki putų konsistencijos. Rikotos sūrį sutrinti su tryniais, ištirpintu sviestu ir vanile. Atskirai sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, aguonas ir truputį tarkuotos citrinos žievelės. Tada sumaišyti miltų mišinį su sūrio mišiniu. Palaipsniui įmaišyti baltymus. Kepti blynelius svieste arba aliejuje 2 min. iš vienos pusės ir 1 min. iš kitos ant vidutinės ugnies.