Iš vandens, cukraus, mielių, pieno, aliejaus, miltų ir šiek tiek druskos užminkome tešlą picos padui. Suminkytą tešlą paliekame apie 35-40 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą padaliname per pusę ir suformuojame apvalius picos papločius. Suformuotus picos papločius dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir pakepame apie 10 min. Susmulkiname porus, supjaustome šiaudeliais papriką, riekelėmis cukiniją ir sudedame ant apkepto picos papločio. Ant viršaus užbarstoma rikota ir mocarela sūriais bei apšlakstome aliejumi (jei norite pagardinkite prieskoniais). Taip paruoštą picą kepame apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Kornelija
INGREDIENTAI:
5 gramai cukraus
1 vienetas paprikų (raudonoji)
2 vienetai porų
550 gramų kvietinių miltų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
100 mililitrų pieno
500 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
50 mililitrų aliejaus
1 vienetas cukinijos (geltona)
1 vienetas cukinijos (žalia)
60 gramų mielių
100 gramų mocarelos sūrio
150 gramų rikotos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš vandens, cukraus, mielių, pieno, aliejaus, miltų ir šiek tiek druskos užminkome tešlą picos padui. Suminkytą tešlą paliekame apie 35-40 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą padaliname per pusę ir suformuojame apvalius picos papločius. Suformuotus picos papločius dedame į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir pakepame apie 10 min. Susmulkiname porus, supjaustome šiaudeliais papriką, riekelėmis cukiniją ir sudedame ant apkepto picos papločio. Ant viršaus užbarstoma rikota ir mocarela sūriais bei apšlakstome aliejumi (jei norite pagardinkite prieskoniais). Taip paruoštą picą kepame apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus.