Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakti. Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą. Patiekti su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aguonų
2 vienetai citrinų
100 gramų cukraus pudros
200 gramų cukraus
5 vienetai mandarinų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
300 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
100 gramų rikotos (sūris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakti. Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą. Patiekti su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.