• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės aguonų
  • 2 vienetai citrinų
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 200 gramų cukraus
  • 5 vienetai mandarinų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 150 gramų sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 100 gramų rikotos (sūris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakti.
    Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
    Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
    Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
    Patiekti su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.

Autorius: Gintarė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės aguonų
  • 2 vienetai citrinų
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 200 gramų cukraus
  • 5 vienetai mandarinų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 150 gramų sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 100 gramų rikotos (sūris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakti.
    Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
    Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
    Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
    Patiekti su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų