Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti. Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus. Trynius atskirti nuo baltymų. Sviesto masę išmaišyti su tryniais. Tada suberti miltus, migdolus, apelsino žievelę ir rikotos sūrį. Baltymus nestipriai suplakti su žiupsneliu druskos, tada suberti likusį cukrų ir suplakti iki putų. Įmaišyti baltymų masę į tešlą. Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Atvėsinti šiek tiek, ištraukti iš formos, padėti ant grotelių ir pilnai atvėsinti. Šokoladą sutarkuoti. Džemą pašildyti ant vandens vonelės ir ištepti šiltu džemu pyragą. Kai džemas atvės, apibarstyti šokoladu.
Autorius: Sonata
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė)
120 gramų cukraus
120 gramų migdolų (malti)
4 vienetai kiaušinių
50 gramų kvietinių miltų
80 gramų juodojo šokolado
120 gramų sviesto
100 gramų džemo (abrikosinis)
125 gramai rikotos (sūris)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti. Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus. Trynius atskirti nuo baltymų. Sviesto masę išmaišyti su tryniais. Tada suberti miltus, migdolus, apelsino žievelę ir rikotos sūrį. Baltymus nestipriai suplakti su žiupsneliu druskos, tada suberti likusį cukrų ir suplakti iki putų. Įmaišyti baltymų masę į tešlą. Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Atvėsinti šiek tiek, ištraukti iš formos, padėti ant grotelių ir pilnai atvėsinti. Šokoladą sutarkuoti. Džemą pašildyti ant vandens vonelės ir ištepti šiltu džemu pyragą. Kai džemas atvės, apibarstyti šokoladu.