• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • šiek tiek vandens
  • 250 gramų rikotos
  • 2 svogūnų
  • 2 pomidorų pastos
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 100 gramų grybų
  • šiek tiek pipirai (juodi)
  • 1 kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • 1 arbatinis šaukštelis bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 300 gramų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • šiek tiek vandens
  • 250 gramų rikotos
  • 2 svogūnų
  • 2 pomidorų pastos
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 100 gramų grybų
  • šiek tiek pipirai (juodi)
  • 1 kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
  • 1 arbatinis šaukštelis bazilikų

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus, kietą sviestą, vieną šaukštelį druskos ir cukrų kruopščiai sumaišykite dubenyje. Gausis trupininę šiek tiek primenanti tešla. Tada įpilkite vandens. Nenaudokite jo daug, geriausia pilkite po šiek tiek, tada gerai išmaišykite, kad pasidarytumėte tinkamą tešlą. Vandens nereikės daugiau nei pusės stiklinės. Tada imkite tešlą iš dubens, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 45-60 minučių į šaldytuvą.
  2. Tuo metu pasiruoškite visus ingredientus. Smulkiai sukapokite ir su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūnus. Supjaustykite pomidorus bei grybus. Sutarkuokite fermentinį sūrį.
  3. Iš šaldytuvo ištraukę galetos tešlą, dėkite ją ant miltais padengto paviršiaus ir iškočiokite, kad ji įgautų ovalo formą. Iškart perkelkite iškočiotą tešlą ant kepimo formos, nes vėliau, sudėjus visus produktus, tai padaryti bus sunku. Palikdami 4-5 centimetrų kraštelius, lygiai ištepkite pagrindą rikotos sūriu, suberkite svogūnus ir užbarstykite šaukštelį druskos. Tada dėkite supjaustytus grybus. Jeigu negalite valgyti patiekalo be mėsos, įterpkite keletą griežinėlių kumpio. Tada ant viršaus dėkite pomidorus, užberkite maltų juodųjų pipirų. Padenkite viršų tarkuotu sūriu ir užlenkite kraštelius. Patepkite juos plaktu kiaušiniu ir užbarstykite ant viršaus po šaukštelį džiovinto ir smulkinto čiobrelio ir baziliko.
  4. Galetą kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų