PARUOŠIMO BŪDAS:
- Biskvitui suplakite kiaušinius su 3 šaukštais cukraus, sudėkite minkštą sviestą, grietinę ir viską gerai išplakite.
Galiausiai suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite vientisą tešlą.
Maždaug 25 cm skermens kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
Tešlą padalinkite į tris lygias dalis, vieną iš jų supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Taip iškepkite ir likusias 2 tešlos dalis.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kiekvieną uogą išilgai per pusę.
Virintu vandeniu užpilkite želatina bei braškinę želė, pakaitinkite, kol želatina ištirps, supilkite romą ir išmaišę palikite atvėsti.
Švarias avietes užpilkite 3 šaukštais cukraus ir kaitinkite virš mažos ugnies, nuolat maišant, kol cukrus ištirpsta.
Pavirtas avietes pertrinkite per sietą.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir atsargiai sumaišykite su rikota sūriu.
Nuimkite apvalios torto formos kraštus.
Iškeptus biskvito lakštus gražiai apipjaustykite, kad jie būtų kiek mažesni tai torto forma ir paeiliui, dėdami ant torto formos dugno, aptepkite juos aviečių bei rikota sūrio masėmis.
Patį torto viršų aptepkite tik aviečių mase.
Uždėkite torto formos kraštus,aplink tortą sudėliokite vieną eilę braškių puselių, apipilkite kraštus pasiruošta želė ir padėkite į šaldytuvą, kad želė apstingtų.
Tuomet dėkite aplink tortą kitą braškių puselių eilę ir vėl užpilkite želė bei padėkite į šaldytuvą apstingti.
Torto viršų papuoškite likusia rikota sūrio bei grietinėlės mase ir likusiomis braškių puselėmis.
Padėkite tortą 1-2 val. į šaldytuvą.
Gaunasi laaabai skanus torčiukas!