prieskoniai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „prieskoniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „prieskoniai“.

Šie prieskoniai vadinami aukso gysla: ragina valgyti dažniau

Šaltuoju metų laiku virusai ir peršalimo ligos tampa dažnesni, o organizmui būtina papildoma pagalba atremti ligų sukėlėjus. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė atskleidžia, kad imuninę sistemą galime sustiprinti į savo mitybą įtraukdami prieskonius ir žoleles, kurie turi stiprių antioksidantinių, antivirusinių ir priešuždegiminių savybių. Tad ji atskleidžia, kokių produktų šį sezoną reikėtų valgyti daugiau, rašoma pranešime spaudai.
2024-11-13

Velykinė antis bus tobulai sultinga ir kvapni: pasakė, ką daryti

Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. „Gardžiai paruošta Pekino antis vos už kelis eurus vaišėms suteiks iškilmingumo – tereikia atsiminti kelias taisykles, kad mėsa po kepimo būtų minkšta ir lengvai nukristų nuo kaulo“, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
2024-03-28

Šį augalą vadina aukso gysla organizmui: ragina naudoti dažniau

Peletrūnas, estragonas, vaistinis kietis – tai tas pats prieskoninis ir vaistinis augalas. Peletrūnas žinomas daugeliu vardų, nors Lietuvoje nėra labai populiarus prieskonis. Tradiciškai peletrūnas daugiausiai būdavo auginamas Žemaitijoje, kur juo būdavo gardinami įvairūs patiekalai. Iš ten paplito po visą Lietuvą, tačiau taip ir neišsikovojo didelio populiarumo. Peletrūnas – ypatingo dėmesio ir priežiūros nereikalaujantis žolinis augalas.
2024-03-26

1 prieskonį laiko aukso vertės: vartokite dažniau

Paaiškėjo, kad pigus prieskonis, esantis daugelio virtuvės spintelėje, pasižymi savybėmis, kovojančiomis su vėžiu, ir gali sumažinti širdies ligų riziką. Paprikoje, visame pasaulyje populiariame prieskonyje, naudojamame įvairiems patiekalams gardinti, suteikti jiems skonį ir spalvą, gausu antioksidantų. Malta paprika gaminama iš džiovintų saldžiųjų paprikų. Šio prieskonio skonis gali būti įvairus, tačiau svarbus ne tik skonis, bet ir jo naudingos savybės.
2024-02-23

Atskleidė geriausias pomidorų ir agurkų veisles: jas galima auginti balkone

Visada svajojote tapti daržininku, tačiau neturite galimybių užveisti daržo savo sklype?  Jei taip, galime jums padėti savo balkoną paversti žaliu ramybės kampeliu, kuriame derės ir derlius! Moksliniai tyrimai rodo, kad daržininkystė teigiamai veikia nervų sistemą, tad tai bus naudinga ir jūsų sveikatai. Daržo įrengimas balkone nereikalauja didelių išlaidų, tik šiek tiek žinių. Pirmiausia reikalinga jūsų vizija, ką norėtumėte auginti.
2023-04-12

Išdavė geriausius mėsos marinatus: namuose iškeps tobulai

Orkaitėje keptos bulvės, pabarstytos rozmarinu, moliūgų sriuba su imbieru ar sumuštinis su užtepėle, pagardinta česnaku – kasdieniai patiekalai tampa žymiai išraiškingesni, jei praturtiname juos prieskoniais. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr.
2023-01-31

Į kakavą įberkite šių prieskonių: rezultatas nustebins

Bene populiariausias saldumynas pasaulyje – šokoladas – pavergė žmonių širdis pirmiausiai kaip kakavos gėrimas. Prieš keturis tūkstantmečius gyvavusi Majų civilizacija „kartųjį vandenį“ brangino kaip dievų gėrimą, o europiečiams jį pasaldinus ir sušvelninus pienu, iki šių dienų kakavą geriame, kad sušiltumėm ir praskaidrintumėm nuotaiką niūriomis dienomis. Maisto gamybos ekspertė dalinasi patarimais, kaip iš kakavos gauti daugiausiai malonumo ir naudos sveikatai.
2022-11-29

Užsiauginkite žalumynus ant palangės: padės vos 1 gudrybė

Ar kada esate pagalvoję, kad tam tikras žoleles ir prieskonius, galite lengvai užsiauginti namuose ant palangės naudojant tualetinio popieriaus kartoninį ritinėlį? Tai padaryti iš tiesų paprasta, kadangi prireiks tik vos kelių tualetinio popieriaus kartoninių ritinėlių bei norimų žolelių sėklų. Auginti žoleles namuose yra ganėtinai lengva užduotis. Tai sukuria galimybę ne tik patiems užsiauginti norimas žoleles ir prieskonius, tačiau ir padeda sutaupyti pinigų.
2022-10-14

Vartojate daug druskos? Mokslininkai perspėja, kuo tai gali baigtis

Remiantis naujais tyrimais, žmonės, kurie savo maistą papildomai skanina druska, turi didesnę riziką anksti mirti. Štai ką reikia žinoti apie tokį maisto gardinimą ir jo poveikį sveikatai. Daugelis iš mūsų turi įprotį sėsdami prie stalo į savo patiekalą pridėti druskos. Ši meilė prieskoniams gali būti susijusi su ankstyva mirtimi, rašo mirror.co.uk. Nauji tyrimai parodė, kad tiems, kurie visada į maistą deda druskos, rizika mirti anksčiau laiko padidėja 28 proc.
2022-08-01

Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti

Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko? Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
2022-06-12
REKLAMA
REKLAMA

Ant palangės auginkite šiuos augalus: tik nekartokite kelių klaidų

Vis daugiau mieste gyvenančių žmonių mėgaujasi palangių daržininkyste savo namuose ir užsiima prieskoninių žolelių auginimu. Tai ne tik malonus laiko praleidimas, atsipalaidavimas, tačiau ir džiuginantis rezultatas, kuriuo galima gardinti patiekalus. Kaip auginti prieskonines žoleles, kad jos klestėtų, kokių klaidų vengti ir kaip tinkamai jas tręšti pasakoja Lina Liubertaitė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė.
2022-03-31

Burtai, kurie paverčia maistą pasakišku: juos naudojame visi, bet ar darome tai teisingai?

Paslapčių, kaip pagaminti tobulą patiekalą, yra daugybė. Viena iš jų – tobulai parinkti prieskoniai, todėl TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco šį sekmadienį paskirs būtent jiems. Žiūrovai sužinos daugybę naudingų patarimų – nuo to, kaip iš tiesų reikėtų naudoti prieskonius, iki to, kaip išvengti dažno virtuvėje daromų klaidų. „Čia – burtai. Tai yra absoliuti magija, bet magija, kuri yra maiste.
2022-03-25

Lietuviai savo sėkmingą prieskoninių žolelių verslą pradėjo nuo nulio: pasidalijo, kaip jiems tai pavyko

Netoli Palangos du buvę emigrantai, broliai Vytautas ir Andrius Gedvilai sukūrė iki tol šiuose kraštuose nematytą prieskoninių žolelių ūkį. Entuziastingi emigrantai po dvidešimties darbo metų Norvegijoje turi ypatingą svajonę – atgaivinti savo vaikystės kaimą. Plačiau apie savo užmojus ir tai, kaip jie pradėjo savo verslą nuo nulio, broliai Gedvilai papasakojo TV3 laidai „Svajonių ūkis“. Broliai Gedvilai griauna mitą, kad ūkininko darbas labai sunkus.
2022-03-20

Receptas. Trinta sriubytė

INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų dešros (vytinta Biovela) 200 gramų pieno šiek tiek kiaulės šoninės (Biovela) 2.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 800 gramų žiedinių kopūstų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
2022-03-03

Receptas. Vištiena su žolelių padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti) šiek tiek ryžių (garnyrui) 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės (30%) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių (vištienai) 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti mažesni...
2022-03-03

Receptas. Vištienos suktinukai

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištos filė 1 pakelis šaltai rūkyto kiaulienos kumpio 1 pundelis petražolių 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo. Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
2022-03-03

Receptas. Bulvės su sūriu

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 3 vienetai česnakų (skiltelės, smulkintos) 200 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, perpjauti pusiau) 60 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (bulvėms virti, Santa Maria) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite bulves ir virkite su prieskonių mišinių, kol suminkštės. Tada nusausinkite. Norėdami patiekti, ant bulvių sudėkite pomidorus, česnakus ir sūrį.
2022-03-03

Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 200 gramų pievagrybių 5 stiklinės vandens 0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas) šiek tiek prieskonių (vegeta) 2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Sotus faršo apkepas

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta) 1 vienetas raudonosios paprikos 3 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną. Gerai viską išmaišome.
2022-03-03

Receptas. Skaniausi blyneliai

INGREDIENTAI: 100 gramų dešros 100 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai miltai 50 gramų kukurūzų ((konservuoti)) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek prieskonių ( (pagal skonį)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrą ir sūrį sutarkuoti su burokine tarka, įmušti kiaušinį, suberti miltus prieskonius ir konservuotus kukurūzus. Viską išmaišyti.
2022-03-03

Receptas. Kepta višta su citrina

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų 1 vienetas vištiena šiek tiek prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių) PARUOŠIMO BŪDAS: Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau.... Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
2022-03-03

Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų 450 gramų jautienos faršo 10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 mililitrų sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių (jautienai) 300 gramų grybų (švieži/šaldyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
2022-03-03

Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje

INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
2022-03-03

Receptas. Marinuota vištiena

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
2022-03-03

Receptas. Traški vištiena

INGREDIENTAI: 700 gramų vištos filė 100 gramų kukurūzų dribsnių 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti juostelėmis, įtrinti aliejumi ir pieskoniais. Dribsnius sutrupinti. Vištienos gabalėlius volioti drbisniuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2022-03-02

Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“

INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas vištos filė šiek tiek alyvuogių aliejaus 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių („IKI Gurmanų“) 50 gramų padažo (bazilikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
2022-03-02

Receptas. Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais

INGREDIENTAI: 80 gramų artišokų (marinuoti, pjaustyti) 150 gramų pomidorų pastos (vyšniniai, pjaustyti) 40 gramų svogūnų (raudonieji, pjaustyti) 40 gramų alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (balzamiko) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 valgomasis šaukštas prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais) 40 gramų gražgarsčių (lapeliai) 400 gramų kumpio (vištienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02

Receptas. Įdarytas karpis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių (žuvims) 1 vienetas žuvies (šaldyta) šiek tiek žalumynų (papuošimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
2022-03-02

Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios) 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 750 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) 1 stiklinė džemo (spanguolių) 0.5 stiklinės padažo (čili) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2022-03-02

Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų) 1 česnakų 1 vienetas morkų (didelės) šiek tiek petražolių 125 gramai ryžių šiek tiek majonezo 100 gramų sūris 4 vienetai krabų lazdelių šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
2022-03-02

Receptas. Vištienos suktinukų vėrinukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas vištos filė 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 stiklinės vandens (kambario temperatūros) 350 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė pamušti ir įtrinti druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
2022-03-02

Receptas. Naminis kiaulienos guliašas

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 50 mililitrų pieno 1 žiupsnelis prieskonių (mėsai ) 1 valgomasis šaukštas miltai (+ šiek tiek apvoliojimui) 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas sviesto Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą pjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais ir palikti keletai valandų.
2022-03-02

Receptas. Faršu įdarytos didžiosios cukinijos

INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos ( ( vidutinio dydžio ) ) 500 gramų kiaulienos (malta) 1 vienetas kiaušinių 100 gramų ryžių 100 gramų sūris (DŽIUGAS tarkuotas) šiek tiek prieskonių (žolelės) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją gerai nuplauti bei nusausinti, perpjauti horizontaliai ir išimti sėklas. Gerai įtrinti prieskoninių žolelių mišiniu ir druska.
2022-03-02

Receptas. Troškintos daržovės grietinėlės padaže

INGREDIENTAI: 400 gramų šaldytų daržovių mišinio 150 gramų grietinėlės 1 valgomasis šaukštas miltai 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta ) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Šaldytas daržoves pakepiname keptuvėje apie 5 minutes. Beriame miltus, prieskonius ir išmaišome. Pilame grietinėlę, dar patroškiname apie kelias minutes.
2022-03-02

Receptas. Lašišos kepsnys su troškintomis daržovėmis

INGREDIENTAI: 400 gramų lašišų (file) šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek aliejaus šiek tiek porų šiek tiek cukinijos šiek tiek paprikų šiek tiek morkų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišos filė barstyti žuvies prieskoniais ir palikti keletui valandų.
2022-03-02

Receptas. Virtos bulvinės bandutės

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai krakmolo (bulvių) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno 100 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių („Vegeta“) PARUOŠIMO BŪDAS: Sutarkuoti tarkavimo mašina 600 g žalių nuskustų bulvių ir svogūną. 400 g bulvių išvirti pasūdytame vandenyje su lupenomis.
2022-03-02

Receptas. Žuvies užkepėlė Kūčių stalui

INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 300 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių (žuvies) 500 gramų žuvies (faršas) 1 vienetas cukinijos (nedidelė) 150 gramų jūros gėrybių PARUOŠIMO BŪDAS: Morką, cukiniją sumalkite smulkiai. Svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite, poto sudėkite kitas susmulkintas daržoves.
2022-03-02

Receptas. Moliūgo blynai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų (nuskustas ir išskobto, sutarkuotas burokine tarka) 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų pieno šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną sutarkuoju burokine tarka, sūrį taip pat, viską sumaišau su faršu, įmušu kiaušinius, sukratau miltus, prieskonius ir gerai išmaišau. Tešla gaunasi nei tiršta, nei skysta, kepam ant silpnos ugnies.
2022-03-02

Receptas. Kiauliena folijoje

INGREDIENTAI: 4 česnakų 3 valgomieji šaukštai kmynų 5 valgomieji šaukštai garstyčių šiek tiek džiūvesėlių (juodos duonos) 1 kilogramas kiaulės išpjovos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto prieskonių (vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovos gabalą įsmaigstyti stambiai supjaustytais česnakais ir apvolioti kmynuose. Ištepti aliejumi, vegeta ir garstyčiomis, apiberti džiūvėsiais.
2022-03-02

Receptas. Dianos cepelinai

INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių 10 valgomųjų šaukštų krakmolo 1 vienetas kiaušinių (įdarui) 350 gramų varškės (arba mėsa, įdarui) šiek tiek prieskonių (įdarui) PARUOŠIMO BŪDAS: 600 g bulvių nuskutame, įberiame šiek tiek druskos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir sudedame į puodą virti. 400 g bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka arba tarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Kol bulvės verda, paruošiame įdarą.
2022-03-02

Receptas. Naminiai kotletukai su prieskoniais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų (džiovintas) 1 arbatinis šaukštelis petražolių (džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis šalavijų (džiovintas) 500 gramų kiaulės faršo (arba kalakutienos) 2 valgomieji šaukštai vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (paprikos) PARUOŠIMO BŪDAS: Inde ...
2022-03-02

Receptas. Keptos vištos šlaunelės pietums

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 sauja krapų 500 gramų vištienos blauzdelių 5 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (paukštienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos blauzdeles nuploviau šaltu vandeniu, nusausinau ir ištryniau prieskoniais bei smulkintu česnaku. Laikiau šaldytuve apie pusę dienos. Po to užpyliau aliejumi, sudėjau krapus ir palikau marinuotis per naktį. Kepiau sudėjus į kepimo rankovę 1-1,5 val. 190-200 laipsnių orkaitėje.
2022-03-02

Receptas. Orkaitėje kepta žuvies filė su pomidorais ir mocarela sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas, smulkintas) 5 vienetai bulvių šiek tiek petražolių (smulkintos) 6 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 3/4 stiklinės grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vegeta) 2 vienetai žuvies (filė) 300 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves apie 10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje, kad jos būtų pusiau minkštos. Vyšninius pomidorus bei mocarela sūrį supjaustykite griežinėliais.
2022-03-02

Receptas. Dovilės vištiena su ryžiais

INGREDIENTAI: 100 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 60 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų 1 kilogramas ryžių 600 gramų vištos filė 250 gramų pomidorų padažo šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius. Vištienos filė supjaustome grežinėliais, sumaišome su prieskoniais bei pipirais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
2022-03-02

Receptas. Kiaulienos kepsniai su grybais, sūriu ir pomidoru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai pomidorų pastos 800 gramų kiaulės prandinės 300 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (kiaulienai) 240 gramų grybų (švieži/šaldyti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjausčiau riekelėmis, pamušiau ir įtryniau druska, pipirais bei kiaulienos prieskoniais. Taip paruoštus kiaulienos kepsnius sudėjau į aliejumi pateptą kepimo skardą.
2022-03-02

Receptas. Ešerys su ridiku

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (sultys) šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų (nedidelė) šiek tiek petražolių 1 vienetas ridikėlių (nedidelis) 1 vienetas svogūnų 0.5 arbatinio šaukštelio kvietinių miltų 500 gramų ešerių 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 stiklinės grietinės šiek tiek sultinio (žuvų) šiek tiek prieskonių (žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarytą ešerį virkite su prieskoninėmis daržovėmis, pagardinkite druska ir prieskonia...
2022-03-02

Receptas. Kibinai pagal Miglę

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų margarino 3 vienetai svogūnų 600 gramų kiaulės faršo 4 vienetai kiaušinių 1 kilogramas kvietinių miltų šiek tiek vandens (virintas) šiek tiek druskos 200 gramų grietinės šiek tiek prieskonių (Vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: 450 g margarino ir miltus išminkyti, kol margarinas pasiskirstys po miltus. 1 kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio, baltymą pilti į miltus, o trynį padėti į šalį.
2022-03-02

Receptas. Ravjoliai (koldūnai kitaip)

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai slyvų (džiovintos, maltos) 1 vienetas svogūnų 400 gramų kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė vandens šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (kiaulienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sudedame išplaktus kiaušinius, vandenį, druskytę, pilame po truputį miltus ir maišome, kol tešla nebekibs prie rankų.
2022-03-02

Receptas. Moliūgo sriuba

INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti) 500 gramų moliūgų (minkštimo be žievės) šiek tiek morkų (1-2) šiek tiek muskato (maltas) 1 vienetas svogūnų 0.5 stiklinės grietinėlės (35 %) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (sriubai) PARUOŠIMO BŪDAS: Viską susmulkinti (per daug nesmulkinti, vis tiek suvirs). Nustatant moliūgo kiekį, reikia turėti galvoje, kad trečdalis moli...
2022-03-02

Receptas. Kepsniai orkaitėje

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudonoji) 1 vienetas paprikų (žalioji) 1 vienetas svogūnų 700 gramų kiaulienos 2 vienetai kiaušinių 350 mililitrų majonezo šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (Vegeta) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02
Į viršų