Daugelis iš mūsų turi įprotį sėsdami prie stalo į savo patiekalą pridėti druskos. Ši meilė prieskoniams gali būti susijusi su ankstyva mirtimi, rašo mirror.co.uk.
Nauji tyrimai parodė, kad tiems, kurie visada į maistą deda druskos, rizika mirti anksčiau laiko padidėja 28 proc., palyginti su tais, kurie savo maistą negardina druska, arba tą daro retai.
Tyrime, kuriame dalyvavo daugiau nei 500 tūkst. britų, buvo apskaičiuota, kad vienas žmogus iš 100, kurie į maistą papildomai deda druskos, gali mirti jaunas. Štai ką reikia žinoti apie maisto persūdymą.
Druska yra siejama su priešlaikine mirtimi
Paprastai maždaug trys iš 100 žmonių nuo 40 iki 69 metų miršta per anksti. Tačiau, remiantis tyrimu, žmonės, kurie savo maistą papildomai sūdo, praranda daugiau savo gyvenimo metų.
Tyrimas, paskelbtas žurnale „European Heart Journal“, atskleidė, kad sulaukus 50 metų moterų ir vyrų, kurie į maistą papildomai dėdavo druskos, gyvenimo trukmė sumažėjo atitinkamai 1,5 ir 2,28 metų.
Žmonių, kurie dalyvavo tyrime 2006-2010 metais, buvo paprašyta nurodyti, kaip dažnai jie papildomai dėdavo druskos į savo maistą, o pasirinkimai buvo „niekada / retai, kartais, dažnai arba visada“.
Taip pat buvo atsižvelgta į tokius veiksnius kaip amžius, lytis, rasė, pragyvenimo lygis, kūno masės indeksas (KMI), rūkymas, alkoholio vartojimas, fizinis aktyvumas, mityba ir sveikatos būklės, tokios kaip diabetas, vėžys ir širdies ligos.
Per devynerius metus trukusį stebėjimą buvo užregistruota apie 18 474 ankstyvos mirties atvejai tarp jaunesnių nei 75 metų amžiaus žmonių.