Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sumaišykite viename dubenyje jautienos faršą, susmulkintus svogūnus, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską, pipirus bei prieskonius ir iš gautos masės suformuokite maždaug 1 colio kukulaičius. Suformuotus kukulaičius sudėkite į ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite apie 25-30 min. Padažui sudėkite į puodą spanguolių džemą bei čili padažą ir užvirinkite. Padažui užvirus sumažinkite ugnį ir patroškinkite, retkarčiais pamaišant, dar apie 5 min. Iškeptus kukulaičius sudėkite į puodą su padažu ir pakaitinkite apie 5-8 min. Ištroškintus kukulaičius pasmeikite ant dantų krapštukų ir papuoškite spanguolėmis. Skanaus.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios)
0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti)
750 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (jautienai)
1 stiklinė džemo (spanguolių)
0.5 stiklinės padažo (čili)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sumaišykite viename dubenyje jautienos faršą, susmulkintus svogūnus, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską, pipirus bei prieskonius ir iš gautos masės suformuokite maždaug 1 colio kukulaičius. Suformuotus kukulaičius sudėkite į ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite apie 25-30 min. Padažui sudėkite į puodą spanguolių džemą bei čili padažą ir užvirinkite. Padažui užvirus sumažinkite ugnį ir patroškinkite, retkarčiais pamaišant, dar apie 5 min. Iškeptus kukulaičius sudėkite į puodą su padažu ir pakaitinkite apie 5-8 min. Ištroškintus kukulaičius pasmeikite ant dantų krapštukų ir papuoškite spanguolėmis. Skanaus.