Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, druska, maltais pipirais ir jautienos prieskoniais. Iš mėsos suformuoti kukuliukus ir pavoliojus juos miltuose apkepti pektuvėje su aliejumi. Atskirai keptuvėje su aliejumi pakepinti likusius 2 susmulkintus svogūnus ir supjaustytus grybus. Sudėti į stiklinę kepimo formą svogūnus, tuomet mėsos kukuliukus ir galiausiai grybus. Gilioje keptuvėje su sviestu pakepinti likusius miltus, tuomet sudėti pomidorų padažą, išspaustą česnaką, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, paskaninti druska ir supylus sultinį viską išmaišyti. Gautą padažą supilti ant kukuliukų kepimo formoje ir kepti apie 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
3 vienetai svogūnų
450 gramų jautienos faršo
10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
1 valgomasis šaukštas sviesto
800 mililitrų sultinio (grybų)
šiek tiek prieskonių (jautienai)
300 gramų grybų (švieži/šaldyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, druska, maltais pipirais ir jautienos prieskoniais. Iš mėsos suformuoti kukuliukus ir pavoliojus juos miltuose apkepti pektuvėje su aliejumi. Atskirai keptuvėje su aliejumi pakepinti likusius 2 susmulkintus svogūnus ir supjaustytus grybus. Sudėti į stiklinę kepimo formą svogūnus, tuomet mėsos kukuliukus ir galiausiai grybus. Gilioje keptuvėje su sviestu pakepinti likusius miltus, tuomet sudėti pomidorų padažą, išspaustą česnaką, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, paskaninti druska ir supylus sultinį viską išmaišyti. Gautą padažą supilti ant kukuliukų kepimo formoje ir kepti apie 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru. Skanaus.