600 g bulvių nuskutame, įberiame šiek tiek druskos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir sudedame į puodą virti.
400 g bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka arba tarkuojame bulvių tarkavimo mašina.
Kol bulvės verda, paruošiame įdarą. Į varškę ar mėsą beriame druskos, prieskonių, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Iš išvirtų bulvių sugrūdame košę. Tarkuotas bulves nukošiame per marlių. Nukoštas bulves sumaišome su sugrūsta bulvių koše. Tada sudedame krakmolą ir vėl išmaišome.
Iš masės formuojame kamuoliuką, suplojame, dedame įdarą ir drėgnomis rankomis suformuojame cepelinus.
Į verdantį vandenį sudedame virti cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių, verdame dar 15 - 20 minučių.
Skanaus.
Autorius: dianele
INGREDIENTAI:
10 vienetų bulvių
10 valgomųjų šaukštų krakmolo
1 vienetas kiaušinių (įdarui)
350 gramų varškės (arba mėsa, įdarui)
šiek tiek prieskonių (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
600 g bulvių nuskutame, įberiame šiek tiek druskos, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir sudedame į puodą virti.
400 g bulvių nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka arba tarkuojame bulvių tarkavimo mašina.
Kol bulvės verda, paruošiame įdarą. Į varškę ar mėsą beriame druskos, prieskonių, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Iš išvirtų bulvių sugrūdame košę. Tarkuotas bulves nukošiame per marlių. Nukoštas bulves sumaišome su sugrūsta bulvių koše. Tada sudedame krakmolą ir vėl išmaišome.
Iš masės formuojame kamuoliuką, suplojame, dedame įdarą ir drėgnomis rankomis suformuojame cepelinus.
Į verdantį vandenį sudedame virti cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių, verdame dar 15 - 20 minučių.