karamelė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „karamelė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „karamelė“.

Nepaprastai skanus karamelinis obuolių pyragas: patiks visiems

Kai obuolių šiais metais tiek daug, tai ir obuolių pyragų receptų nebus per daug – taip tikina TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Ji laidoje parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir nesudėtingą obuolių pyragą su karamele ir riešutais.
2024-10-05

Šis keksas per Velykas sužavės visus: skonis nepakartojamas

„Labai mėgstu karamelę. Ledai su karamele, tortai su karamele, pyragai su karamele ir t.t… Visi saldumynai pagardinti karamele yra tiesiog daug skanesni. Nepagalvokite, kad nemėgstu šokolado. Ir taip aišku, kad su šokoladu viskas skaniau, bet kartais manau, kad karamelė yra pilnai neįvertintas skonis… Amerikoje naudojama karamelė dažniausiai yra pagardinta druska, kuri tik dar labiau atskleidžia karamelės skonį.
2024-03-24

Atskleidė geriausias plaukų spalvas 50-metėms: atrodysite daug jauniau

Atšalus orams, prasidėjo jaukumo sezonas, todėl daugelis moterų atsisako vasariškų šukuosenų, spalvų ir renkasi rudenines.  Express.co.uk paklausė plaukų ekspertės Inanch Emir, ką šį sezoną turėtų rinktis vyresnės nei 50 metų moterys, norinčios tam tikrų pokyčių.  Inanch Emir yra „Inanch London“, apdovanojimus pelniusio salono, kuris pakeitė ne vieno modelio ir garsenybės šukuoseną, kūrybos vadovė.
2023-10-29

Šis obuolių pyrago receptas nustebins: neįprasta gaminimo eiga abejingų nepaliks

Turbūt neįmanoma įsivaizduoti rudens be obuolių pyrago. Iškepti bent vieną obuolių pyragą yra tiesiog būtina, o jei nusibodo visi seni receptai ir norisi kažko naujo, TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai skuba į pagalbą. Šis, kiek neįprastas, obuolių pyrago-pudingo su karamele receptas skanus tiek kaštas, tiek ir atšalęs. Pudingui reikės: 6 vnt. vidutinio dydžio obuolių 200 g cukraus 3 valg. š. klevų sirupo 30 g sviesto Žiupsnelio druskos 1 arb.
2023-10-28

Smaližius nukels į tikrą skonių rojų: ypač lengvai pagaminamas desertas su karamele ir ledais

Ir pusryčiams, ir desertui tinkantis lengvas receptas visada praverčia. Būtent tokiu receptu, kuris ypač patiks smaližiams, laidoje „Skaniai ir paprastai“ dalinasi virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis. Jis atskleidžia, kaip pasigaminti gardų prancūzišką skrebutį su karamele. JUMS REIKĖS: 1 kepaliuko šviesios duonos; 8 vnt.
2023-07-29

Receptas. Traškių obuolių ir grietinėlės desertas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 0.5 stiklinės cukraus 1/4 stiklinės cukraus (rudasis) 4 vienetai obuolių 1 stiklinė grietinėlės 350 gramų sausainių (avižiniais, sutrupinti) 0.5 stiklinės sviesto (ištirpintas) šiek tiek karamelės PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 0,5 stiklinės „Butterscotch“ šnapso obuoliniams traškučiams ir 1 šaukšto „Butterscotch“ šnapso grietinėlės masei.
2022-03-02

Receptas. Ledų tortas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas ledų (šokoladiniai) 1 vienetas šokoladas (sulaužytas) 400 gramų sviesto 1 sauja sausainių (susmulkinti) 1 sauja saldainių 5 valgomieji šaukštai karamelės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
2022-03-01

Receptas. Saldus Kalėdinis ledų desertas

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės ledų (vaniliniai) 30 gramų pieniško šokolado 1 valgomasis šaukštas karamelės (skysta) PARUOŠIMO BŪDAS: Karamele ištepkite puodelio arba lėkštutės dugną. Sudėkite į puodelį arba lėkštutę ledus ir papuoškite su tarkuotu šokoladu.
2022-02-28

Receptas. Argentinietiški sausainiukai su karamele „Alfajores“

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (ekstraktas) 3/4 stiklinės cukraus 2.5 stiklinės krakmolo (kukurūzų) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 1 stiklinė sviesto (kambario temperatūros) 0.5 stiklinės kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis romo 300 gramų karamelės (Dulce de Leche) 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės...
2022-02-28

Receptas. Skanus pieniški saldainiai

INGREDIENTAI: 1 litras pieno 1 kilogramas cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną su cukrumi virti apie valandą kol jis taps kreminės spalvos. Masę supilti į indelius ir ant masės užpilti šalto vandens, kad nesusicukruotu. Tik kaip verdate patarčiau maišyti su mediniu šaukštu. Skanaus.
2022-02-28
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Jorkšyro pudingas

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto (ištirpintas) šiek tiek karamelės PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus, pieną, kiaušinius, druską ir 2 šaukštus sviesto dideliame dubenyje iki vientisos masės. Padalinkite likusį sviestą į 12 keksiukų formelių ir pakaitinkite 220 laipsnių temperatūroje apie 5 min.
2022-02-25

Receptas. Morkų meduolis

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 250 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) 1 valgomasis šaukštas margarino 400 gramų morkų 2 vienetai kiaušinių 0.5 kilogramo kvietinių miltų šiek tiek kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas karamelės PARUOŠIMO BŪDAS: Į smulkiai sutarkuotas morkas suberiami sumaišyti su kepimo milteliais miltai, supilami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, margarinas, prieskoniai ir karamelė.
2022-02-22

Receptas. Tortas su mascarponės sūriu

INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės cukraus 85 gramai margarino 3 lašai vanilės (esencija su grietinėle) 1 stiklinė žemės riešutų 4 vienetai kiaušinių 2 vienetai sausainių (arbatiniai, pakeliai) 1 stiklinė grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių šiek tiek karamelės 500 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. 2. Nedidelę formą iškloti su folija.
2022-02-18

Receptas. Kokosinis varškės ir obuolių pudingas

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 2 vienetai obuolių 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai manų kruopų 250 gramų varškės šiek tiek razinų šiek tiek kokosų (drožlės) šiek tiek karamelės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 4 porcijos. Razinas užmerkti vandeniu arba romu (kaip Jums skaniau). Sumaišyti varškę su cukrumi ir kiaušiniais.
2022-02-18

Receptas. Kalėdiniai obuoliukai

INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių 1 sauja riešutų (ir razinos) šiek tiek karamelės (skysta) PARUOŠIMO BŪDAS: O buolius nuplauti, bet nenuskusti.Tik su s pecialiu įrankiu išimti vidurius. Riešutus ir razinas sudėti į obuolių vidų, ir apipilti karamele (karamele galima pasidaryt patiems) ir viską pašauti į orkaitę. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Kepti 20 minučių.
2022-02-17

Receptas. Karamelinis tinginys

INGREDIENTAI: 700 gramų sausainių 1 vienetas juodojo šokolado (plytelė) šiek tiek citrinos rūgšties 100 gramų sviesto 1 vienetas karamelės (indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais ir ištirpdome keptuvėje (geriausia storapadėj tefloninėj, kad nesviltų). Ištirpdome šokoladą sviesto masėje, įdedame citrinos rugšties. Įdedame karamelę ir gerai išmaišę kaitiname apie 10 min. Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais.
2022-02-17

Receptas. Spurgos su „Dulce de Leche“ karamele

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 1/4 stiklinės cukraus 1 vienetas kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės pieno (šiltas) 1/5 stiklinės vandens (100 laipsnių temperatūros) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 2 stiklinės aliejaus (augalinis) 2 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos) 1 stiklinė karamelės („Dulce de Leche“) PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinkite pieną ir palikite šiek tiek pravėsti. Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
2022-02-17

Receptas. Persikų ir grietinėlės tortas su karamele

INGREDIENTAI: 1.5 valgomojo šaukšto cukraus 1 stiklinė persikų (konservuoti, supjaustyti) 3/4 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas) 1 ir 3/4 stiklinės grietinėlės (plakta) 1 stiklinė karamelės (Dulce de Leche) 2 vienetai biskvitų (stori) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės maždaug 15 morengų. Į didelį dubenį sudėkite grietinėlę, cukrų bei vanilės ekstraktą ir išplakite iki standžių putų (tik neperplakite). Plaktą grietinėlę laikykite šaldytuve.
2022-02-16

Receptas. Obuolių pyragas su karamele

INGREDIENTAI: 2/5 stiklinės cukraus 1 stiklinė cukraus (rudasis) 0.5 stiklinės margarino 2 vienetai obuolių (dideli) 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti) 3 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 ir 1/4 stiklinės vandens 1/4 stiklinės grietinėlės (plakta) šiek tiek grietinėlės (plakta (glaistui)) 1/3 stiklinės aliejaus (augalinis) 1/4 arbatinio šaukštelio prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai, muskatas) 2 arbatiniai šaukšteli...
2022-02-16

Receptas. Pieninis kokteilis su karamele

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 1 stiklinė pieno šiek tiek grietinėlės (plakta) 250 mililitrų ledų (vaniliniai) šiek tiek pieniško šokolado (tarkuotas) 0.5 stiklinės karamelės 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną, ledus, cukrų bei vanilinį cukrų suplakame kokteilinėje. Į stiklinę supilame karamelę ir paskirstome ją gražiai ant stiklinės sienelių.
2022-02-14

Receptas. Pyragas su kokosu ir karamele

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys) 2 stiklinės kvietinių miltų 1/3 stiklinės grietinėlės 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 100 gramų sviesto 2.5 stiklinės kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 350 gramų karamelės (Dulce de Leche) PARUOŠIMO BŪDAS: Suberti į didelį dubenį miltus, kepimo miltelius, 0,5 stiklinės cukraus bei druską ir viską išmaišyti šl...
2022-02-14

Receptas. Migdoliniai macaroons su karamele

INGREDIENTAI: 150 gramų migdolų ((miltai)) 300 gramų cukraus pudros 130 gramų kiaušinių ((baltymai)) 50 gramų karamelės Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 35 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį berti cukraus pudrą. Galiausiai suberti migdolų miltus. Masė turi gautis tąsi. Į konditerinį švirkštą supilame tešlą ir formuojame sausainiukus ant kepimo popieriaus. Kepti 150°C temp. orkaitėje apie 45 min.
2022-02-12

Receptas. Martynos šokoladinis pyragas

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 3 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 200 gramų juodojo šokolado 200 gramų sviesto 50 gramų riešutų (mėgstami) 100 gramų karamelės (RUDUDU) PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ir sviestą ištirpiname vonelėje. Kitame puode kiaušinius sumaišome su cukrumi. Šią masę pilame į šokolado, beriame miltus, kakavą. Gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą, tačiau ne visą, o tik pusę.
2022-02-06

Receptas. Ritinėliai su karamele „Pionono“

INGREDIENTAI: 5 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis medaus 5 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek sviesto šiek tiek karamelės (Dulce de leche) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, cukrų ir medų sudėkite į vieną dubenį ir plakite apie 10 min. Tuomet supilkite miltus ir viską vėl gerai išplakite. Gautą masę nestoru sluoksniu tepkite ant kepimo popieriumi išklotos ir sviestu išteptos kepimo skardos ir kepkite apie 6 min.
2022-02-04

Receptas. Amerikietiškas sūrio tortas

INGREDIENTAI: 1 ir 1/4 stiklinės cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas) 1 stiklinė žemės riešutų (smulkinti, sūdyti) 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės sausainių (smulkinti) 85 gramai sviesto 1 stiklinė grietinės šiek tiek karamelės (papuošimui) 500 gramų sūris (original philadelphia cream cheese) PARUOŠIMO BŪDAS: Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo.
2022-02-02

Sausainiai „velykiniai riešutėliai“

Dailūs, kvapnūs ir su burnoje tirpstančiu karamelės sluoksniu – tokie sausainiai puikiai tiks Atvelyvio, vadinamųjų Vaikų Velykėlių stalui: Sudėtinės dalys: Majonezas, 3 šaukštai Kvietiniai miltai, 6 šaukštai Kiaušiniai, 4 tryniai ir 2 baltymai, 4 vienetai Kondensuotas pienas, indeliuose, 2 vienetai Cukrus, 1.5 stiklinės Margarinas, 400 gramų Soda, nugesinta, 0.5 šaukštelio Druska, 0.5 šaukštelio Gaminimas: Trynius išplakti su cukrumi, o baltymus – su druska, margariną sumaišyti su miltais ir ma...
2013-04-03

Imbieriniai irisai su migdolais

  Minkšti ir aromatingi naminiai irisai pradžiugins ir mažus, ir didelius smaližius. Sudėtinės dalys: 200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo 200 ml švelnaus sirupo 200 ml cukraus 2 šaukštai sviesto  1 šaukštas malto džiovinto imbiero Migdolai, drožlės, 50 gramų 50 g migdolų drožlių Druskos kristalų papuošimui Gaminimas: Sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir sirupu. Kaitinkite puode 15–25 minutes, nuolat maišydami.
2012-12-10

D. Teišerskytės vyras A. Čupkovas suabejojo savo tėvyste

Nors Seimo narės Dalios Teišerskytės vyras Anatolijus Čupkovas labai vengia žurnalistų dėmesio ir kalbų apie naują meilę bei skyrybas, buvusios savo šeimos jis tikrai neužmiršo.  Štai visai neseniai į viešumą   išlindo itin asmeniški judviejų reikalai. Kalbama, jog Čupkovas staiga suabejojo... savo tėvyste! Ir  slapčia pasidarė vienintelio savo ir Dalios sūnaus DNR ekspertizę. „Man asmeniškai nerodė tyrimo rezultatų.
2012-03-21

Keturios gražuolės ves seksualias „Karamelines naujienas“

Dainininkė Karina Krysko. Žurnalistė Rimantė Kulvinskytė. Kylanti dainininkė Urtė Šilagalytė. Teisininkė Indrė Kavaliauskaitė. Viena gražesnė už kitą. Taip būtų galima pavadinti nuostabų merginų kvartetą. Netrukus jas visas bus galima turėti vienu metu, kai LNK eteryje jos žiūrovus vaišins... karamele.
2012-03-02

Naminė karamelė

Sudėtinės dalys: Cukrus, 200 gramų Grietinėlė, 100 mililitrų Sviestas, 50 gramų Gaminimas: Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome.
2010-11-18
Į viršų