Minkšti ir aromatingi naminiai irisai pradžiugins ir mažus, ir didelius smaližius.
Sudėtinės dalys:
200 ml grietinėlės, 35 proc. riebumo
200 ml švelnaus sirupo
200 ml cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas malto džiovinto imbiero
Migdolai, drožlės, 50 gramų
50 g migdolų drožlių
Druskos kristalų papuošimui
Gaminimas:
Sumaišykite grietinėlę su cukrumi ir sirupu. Kaitinkite puode 15–25 minutes, nuolat maišydami.
Norėdami įsitikinti, kad irisai paruošti, įlašinkite lašelį masės į šaltą vandenį, palaukite 10 sekundžių, ir išėmę iš vandens paragaukite, ar konsistencija yra tinkama. Jei ji tokia, nuimkite puodą nuo viryklės.
Tada į ją sudėkite sviestą, prieskonius, migdolus ir padalykite į nedidelius popierinius krepšelius.
Iš šio kiekio išeina apie 75 vnt.
Atvėsinkite šaldytuve. Prieš ragaudami, papuoškite druskos dribsniais.