2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10 min.
3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti - 35 min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
85 gramai margarino
3 lašai vanilės (esencija su grietinėle)
1 stiklinė žemės riešutų
4 vienetai kiaušinių
2 vienetai sausainių (arbatiniai, pakeliai)
1 stiklinė grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek karamelės
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10 min.
3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti - 35 min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.