500 gramų sūris (original philadelphia cream cheese)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo. Gana kaloringas, tačiau užtenka ir mažo gabaliuko :)
Vietoje sausainių šiaip reikėtų medaus skonio krekerių, bet tokių tikriausiai nėra, todėl geriausi bus selgos. Vanilės ekstrakto Lietuvoj nėra, gaminant Lietuvoj vietoj jo dėjau vanilės esencijos, bet tai nieko nepakeitė, pyragas beveik neiškilo. Gal reikėtų pabandyti įdėti kepimo miltelių?
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.
3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus ir vanilę, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti ~35min. (Jei perkepsit, vėliau pyragas sutrūks). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 ir 1/4 stiklinės cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
1 stiklinė žemės riešutų (smulkinti, sūdyti)
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės sausainių (smulkinti)
85 gramai sviesto
1 stiklinė grietinės
šiek tiek karamelės (papuošimui)
500 gramų sūris (original philadelphia cream cheese)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo. Gana kaloringas, tačiau užtenka ir mažo gabaliuko :)
Vietoje sausainių šiaip reikėtų medaus skonio krekerių, bet tokių tikriausiai nėra, todėl geriausi bus selgos. Vanilės ekstrakto Lietuvoj nėra, gaminant Lietuvoj vietoj jo dėjau vanilės esencijos, bet tai nieko nepakeitė, pyragas beveik neiškilo. Gal reikėtų pabandyti įdėti kepimo miltelių?
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.
3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus ir vanilę, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti ~35min. (Jei perkepsit, vėliau pyragas sutrūks). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.