Dailūs, kvapnūs ir su burnoje tirpstančiu karamelės sluoksniu – tokie sausainiai puikiai tiks Atvelyvio, vadinamųjų Vaikų Velykėlių stalui:
Sudėtinės dalys:
Majonezas, 3 šaukštai
Kvietiniai miltai, 6 šaukštai
Kiaušiniai, 4 tryniai ir 2 baltymai, 4 vienetai
Kondensuotas pienas, indeliuose, 2 vienetai
Cukrus, 1.5 stiklinės
Margarinas, 400 gramų
Soda, nugesinta, 0.5 šaukštelio
Druska, 0.5 šaukštelio
Gaminimas:
Trynius išplakti su cukrumi, o baltymus – su druska, margariną sumaišyti su miltais ir majonezu. Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus. Įmaišyti nugesintą sodą.
Padaryti mažiukus rutuliukus ir kepti specialioje sausainių keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Vėsų kondensuotą (karamelizuotą) pieną tepti ant puselių ir suklijuoti.