sezamų aliejus
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sezamų aliejus“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sezamų aliejus“.
Receptas. Azijietiškos jautienos salotos su mango
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai česnakų (sutrintas) 2 valgomieji šaukštai imbierų (tarkuotas) 2 vienetai mangų šiek tiek salotų (lapai) 1 stiklinė svogūnų (laiškai, supjaustyti) 450 gramų jautienos (steikas) 1 stiklinė acto (ryžių) 1 stiklinė sojos padažo 1 vienetas žaliųjų citrinų 1 valgomasis šaukštas sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti česnakus, aliejų, imbierą, svogūnų laiškus, actą, cukrų i...
Receptas. Kiniški Naujųjų Metų koldūnai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 12 vienetų svogūnų (susmulkinti) 400 gramų kiaulės faršo 600 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 400 mililitrų vandens 25 gramai krevečių be kevalo (džiovintos) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (riešutų) 900 gramų kininių kopūstų (smulkintas) 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą reikėtų gaminti iš 600 gramų baltųjų miltų...
Receptas. Ryžių makaronai su tofu ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 250 gramų makaronų (ryžių) šiek tiek druskos 3/4 valgomojo šaukšto kario 130 gramų sojų varškės tofu 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 sauja svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Sojų varškę supjaustome storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sezamų aliejaus ir apkepame jame varškę, kol ji įgaus auksinį atspalvį. Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkiname.
Receptas. Krevetės su mangais saldžiarūgščiame padaže
INGREDIENTAI: 2 vienetai mangų 80 gramų tigrinių krevečių be kevalo 1/3 valgomojo šaukšto obuolių acto 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus 1 žiupsnelis bazilikų (smulkinti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mangus nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Sumaišome viename dubenyje medų, citrinų sultis, obuolių actą bei sezamų aliejų.
Receptas. Krevečių ir koldūnų sriuba
INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (šviežias, susmulkintas) 1 stiklinė pupelių (daigai) 12 vienetų žirnių (ankštys) 300 gramų krevečių su kevalu 6 stiklinės sultinio (daržovių) 5 vienetai grybų (kininiai) 1 vienetas kininių kopūstų 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus 120 gramų tešlos (koldūnams) 3 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Prasideda viskas nuo džiovintų kinininių grybų užme...
Receptas. Azijietiški makaronai su jautiena ir daržovėmis
Šiam patiekalui galima naudoti ir kiaušininius azijietiškus makaronus, nors aš pasirinkau ryžių makaronus. Taip pat galima prie daržovių dar pridėti žirnelių anksčių. Kuo skiriasi azijietiški makaronai nuo europinių makaronų? Azijietiški makaronai gaminami iš minkštesnių grūdų, todėl greičiau išverda, kadangi į juos dedama druskos - papildomai sūdyti nereikia, verdant.
Receptas. Generolo Tso vištiena
Tačiau šio patiekalo skonis yra tobulas. Mėsa dėl krakmolo ir ypatingo padažo pasidaro tirpstanti burnoje, o nuostabus lipnus padažas tiesiog kelia norą valgyti dar ir dar. Tai tikrai tas patiekalas, kuris toks pat kaip restoranuose. Jeigu įmanoma įsimylėti maistą - tai šitas būtų būtent Tas Vienintelis.
Receptas. Kiniškos kopūstų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės kalendrų (kapota) 1 kilogramas kopūstų 1 stiklinė acto (ryžių) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Ryžių actą sumaišyti su kalendra, aliejumi, pasūdyti ir papipirinti. Šiuo užpilu aplieti kopūstus ir pamarinuoti apie 1-3 val. Periodiškai pamaišyti.
Receptas. Makaronai su vištiena ir agurkais
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (trumpavaisiai) 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (šviežias, maltas) 1 valgomasis šaukštas medaus 3 valgomieji šaukštai žemės riešutų (skrudinti, smulkinti) 180 gramų vištiena (krūtinėlė, virta) 1/4 stiklinės acto (ryžių) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 160 gramų makaronų 2 arbatiniai šaukšteliai čili pipirų (pasta su česnakais) 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus (tamsus) 6 valgomieji šaukštai svogūnų lai...
Receptas. Traškios kiaulienos juostelės
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 3 gramai imbierų 50 gramų krakmolo 10 gramų porų 350 gramų kiaulienos 1 vienetas kiaušinių (baltymas) 75 mililitrai acto (obuolių) 10 mililitrų sojos padažo 15 mililitrų degtinės šiek tiek druskos 1 litras aliejaus 15 mililitrų sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinės arba išpjovos filė išplaunama, apdorojama, supjaustoma juostelėmis (4 cm ilgio ir 0,5 cm pločio). Dubenėlyje nr.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiniški koldūnai
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/4 vieneto kopūstų 2 vienetai morkų 0.5 vieneto porų (baltoji dalis) 250 gramų kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 2 stiklinės kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas acto (ryžių) 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 stiklinės vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sazemų a...
Receptas. Jautienos filė su žolelėmis
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas) 1 stiklinė kalendrų (smulkinta) 1 valgomasis šaukštas medaus 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 2 kilogramai jautienos 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų aliejaus 1/4 stiklinės sojos padažo šiek tiek žalumynų 1 valgomasis šaukštas sazemų aliejaus 1/3 stiklinės padažo (čili, saldus) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite sojos padažą, medų, sezamų aliejų, susmulkintą česnaką ir i...
Receptas. Kiniški koldūnai
Įdaro skonis gavosi labai švelnus, todėl padažas labai tiko ir suteikė aštresnį skonį.
INGREDIENTAI: Įdarui: 500 gramų malta kiauliena 1 vienetas kininių kopūstų 1 vienetas cukinijos (jaunos) 1 vienetas poras 2 saujelės petražolių 2 valgomieji šaukštai sojų padažas 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Tešlai: 1 kilogramas miltai 1 stiklinė vandens (šalto) 2 vienetai kiauš...
Receptas. Kiniški vištų sparneliai
INGREDIENTAI: 4 česnakų 1 valgomasis šaukštas imbierų (šviežias, sutrintas) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 kilogramas vištienos sparnelių 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 4 valgomieji šaukštai padažo (aitriųjų paprikų) PARUOŠIMO BŪDAS: Sparnelius perpjauti per sąnarius, galiukus pasidėti sultiniui. Sumaišyti medų, sojų padažą, aitriųjų paprikų padažą, sezamų aliejų, susmulkintus česnakus, imbierus.
Receptas. Japoniški virtiniai Gyoza
Šis patiekalas nėra japoniškas. Tai japoniškas Kinijos virtinukų variantas. Net jo vardas kildinamas iš mandarinų kalbos. Jie mažai skiriasi nuo kiniško varianto, tik japoniškame variante labiau dominuoja ryžių actas ir tešla plonesnė. Populiariausias yra kepimas keptuvėje ant aliejaus ir tik vėliau pridedamas vanduo. Tačiau juos galima ir virti vandenyje arba gruzdinti. Aš pasirinkau virimą vandenyje, nes jis paprastesnis, greitesnis ir nereikia stovėti prie puodo.
Receptas. Kiniški bananai meduje
INGREDIENTAI: 4 bananų (nepernokę) 2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų) 5 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų (sėklos) 1 vienetas kiaušinių (baltymas) 80 gramų kvietinių miltų 150 mililitrų vandens šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų) 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Iš krakmolo, kepimo miltelių bei miltų užmaišykite tešlą.
Receptas. Kepti sparneliai pagal Jolitą
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek imbierų (2 cm) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 kilogramas vištienos sparnelių (apie) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio žolelių ir česnakų mišinio 0.5 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Grilyje kepta višta
INGREDIENTAI: 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis) 4 česnakų 1 vienetas vištiena 80 mililitrų sojos padažo šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą nuplaukite šaltu vandeniu. Pasiruoškite marinatą: į sojos padažą įmaišykite citrinos sultis, cukrų, sutrintą česnaką, aliejų ir druską. Vištą įtrinkite marintu. Palaikykite marinate vištą bent per naktį.
Receptas. Pievagrybiai su sūriu ir migdolais (grilyje)
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 sauja migdolų (malti) 500 gramų pievagrybių 1/3 stiklinės sazemų aliejaus (trečdalis) 120 gramų mocarelos sūrio šiek tiek petražolių šiek tiek čiobrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybiai pamarinuojami 1 – 2 val. marinate, kurį sudaro: citrinos sultys, sezamų aliejus, džiovinti čiobreliai, aitriosios paprikos, druska, pipirai.
Receptas. Troškintos daržovės kiniškai
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 100 gramų žirnių (jauni, su lukštais) 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo (šviesus) 100 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 20 gramų grybų (džiovinti) 200 gramų kininių kopūstų 300 gramų sojų varškės tofu 100 gramų bambukų ūglių 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovintus grybus išmirkyti šaltame vandenyje ir nuplauti. Pievagrybius supjaustyti.
Receptas. Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
INGREDIENTAI: šiek tiek imbierų šiek tiek kalendrų 200 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas porų 400 gramų ryžių (ilgagrūdžiai) 1 litras vandens 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) šiek tiek citrinžolių 30 mililitrų sazemų aliejaus 30 mililitrų padažo (teryiaki) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Įpilkite į puodą 1 litrą vandens. Supjaustykite citrinžolę ir imbierą.
Receptas. Aštrios sojos daigų salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 4 česnakų 1 sauja krapų šiek tiek sezamo sėklų 200 gramų sojos (daigai) 5 gramai svogūnų (laiškai) šiek tiek sojos padažo 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2/5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (maltas) 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sojos daigus sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 1 min. Pavirtus daigus perplauti su šaltu virintu vandeniu.
Receptas. Sičuano virta jautiena (Shui Zhu Niu Rou)
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Sičuano pipirų, galima naudoti juos vietoj čili pipirų, bus gerokai aštriau ir unikaliau. Šis patiekalas iš tikrųjų lengvai pagaminamas ir švelniai aštrokas. Jei norisi daugiau aštrumo, galima berti daugiau maltos aitriosios paprikos. Prie šio patiekalo puikiai tiks patiekti ryžius ar salotas.
Receptas. Aštrioji pasta su graikiniais riešutais
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 4 česnakų 1 stiklinė graikinių riešutų šiek tiek petražolių 2 valgomieji šaukštai acto (raudonasis) 1 stiklinė sojos padažo 500 gramų spagečių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus išspausti. Petražoles susmulkinti. Riešutus sutrinti kuo smulkiau.
Receptas. Rytietiškos salotos
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų 1 valgomasis šaukštas sojos padažo 100 gramų makaronų (ryžių) 70 gramų krevečių be kevalo (karališkos) 1 valgomasis šaukštas aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžių makaronus užmerkti 10 min, tada virti pasūdytame vandenyje 4 min. Nukošti, perpilti šaltu vandeniu.
Receptas. Vištiena korėjietiškai
Tai nuostabaus skonio vištų filė korėjietiškai. Sojų padažas ir sezamų aliejus suteikia išskirtinį kvapą ir skonį. Jei nesinori kepti mėsos keptuvėje - galima ją apkepti orkaitėje. Taip pat jeigu patinka svogūnai - galima jų dėti 20 g ir svogūnų laiškų, jei norisi.
Receptas. Jautienos salotos su kriaušėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 česnakų 1 valgomasis šaukštas kedro riešutų 1 vienetas kriaušių (didelė) 1 vienetas paprikų (raudonoji) šiek tiek petražolių 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 20 gramų svogūnų (laiškai) 100 gramų jautienos (filė) 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną išvirti, atvėsinti, supjaustyti ri...
Receptas. Vištiena San Bei Ji
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno - patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Nors ir naudojama labai daug česnakų skiltelių, tačiau patiekalas nėra aštrus. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Prie šio patiekalo galima patiekti ryžių arba valgyti vieną.
Receptas. Azijietiškos spageti salotos
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis) 2 česnakų 1/3 stiklinės kalendrų (kapota) 2 valgomieji šaukštai medaus 0.5 stiklinės morkų (tarkuotos) 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 0.5 vieneto paprikų (žalioji) 0.5 stiklinės žirnių (su ankštimis) 1 valgomasis šaukštas acto (ryžių) 1/4 stiklinės sojos padažo 350 gramų spagečių (virti) 0.5 stiklinės anakardžio riešutų (kapoti) 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus 1 sauja...
Receptas. Morkų-agurkų salotos su alyvuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai morkų 1 vienetas vištos filė 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto šiek tiek juodųjų alyvuogių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir iškepti keptuvėje. Agurką ir morkas sutarkuoti plonais šiaudeliais.
Receptas. Ėriena mongoliškai
Tai gerai žinomas Mongolijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Šis patiekalas yra gan aštrokas ir sūrokas.
Rinkitės šį produktą: padeda mažinti aukštą cholesterolį
Alyvuogių aliejus dažnai giriamas dėl savo cholesterolio kiekį mažinančių savybių, kurios mažina širdies ligų riziką. Tačiau yra ir kitas aliejus, kuris galėtų konkuruoti šiomis savybėmis.
Sezamų aliejus yra natūralaus skonio aliejus, kuriame gausu polinesočiųjų riebalų, tokių kaip omega-3 ir omega-6. Polinesotieji riebalai susiję su mažesne širdies ligų rizika, kai jie naudojami pakeičiant sočiuosius riebalus, rašoma express.co.uk.