Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno - patiekalas bus unikalesnis. Šį vyną galima pakeisti įprastu vynu arba ryžių mirin. Nors ir naudojama labai daug česnakų skiltelių, tačiau patiekalas nėra aštrus. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Prie šio patiekalo galima patiekti ryžių arba valgyti vieną.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištiena
- 1 vienetas raudonosios paprikos
- 120 mililitrų baltojo vyno
- 10 skiltelių česnakų
- 2.5 valgomojo šaukšto sazemų aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis )
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo (tamsusis)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 1 saujelė bazilikų
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti mėsą gabalėliais ir sumaišyti su sojų padažu, vynu, maltu imbieru ir cukrumi. Kelias minutes pamarinuoti. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir iškepti mėsą.
- Supjaustyti papriką kubeliais. Ir pakepti kartu su mėsa apie 2 min. Tuomet sudėti bazilikų lapelius. Patiekti kartu su ryžiais.
REKLAMA