• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tačiau šio patiekalo skonis yra tobulas. Mėsa dėl krakmolo ir ypatingo padažo pasidaro tirpstanti burnoje, o nuostabus lipnus padažas tiesiog kelia norą valgyti dar ir dar. Tai tikrai tas patiekalas, kuris toks pat kaip restoranuose. Jeigu įmanoma įsimylėti maistą - tai šitas būtų būtent Tas Vienintelis.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 600 gramų vištos filė
  • 60 gramų krakmolo
  • 2 skiltelės česnakų
  • 10 gramų malto imbiero
  • 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai hoisin padažas
  • 3 valgomieji šaukštai ryžių acto
  • 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 50 mililitrų vandens
  • 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
  • 3 valgomieji šaukštai rudojo cukraus

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jei neturite "Hoisin" padažo - tuomet jį pasidarykite - suplakus šaukštą sojų padažo su šaukštu rudojo cukraus, 2 šaukštais ryžių acto, tarkuota česnako skiltele, 2 šaukštais sezamų aliejaus, žiupsneliu maltų pipirų ir trupučių aitriųjų paprikų padažu.
  2. Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Tuomet kiekvieną gabalėlį apvolioti krakmole.
  3. Sumaišyti pasigamintą Hoisin padažą su kitais bendram padažui skirtam ingredientais: 3 v. š. ryžių acto, 3 v. š. sojų padažo, 2 v. š. Hoisin padažo, 50 ml vandens, 2 a. š. krakmolo, 3 v. š. rudojo cukraus.
  4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir paskrudinti vištieną. Tuomet berti paprikų dribsnius, smulkintus česnakus bei imbierą. Tuomet lieti padažą ir dar pakepti, kol padažas taps lipnus.
  5. Patiekti su ryžiais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų