Tačiau šio patiekalo skonis yra tobulas. Mėsa dėl krakmolo ir ypatingo padažo pasidaro tirpstanti burnoje, o nuostabus lipnus padažas tiesiog kelia norą valgyti dar ir dar. Tai tikrai tas patiekalas, kuris toks pat kaip restoranuose. Jeigu įmanoma įsimylėti maistą - tai šitas būtų būtent Tas Vienintelis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 600 gramų vištos filė
- 60 gramų krakmolo
- 2 skiltelės česnakų
- 10 gramų malto imbiero
- 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai hoisin padažas
- 3 valgomieji šaukštai ryžių acto
- 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 50 mililitrų vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
- 3 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jei neturite "Hoisin" padažo - tuomet jį pasidarykite - suplakus šaukštą sojų padažo su šaukštu rudojo cukraus, 2 šaukštais ryžių acto, tarkuota česnako skiltele, 2 šaukštais sezamų aliejaus, žiupsneliu maltų pipirų ir trupučių aitriųjų paprikų padažu.
- Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Tuomet kiekvieną gabalėlį apvolioti krakmole.
- Sumaišyti pasigamintą Hoisin padažą su kitais bendram padažui skirtam ingredientais: 3 v. š. ryžių acto, 3 v. š. sojų padažo, 2 v. š. Hoisin padažo, 50 ml vandens, 2 a. š. krakmolo, 3 v. š. rudojo cukraus.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir paskrudinti vištieną. Tuomet berti paprikų dribsnius, smulkintus česnakus bei imbierą. Tuomet lieti padažą ir dar pakepti, kol padažas taps lipnus.
- Patiekti su ryžiais.
REKLAMA