• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1/4 vieneto kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 0.5 vieneto porų (baltoji dalis)
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto (ryžių)
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
  • šiek tiek sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, vandens, kiaušinių trynių bei 0,5 šaukštelio druskos išminkyti koldūnų tešlą (reikia labai gerai išminkyti, kad neliktų gumuliukų). Gerai išminkyta tešla net blizga.
    Kol tešla ilsisi, pagaminti įdarą, smulkiai sutarkuoti kopūstus, juos pasūdyti ir gerai išminkyti rankomis, kad išsisunktų sultys.
    Susmulkinti porus, česnakus, sutarkavuoti morkas.
    Visas daržoves sumaišyti su malta mėsa, geriausiai būtų daržovių ir mėsos imti po lygiai.
    Į mėsos-daržovių įdarą supilti kiaušinių baltymus, 1 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, druską, pipirus bei viską gerai išmaišyti.
    Kočioti tešlą, spaudyti stikline rutuliukus, užspaudinėti koldūniukus ir dėti juos į garinį žuvies puodą ant grotelių.
    Su tešla dirbti reikia pakankamai greitai, nes ji greitai džiūva, o virimui garuose tiks ir kitoks puodas skirtas būtent tam reikalui.
    Koldūniukai garuose išverda per kokias 10-15 min.
    Prie koldūnų paruošti padažą. 3 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, ryžių actą bei sezamo sėklas suplakti stiklainėlyje.
    Į lėkštes galima dėti po dvylika koldūnų, paskiriant kiekvienam metų mėnesiui po vieną.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1/4 vieneto kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 0.5 vieneto porų (baltoji dalis)
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 2 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto (ryžių)
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 0.5 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus
  • šiek tiek sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš miltų, vandens, kiaušinių trynių bei 0,5 šaukštelio druskos išminkyti koldūnų tešlą (reikia labai gerai išminkyti, kad neliktų gumuliukų). Gerai išminkyta tešla net blizga.
    Kol tešla ilsisi, pagaminti įdarą, smulkiai sutarkuoti kopūstus, juos pasūdyti ir gerai išminkyti rankomis, kad išsisunktų sultys.
    Susmulkinti porus, česnakus, sutarkavuoti morkas.
    Visas daržoves sumaišyti su malta mėsa, geriausiai būtų daržovių ir mėsos imti po lygiai.
    Į mėsos-daržovių įdarą supilti kiaušinių baltymus, 1 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, druską, pipirus bei viską gerai išmaišyti.
    Kočioti tešlą, spaudyti stikline rutuliukus, užspaudinėti koldūniukus ir dėti juos į garinį žuvies puodą ant grotelių.
    Su tešla dirbti reikia pakankamai greitai, nes ji greitai džiūva, o virimui garuose tiks ir kitoks puodas skirtas būtent tam reikalui.
    Koldūniukai garuose išverda per kokias 10-15 min.
    Prie koldūnų paruošti padažą. 3 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, ryžių actą bei sezamo sėklas suplakti stiklainėlyje.
    Į lėkštes galima dėti po dvylika koldūnų, paskiriant kiekvienam metų mėnesiui po vieną.
    Skanaus!

Autorius: Vicky

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų