keptos bulvės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „keptos bulvės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „keptos bulvės“.
Šefas išdavė skaniausių orkaitėje keptų bulvių receptą: tinka prie visko
Keptos bulvės, traškios išorėje ir minkštos viduje, tinka ir pietums, ir vakarienei, o kai kurie patiekalai be šio garnyro neįsivaizduojami.
Kad kaskart pavyktų išsikepti tobulas bulves, virtuvės šefo teigimu, yra vienas paprastas veiksmas, kurį visada reikia atlikti.
Virtuvės šefas Mr Grubworks, kuris „TikTok“ paskyroje @thegrubworks dalijasi maisto gaminimo patarimais, gudrybėmis ir receptais, pasidalijo patarimu, kaip išsikepti tobulai traškias keptas bulves su česnakais ir rozmarinu.
Bulvės orkaitėje iškeps tobulai: šefas atskleidė, ką daryti
Keptos bulvės yra dažniausiai per Kalėdas patiekiamas garnyras ir, pasak vieno virtuvės šefo, jas geriausia pradėti ruošti likus kelioms dienoms iki patiekimo – jis išdavė, kaip tobulai iškepti bulves, kad jos būtų traškios išorėje ir minkštos viduje.
Daugelis žmonių gamina bulves tą dieną, kai planuoja jas patiekti. Kad išorė būtų tobulai traški, dažniausiai naudojamas karštas aliejus ir žąsų taukai, tačiau vienas virtuvės šefas teigia, kad bulvės būtų tobulos, lemia ir dar kai kas.
Šefas atskleidė, kaip orkaitėje iškepti tobulas bulves: pravers per šventes
Vienas geriausių virtuvės šefų pasidalijo savo paprastu ir patikimu būdu, kaip patobulinti keptas bulves, ir jums tereikia vieno paprasto spintelės ingrediento, kad bulvės būtų itin traškios.
Keptos bulvės – tai pagrindinis sekmadienio vakarienės patiekalas, kurį mėgsta visa šeima. O dabar galite pagerinti savo kepsnius vienu pigiu ingredientu, kad jie būtų dar geresni nei bet kada anksčiau.
Išklojo tiesą apie bulves: atsakė, ar tikrai jas valgyti nesveika
Joninės – viena iš seniausių Lietuvoje vis dar gyvuojančių tradicinių švenčių. Dar prieš krikščionybės atsiradimą, ji vadinta Rasomis. Šia švente mūsų protėviai paminėdavo vasaros saulėgrįžą, kai Šiaurės pusrutulyje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis. Nuo pat XVIII – XIX amžiaus, kai lietuviai pradėjo auginti bulves, šios tapo neatsiejama Joninių dalimi. Kaip ir kitų vasaros švenčių metu, jos keptos laužuose ir po to skanautos su sviestu bei druska.
Šefė išdavė tobulai keptų bulvių paslaptį: idealiai tiks prie šaltibarščių
Jei mėgstate virtas apkepintas bulves, virtuvės šefė atskleidė paslaptį, kaip kaskart kepant išgauti tobulą traškumą. „Bulvių karaliene“ vadinama Poppy O‘Toole laikraščiui „Mirror“ atskleidė savo maisto gaminimo paslaptis.
Kulinarijos meistrė teigė, kad paslaptis, kaip pagaminti traškias keptas bulves, labai paprasta – išvirtas ir nupiltas bulves atvėsinti ant puodo uždėjus rankšluostėlį, rašo dailystar.co.uk.
Ji pasakojo: „Tai vienas geriausių patarimų, kuriuos galiu duoti.
Atskleidė, kaip tobulai iškepti bulves: išeina traškios išorėje
40-metis maisto ruošimo entuziastas nustebino internautus, pateikdamas netikėta keptų bulvių receptą. Vyras tikina, kad jo atrastas receptas garantuoja kiekvieną kartą idealiai traškias bulves. Negana to, recepte naudojamas ir vienas netikėtas ingredientas.
Nereikia didelio mokslo, kad sugebėtumėte puikiai paruošti keptas bulves. Visgi, neretai kiekvienas turime tam tikrų savų gudrybių, kurios patiekalą padaro išskirtiniu, tobulu.
Šefas išdavė, kaip tobulai iškepti bulves: įsidėmėkite šventėms
Traškios išorėje ir purios viduje – tai kiekvieno keptų bulvių mėgėjo svajonė. Dabar „MasterChefPro“ nugalėtojas pasidalijo paprastu patarimu kaip tobulai iškepti bulves – ir jų net nereikės virti.
Naujoji 5 kanalo laida „Toby Carvery: kaip jie tai daro?“ tyrė, kaip nacionalinis maitinimo įmonių tinklas sugeba kiekvieną savaitę pagaminti daugiau nei 40 000 keptų vakarienių, rašo dailystar.co.
Receptas. Česnakinės bulvės orkaitėje
Kaip skaniai ir neįprastai paruošti bulves garnyrui.!
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių 3 skiltelės česnakų 20 mililitrų aliejaus 3 žiupsneliai prieskoniai bulvėms Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves įpjauname plonai išilgai, bet ne iki galo, tuomet statmenai įpjovimams, kad susiforuomtų "grotelės". Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus. Aplaistome bulves šiuo mišiniu.
Receptas. Po folija keptos bulvės su šonine
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių ( (vidutinio dydžio)) 100 gramų kiaulienos (rūkyta šoninė) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustas vidutinio dydžio bulves apšlakstyti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Leisti pasimarinuoti – 15-20 min. Tada jas apskritimais supjaustyti taip, kad tie apskritimai liktų sukibę.
Receptas. Imperatoriškosios bulvės su lašiša
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didelės) šiek tiek čiobrelių 20 gramų sviesto šiek tiek aliejaus 100 gramų sūris (kietasis) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 100 gramų sūris (Filadelfijos) 100 gramų lašišų 2 valgomieji šaukštai ikrų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauti (galima nušveisti šepečiu), nusausinti. Kiekvieną bulvę aptepti aliejumi ir pabarstyti smulkintais čiobreliais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Orkaitėje keptos bulvių skiltelės su žolelėmis
INGREDIENTAI: 1 bulvių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek čiobrelių (smulkinti) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų (smulkinti) šiek tiek rozmarino (tinka švieži ir džiovinti) šiek tiek druskos Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti (šviežios gali būti neskustos), supjaustyti skiltelėmis, sudėti į dubenį. Apibarstyti smulkintomis žolelėmis, druska, pipirais. Užpilti alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišyti.
Receptas. Orkaitėje keptos bulvės
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 0.5 saujelės krapų 0.5 saujelės petražolių 30 gramų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptas bulves aptrinti druskos, krapų, petražolių, aliejaus mišiniu ir kepti orkaitėje apie 40 minučių ant grotelių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Receptas. Orkaitėje keptos daržovės su krapais
Puikiai tiks kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos arba kaip atskiras vegetariškas patiekalas, jei patieksite su padažu.
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (šviežios, mažos) 2 vienetai morkų 250 gramų vyšninių pomidorų 2 skiltelės česnakų 1 pundelis krapų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Keptos bulvės su žalumynais
Taip paruoštas bulves galima kepti ir orkaitėje - bus dar skaniau.
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų šiek tiek salierų šiek tiek krapų šiek tiek petražolių šiek tiek bazilikų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptas bulves susmulkinti, sudėti smulkintus žalumynus, prieskonius, druską. Kepti keptuvėje įkaitiname aliejuje.
Receptas. Įdarytos bulvių geldelės
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 1 vienetas kiaušinių 200 gramų mesos ( (po 100 g jautienos ir kiaulienos) , malta) 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 2 valgomieji šaukštai grietinės 50 gramų grietinėlės 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (maltai mėsai) šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Šoninė su bulve
INGREDIENTAI: 600 gramų kiaulės šoninės 5 vienetai bulvių 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 vienetas česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Šoninę supjaustau juostelėmis ir paskaninu prieskoniais. Nuluptą bulvę susukus į šoninę, užsegu krapštuku, kad neišsisuktų. Keptuvėje kepu iš visų pusių.
Receptas. Bulvės keptos orkaitėje su lašiša ir kastiniu
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių (vidutinio dydžio) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek itališko žolelių mišinio šiek tiek sviesto (kambario temperatūros) šiek tiek sūdytos lašišos šiek tiek kastinio Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves gerai nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje, jos turi būti minkštos, bet nepervirtos. Bulves šiek tiek ataušiname.
Receptas. Keptuvėje keptos bulvės su šonine ir sūriu
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių 100 gramų kiaulienos ( (rūkyta šoninė) ) šiek tiek agurkų (rauginti) šiek tiek aliejaus 1 sauja sūris ( (lydytas)) 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskusti ir apšlakstyti aliejumi bei apiberti pipirais. Rankomis pamaišyti ir palikti pasimarinuoti 5 - 10 min. Tada sudėti į keptuvę ir kepti ant mažos ugnies. Per tą laiką susipjaustyti agurkus ir šoninę.
Receptas. Bulvės ant žarijų
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 50 gramų pelėsinio sūrio 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves su lupenomis išvirti. Išvirusias bulvės įpjauti, truputį praskleisti. Į atsiradusį tarpą dėti sviesto ir pelėsinio sūrio. Suvynioti į foliją. Kepti ant įkaitusių anglių apie 15 - 20 minučių.
Receptas. Keptos bulvės su rozmarinu
Nuostabų kvapą skleidžiančios keptos bulvės su rozmarinu, tiks šalia įvairių patiekalų!
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 6 skiltelės česnakų 1 sauja rozmarino 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskutame ir apverdame 10 - 15 minučių, kad truputį suminkštėtų, į verdančias bulves įberiame druskos.
Šefė atskleidė orkaitėje keptų bulvių receptą: išeina traškios išorėje ir minkštos viduje
Virtuvės šefė pasidalino traškių ir sūrių keptų bulvių receptu, o žiūrovai varvino seilę. Vaizdo įraše, kurį ji įkėlė į savo kanalą @poppycooks Tik Toke, „Michelin“ restorane mokiusis virtuvės šefė Poppy O'Toole parodo, kaip paruošti savo mėgstamiausią bulvių receptą.
Vaizdo klipe demonstruodama savo metodą, ji sako: „Jums reikės bulvių, tiesiog supjaustykite jas mažais kubeliais, įmeskite į šaltą, pasūdytą vandenį, po to virkite maždaug 15 minučių, kol jos suminkštės.
Ekspertė atskleidė orkaitėje keptų bulvių paslaptį: išeina traškios išorėje ir minkštos viduje
Maisto ekspertė ir knygų autorė Rebecca Wilson pasidalino geriausiais savo patarimais, kaip pasigaminti labai skanių ir traškių orkaitėje keptų bulvių.
Orkaitėje keptas bulves mėgsta visi, ypač prie gardžių sekmadienio pietų. Tačiau daugelis nežino, kokiu būdu geriausia jas ruošti. Maisto ekspertė Rebecca Wilson pasidalino savo idėjomis, kaip pasigaminti skaniausių orkaitėje keptų bulvyčių.
Atskleidė, kaip orkaitėje kepti bulves: išeina traškios išorėje ir minkštos viduje
Kalbant apie bulves, kiekvienas turi savo būdus, kaip jas tobulai paruošti, o tai nėra lengva. Jei persistengsite, gausis košė, per mažai laiko skirsite – bus kietos, o jei pagailėsite prieskonių – jos neturės skonio... Tačiau tik ne su šiuo receptu!
Aistringas virėjas Justin Taylor sako, kad seno gero traškaus skonio paslaptis yra medus ir garstyčios, rašo mirror.co.uk. Justin „Facebook“ tinkle pasidalino, kaip jis taip skaniai gamina keptas bulves – žiūrovams nutįsta seilės.
Atskleidė tobulai keptų bulvių paslaptį: išeina traškios ir be galo skanios
Nepavyksta išsikepti traškių bulvyčių? Profesionalai siūlo mažų gudrybių, kuriomis pasinaudoję, visus nustebinsite savo paruoštu sekmadieniniu patiekalu.
Visiems puikiai pažįstami virtuvės meistrai Nigella Lawson, Mary Berry and John Torode yra prisiekę manų kruopų gerbėjai, kai kalbama apie bulvių kepimą orkaitėje. Iš anksto apvirtas bulves jie mėgsta apvolioti šiame pigiame produkte, o po to vėl pašauti į orkaitę, rašo dailystar.co.uk.
Atskleidė orkaitėje keptų bulvių paslaptį: taip išeina traškios ir labai skanios
Nors vasara jau netoli, nežinia, koks oras mūsų laukia artimiausiu metu. Vasariškoms salotoms dar nesame pasiruošę, todėl orkaitėje kepti patiekalai vis dar puikiai tinka.
Yra vienas patiekalas, kuris yra visų mėgstamiausias garnyras bet kurių pietų ar vakarienės metu – tai orkaitėje keptos bulvės.
Šiukštu neužsisakinėkite šių patiekalų restorane: patys pasigaminsite skaniau
Išėjimas pavalgyti į restoraną visada yra didelis malonumas, nes niekas nenori praleisti visos dienos gamindamas maistą. Tačiau kai kurių patiekalų neverta užsisakyti restorane, nes daug skaniau galite juos pasigaminti tiesiog savo virtuvėje.
Vienu tokių patiekalų pasidalijo virtuvės šefė Gemma Simmonite. Jos nuomone, žmonės neturėtų užsisakinėti keptų patiekalų restorane, nes daug skaniau, kai jie gaminami namuose.
Modelio Solveigos Mykolaitytės vaikystė: „čirviniai“ blynai ir keptos bulvės
„Vaikystėje būdavo sunku nusėdėti prie bendro šeimos pietų stalo, - prisiminimuose nardė modelis Solveiga Mykolaitytė. – pamenu, kad močiutė stengdavosi man viską susmulkinti , supjaustydavo gabaliukais, o aš vis pribėgdavau, prigriebdavau vieną, po kiek laiko – kitą. Kitaip mane sunkiai prikalbindavo sėdėti ir valgyti“. Mergina prisipažino, kad kiekvieną kartą į vaikystę ją nukelia prisiminimai apie mamos keptus „čirvinius“ miltiniai blynus.