Visiems puikiai pažįstami virtuvės meistrai Nigella Lawson, Mary Berry and John Torode yra prisiekę manų kruopų gerbėjai, kai kalbama apie bulvių kepimą orkaitėje. Iš anksto apvirtas bulves jie mėgsta apvolioti šiame pigiame produkte, o po to vėl pašauti į orkaitę, rašo dailystar.co.uk.
Vidus būna „minkštas ir saldus“, o išorė „apskrudusi, auksinė“
Savo internetiniame puslapyje Nigella teigia, kad tobulai iškeptos bulvės vidus būna „minkštas ir saldus“, o išorė „apskrudusi, auksinė“. Bulves ji ruošia trimis etapais – karštas aliejus, bulvių pjaustymas optimalaus dydžio gabalėliais ir apibarstymas manų kruopomis.
Nigella pasakoja: „Yra trys esminės sąlygos: pirmoji – riebalų temperatūra. Jei ji nepakankamai aukšta, jums tikrai nepavyks. Aš renkuosi žąsų taukus, nes jų ir skonis geras ir labai aukšta kepimo temperatūra.
Antroji sąlyga – bulvių dydis. Jums reikia gana nedidelių gabalėlių, jei norite išsaugoti tobulą pusiausvyrą − „minkštas vidus, traški išorė“. Trečioji sąlyga, mūsų šeimos ištisų kartų tradicija, – apvirtų bulvių apvoliojimas ne miltuose, o manų kruopose. Bulves keptuvėje pakratome kad apsidaužytų jų paviršius, nes jos tada geriau sugeria karštus taukus“.
Bulvių kepimui renkasi žąsų taukus ir manų kruopas
Labai panašų metodą naudoja ir įžymioji Mary Berry, kuri bulvių kepimui taip pat renkasi žąsų taukus ir manų kruopas. Viename BBC laidos „Geriausias britų virėjas“ epizode ji sakė: „Pradžioje mėgstu bulves apvirti, po to jas pakratau su manų kruopomis ir galiausiai jos keliauja į stipriai įkaitintą keptuvę su žąsų taukais“.
Jei dar abejojate šių moterų receptais, tada papildomai pasidomėkite, kaip John Torode gamina bulves su manų kruopomis. Viename TV laidos „John ir Lizos savaitgalio virtuvė“ epizode John rekomendavo bulvių gabalėlius apšlakstyti 1–2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, o po to apibarstyti juos manų kruopomis ir rozmarinu – tikras gardumėlis!