Puikiai tiks kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos arba kaip atskiras vegetariškas patiekalas, jei patieksite su padažu.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių (šviežios, mažos)
- 2 vienetai morkų
- 250 gramų vyšninių pomidorų
- 2 skiltelės česnakų
- 1 pundelis krapų (smulkinti)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuplauname ir su visa lupena apverdame. Lupti nereikia.
- Morkas nuskutame (šviežias užtenka nuplauti) ir supjaustome storais griežinėliais.
- Česnakus smulkiai supjaustome arba išspaudžiame.
- Visas daržoves sudedame į didelį dubenį, apibarstome druska, pipirais, smulkintais krapais ir apšlakstome aliejumi.
- Šaukštu arba ranka gerai išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
- Beriame daržoves į kepimo indą ir paskirstome, kad nebūtų kelių sluoksnių.
- Kepame apie 20 minučių 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
REKLAMA