• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keptos bulvės yra vienas dažniausiai vartojamų garnyrų, o kad galėtumėte mėgautis geriausiu rezultatu, receptų kūrėja metų metus tobulino savo receptą ir dabar jį išdavė visiems.

Keptos bulvės yra vienas dažniausiai vartojamų garnyrų, o kad galėtumėte mėgautis geriausiu rezultatu, receptų kūrėja metų metus tobulino savo receptą ir dabar jį išdavė visiems.

REKLAMA

Tobulos keptos bulvės viduje būna purios, o išorėje – tobulai traškios. Kiekvienas turi savo kepimo būdą, tačiau receptų kūrėja mano, kad po daugelio metų bandymų ji pagaliau atrado tobulą jų gaminimo būdą.

Amy Sheppard, kuri internete dalijasi „receptais, kuriuos iš tikrųjų išbandysite“, paaiškino, kad „prireikė daug metų, kol sugalvojo, kaip jas iškepti tobulai traškias“ ir dalijasi savo receptu, rašo express.co.uk.

Atskleidė tobulą orkaitėje keptų bulvių receptą

Amy, kulinarinių knygų autorė, bulves nulupa, supjausto mažesniais gabalėliais ir deda virti į šaltą pasūdytą vandenį. Verda tol, kol bulvės suminkštėja. Suminkštėjusias bulves ji nusausina ir supila į koštuvą, tada jas „gerai pakrato, kad išorė „pasišiauštų“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tada jas reikia padėti ant grotelių atvėsinimui, lai garuoja, kol visiškai išdžius“, – pridūrė ji naujausiame „TikTok“ vaizdo įraše.

REKLAMA

Ji paaiškino, kad šią gudrybę perėmė iš Tomo Kerridge‘o, tačiau pažymi, kad bulves atvėsti galima palikti ir koštuve.

Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 220 laipsnių Celsijaus arba „kuo arčiau šios temperatūros, jei kepate ir kitus patiekalus“.

Tada plonoje kepimo skardoje įkaitinkite porą šlakelių augalinio aliejaus – Amy sako, kad žąsų taukai visai nereikalingi.

Kalbėdama apie kepimo skardos plonumą, ji pabrėžė, kad „kuo plonesnė, tuo geriau“, ir sako, kad puikiai tinka emaliuota kepimo skarda.

REKLAMA
REKLAMA

Kai aliejus įkais ir bus išties karštas, sudėkite bulves ir pavoliokite aliejuje, kol bulvės bus gausiai juo padengtos ir tada gausiai pabarstykite druska.

Tuomet bulves kepkite orkaitėje, kol jos taps „traškios ir auksinės“, tačiau nepamirškite kepimo metu vieną kartą pavartyti jos skardoje, kad būtų apsemtos karštu aliejumi.

Pasak Amy, paprastai kepimas trunka „nuo 40 minučių iki 1 valandos, priklausomai nuo orkaitės dydžio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis receptas sužavėjo ne vieną ir tai atsispindėjo komentarų skiltyje po vaizdo įrašu. Vienas komentatorius rašė:

„Pagal šį receptą pasigaminome puikią vakarienę ir bulvės buvo nuostabios, traškios ir auksinės! Padėkos iš Kanados.“

Kitas teigė: „Bulvės atrodo NEĮTIKĖTINAI“, o trečiasis pridūrė: „Šios bulvės atrodo tobulai“. Dar vienas komentatorius nedaugžodžiavo ir pavadino šį receptą ir gamybos būdą „geriausiu iš visų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų