• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perlinė kruopų košė yra tikras lobis, naudingas moterų sveikatai ir grožio išsaugojimui. Joje gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulų, kurios padeda palaikyti puikią organizmo formą ir išsaugoti jaunystę.

Perlinė kruopų košė yra tikras lobis, naudingas moterų sveikatai ir grožio išsaugojimui. Joje gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulų, kurios padeda palaikyti puikią organizmo formą ir išsaugoti jaunystę.

REKLAMA

Tokia košė gerina odos būklę ir stiprina imuninę sistemą, ji ypač naudinga moterims.

Gerina odos sveikatą

Perlinėse kruopose yra cinko, kuris skatina odos regeneraciją, pagreitina nedidelių sužeidimų gijimą ir suteikia odai gaivią bei sveiką išvaizdą.

Normalizuoja virškinimą

Didelis skaidulų kiekis padeda pagerinti skrandžio ir žarnyno darbą, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir sudaro palankias sąlygas vystytis naudingai mikroflorai.

Padeda išlaikyti lieknumą

Dėl mažo glikeminio indekso ir gausaus skaidulų kiekio perlinės kruopos ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl padeda kontroliuoti apetitą ir išvengti persivalgymo.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprina širdį ir kraujagysles

Grūduose esantys beta gliukanai padeda mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį, o tokie elementai kaip kalis ir magnis palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą.

REKLAMA

Stiprina imunitetą

Perlinėse kruopose esantis selenas veikia kaip stiprus antioksidantas, apsaugantis organizmą nuo infekcijų poveikio ir stiprinantis imuninę sistemą.

Kad perlinės kruopos būtų kuo naudingesnės:

Taip sutrumpinsite virimo laiką ir kruopos taps minkštesnės.

Virkite santykiu 1 dalis kruopų ir 3 dalys vandens, vidutiniškai 40-60 minučių.

Kas turėtų būti atsargūs su perline koše?

Perlinės kruopos turėtų būti išbrauktos iš glitimo netoleruojančių žmonių raciono. 

Be to, didelis skaidulų kiekis jautriems žmonėms gali sukelti diskomfortą – pilvo pūtimą.

Perlinės kruopos yra paprastas, biudžetinis ir neįtikėtinai naudingas produktas, idealiai tinkantis kasdienei mitybai.

Jis ne tik padeda pagerinti sveikatą, bet ir padeda išsaugoti jaunystę ir grožį.

Iš perlinių kruopų virdavo močiute skanią košę. Pirmisusiai išvirdavo išmirkytas perlines kruopas. Išvirus kruopom, sudedavo dvi sutarkuotas bulves ir įpildavo truputį pieno. Maišydavo su mediniu šaukštu, kad neprisviltų apie. 10 minučių. Nukaisdavo nuo ugnies. Keptuveje pakepindavo smulkiai supjaustytus kubeliais lašinukus ir svogūnus. Kievienam įdedavo perlinės košes į dubenelius ir užpildavo ant virsaus spigučius. Mums būdavo labai skanu. Gal tai Mažosios Lietuvos(Prūsijos), kurioje aš užaugau valgis. Tiksliai nežinau.
stipriai krito kruopų pardavimai, kad reikia visą straipsnį apie jų naudą parašyti
Retkarčiais sveika valgyti,bet jas reikia pasiruošti iš vakaro, gerai nuplauti ir vandenyje palikti brinkti, su tuo pačiu vandeniu virti,lieka visos naudingos medžiagos,į iš virtų kruopų galima ir apkepą su pakepintu faršu ir daržovėmis, orkaitėje iškepti.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų