• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitiko pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus. Laidos svečiai dalinsis patarimais ne tik apie tai, kaip pagaminti kuo skaniau, bet ir kaip juos gaminant sutaupyti.

TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ Naujus metus pasitiko pasikeitusi – nuo šiol laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco kviečia gaminti nebe tradicinius, o naujus ir madingus patiekalus. Laidos svečiai dalinsis patarimais ne tik apie tai, kaip pagaminti kuo skaniau, bet ir kaip juos gaminant sutaupyti.

REKLAMA

Šį sekmadienį Elena ir Gian Luca vertins du patiekalus, kuriuose nerasite mėsos – kalafioro steiką su sviestinių pupelių piure ir lašišos kepsnį su raudonaisiais lęšiais.

O receptus namuose išbandykite patys – patiekalų skoniai nustebins visus, tad nenustebkite, jei paragavusieji prašys recepto.

Kalafioro steikas su sviestinių pupelių piure

Reikės:

  • 1 vnt. kalafioro;
  • 0,5 vnt. indelio sviestinių pupelių;
  • 0,5 vnt. citrinos;
  • 1 vnt. česnako skiltelės;
  • 0,5 vnt. laimo;
  • 0,5 vnt. čili pipiro;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • Agavų sirupo;
  • Šviežių petražolių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

 

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Ruošiame čimičiuri padažą: susmulkiname petražoles ir čili pipirą, įtarkuojame laimo žievelės ir išspaudžiame sultis. Beriame smulkintą česnaką, pagardiname druska, pipirais ir agavų sirupu. Pilame aliejaus ir gerai išmaišome.

REKLAMA

Gaminame pupelių piure: į smulkintuvą suberiame sviestines pupeles, pilame šiek tiek jų skysčio. Dedame druskos ir pipirų, gerai sumalame.

Atpjauname 2-3 cm storio kalafioro griežinėlį, jį pašlakstome aliejumi ir aitriosios paprikos milteliais. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 minutes.

Patiekiame su sviestinių pupelių piure ir čimičiuri padažu.

Lašišos kepsnys su raudonaisiais lęšiais

Reikės:

  • 1 vnt. lašišos filė;
  • 60 g raudonųjų lešių;
  • 4 vnt. skiltelių česnako;
  • 1 vnt. nedidelio svogūno;
  • 1 vnt. sultinio kubelio;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 700 ml vandens;
  • 3 v. š. graikiško jogurto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Sviesto;
  • Citrinos sulčių;
  • Šviežių krapų;
  • Svogūnų laiškų;
  • Druskos;
  • Pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname. Beriame lęšius ir pilame vandenį, leidžiame pavirti 8 minutes. Įdedame pomidorų pastos.

Per tą laiką ruošiame padažą: graikišką jogurtą sumaišome su smulkintu česnaku, svogūnų laiškais ir krapais. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis.

Ruošiame lašišos marinatą: išlydytą sviestą sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku, juo įtriname lašišą ir kepame įkaitintoje keptuvėje.

Patiekiame su raudonaisiais lęšiais ir jogurtiniu padažu. Skanaus!

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų