Šį sekmadienį Elena ir Gian Luca vertins du patiekalus, kuriuose nerasite mėsos – kalafioro steiką su sviestinių pupelių piure ir lašišos kepsnį su raudonaisiais lęšiais.
O receptus namuose išbandykite patys – patiekalų skoniai nustebins visus, tad nenustebkite, jei paragavusieji prašys recepto.
Kalafioro steikas su sviestinių pupelių piure
Reikės:
- 1 vnt. kalafioro;
- 0,5 vnt. indelio sviestinių pupelių;
- 0,5 vnt. citrinos;
- 1 vnt. česnako skiltelės;
- 0,5 vnt. laimo;
- 0,5 vnt. čili pipiro;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- Agavų sirupo;
- Šviežių petražolių;
- Druskos;
- Pipirų.
Gaminimo eiga:
Ruošiame čimičiuri padažą: susmulkiname petražoles ir čili pipirą, įtarkuojame laimo žievelės ir išspaudžiame sultis. Beriame smulkintą česnaką, pagardiname druska, pipirais ir agavų sirupu. Pilame aliejaus ir gerai išmaišome.
Gaminame pupelių piure: į smulkintuvą suberiame sviestines pupeles, pilame šiek tiek jų skysčio. Dedame druskos ir pipirų, gerai sumalame.
Atpjauname 2-3 cm storio kalafioro griežinėlį, jį pašlakstome aliejumi ir aitriosios paprikos milteliais. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 minutes.
Patiekiame su sviestinių pupelių piure ir čimičiuri padažu.
Lašišos kepsnys su raudonaisiais lęšiais
Reikės:
- 1 vnt. lašišos filė;
- 60 g raudonųjų lešių;
- 4 vnt. skiltelių česnako;
- 1 vnt. nedidelio svogūno;
- 1 vnt. sultinio kubelio;
- Alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 700 ml vandens;
- 3 v. š. graikiško jogurto;
- Alyvuogių aliejaus;
- Sviesto;
- Citrinos sulčių;
- Šviežių krapų;
- Svogūnų laiškų;
- Druskos;
- Pipirų.
Gaminimo eiga:
Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname. Beriame lęšius ir pilame vandenį, leidžiame pavirti 8 minutes. Įdedame pomidorų pastos.
Per tą laiką ruošiame padažą: graikišką jogurtą sumaišome su smulkintu česnaku, svogūnų laiškais ir krapais. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Ruošiame lašišos marinatą: išlydytą sviestą sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis ir česnaku, juo įtriname lašišą ir kepame įkaitintoje keptuvėje.
Patiekiame su raudonaisiais lęšiais ir jogurtiniu padažu. Skanaus!
„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!