• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite“, – rašo tinklaraščio „Baltoje lekštėje“ autorė Ingrida.

„Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite“, – rašo tinklaraščio „Baltoje lekštėje“ autorė Ingrida.

REKLAMA

  • 1 kg mėgstamos mėsos faršo,
  • 2 kiaušiniai,
  • 1 svogūno galvos,
  • 3 riekelės batono,
  • 2 valg. šaukštų grietinės,
  • daug šviežių krapų,
  • druska,
  • juodieji pipirai,
  • česnako granulės.
  • Faršą pagardiname druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėmis, įmušame kiaušinius. Batono riekeles užpilame šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspaudžiame, įdedame į faršą.

    Svogūną sutarkuojame smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapojame, viską sudedame į faršą, įdedame grietinės ir gerai sumaišome.

    REKLAMA
    REKLAMA

    Paruoštą faršą „išmušame“, t.y. paimame dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus metame ant pjaustymo lentos, tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris po to kepant nesubyrės.

    Be to ir stresą puikiai nuima. Paruoštus kotletus sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet įpilame į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepame dar 15 minučių.

    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
    REKLAMA
    REKOMENDUOJAME
    rekomenduojame
    TOLIAU SKAITYKITE
    × Pranešti klaidą
    SIŲSTI
    Į viršų