Faršą pagardiname druska, juodaisiais pipirais, česnako granulėmis, įmušame kiaušinius. Batono riekeles užpilame šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspaudžiame, įdedame į faršą.
Svogūną sutarkuojame smulkiausia tarka, krapus smulkiai sukapojame, viską sudedame į faršą, įdedame grietinės ir gerai sumaišome.
Paruoštą faršą „išmušame“, t.y. paimame dalį faršo (kokio dydžio ir bus kotletas), ir tą dalį kelis kartus metame ant pjaustymo lentos, tai leidžia lengvai suformuoti kotletą, kuris po to kepant nesubyrės.
Be to ir stresą puikiai nuima. Paruoštus kotletus sudedame į kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet įpilame į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepame dar 15 minučių.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!