apelsinai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apelsinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apelsinai“.
Šis aliejų vadina tikra aukso gysla: ragina išbandyti
Apelsinų eterinis aliejus – brangus ir įvairialypis eterinis aliejus, neabejotinai papildysiantis jūsų eterinių aliejų kolekciją. Nors apelsinų eteriniai aliejai dažniausiai žmones suvilioja savo maloniu citrusiniu kvapu, šis aliejus taip pat pasižymi ir įvairiomis panaudojimo galimybėmis. Iš apelsinų žievelės išgaunamas eterinis aliejus turi daugybę privalumų – ir nuotaiką gerina, ir oda skaistina, ir namus valant pasitarnauja.
Per Naujus ant stalo ragina padėti šiuos produktus: gali atnešti laimę
Daugelyje pasaulio kultūrų tikima, kad raktas į laimingus, sveikus ir turtingus metus prasideda nuo ypatingo ritualais apipinto Naujųjų metų sutikimo. Kelis iš ritualų galima atlikti su vaisiais.
Šiame laimingųjų produktų sąraše ypatingą vietą užima vaisiai ir su jais susijusios tradicijos. Ir nors egzotiškomis tradicijomis nebūtina sekti, bet pasmalsauti ir savo stalą praturtinti sveikais vaisiais visada pravartu.
Audrius Bružas ir Marius Pocevičius prisiminė kuriozą Ispanijoje: vos neteko ieškoti kitų namų
Aktoriai Audrius Bružas ir Marius Pocevičius atliko vaidmenis „Go3“ televizijos seriale „Emigrantai. Apelsinai“. Filmuodamiesi Ispanijoje jiedu susidūrė su kuriozu.
Audrius Bružas ir Marius Pocevičius apie juokingą nutikimą papasakojo naujienų portalo tv3.lt laidoje „Kažkas naujo“.
Namo šeimininkės akys pasakė viską
Aktoriai prisiminė, kaip susipažino su namo, kuriame gyveno, šeimininke.
„Ji tokia: olia olia, mus pasitinka. Ir vienas įeina, antras, trečias. Iš viso dešimt aktorių.
Italijoje prasidėjo ypatingas festivalis – apelsinų mūšis: jo kilmės istorija gana baugoka
Apelsinai net švilpia ore – Italijoje prasidėjo ypatingas festivalis – aplesinų mūšis. Tokios linksmybės Italijoje vyksta jau maždaug 900 metų.
Įnirtingai Ivrėjos mieste, Italijoje, gyventojai mėtosi apelsinais. Nežinantiems, kas čia vyksta, gali pasirodyti, kad visas miestas ne juokais susipyko. Tačiau išties tai – kasmetinis apelsinų mūšis, kurio ištakos siekia XII amžių: „Man į veidą atskrido apelsinas. Diena dar neįpusėjo, o aš jau sužeista.
Pasikeitus taisyklėms, ES uostuose įstrigo šimtai konteinerių su apelsinais iš PAR
Europos uostuose yra įstrigę milijonai dėžių su apelsinais, o vaisiai genda, kol Pietų Afrikos Respublika (PAR) ir Europos Sąjunga (ES) ginčijasi dėl importo taisyklių, pranešė citrusinių vaisių augintojai.
PAR, antra pagal dydį pasaulyje šviežių citrusinių vaisių eksportuotoja po Ispanijos, praėjusį mėnesį pateikė skundą Pasaulio prekybos organizacijai (PPO), kai ES įvedė naujus augalų ir sveikatos saugos reikalavimus, kurie, anot apelsinų augintojų, kelia grėsmę jų išlikimui.
Atsikratykite sraigių sode: štai, kas padės
Nemažai žmonių mėgsta apelsinus arba geria jų sultis, bet dažniausiai nuluptą apelsino žievelę išmeta į šiukšliadėžę. Tačiau, ar žinojote, kad apelsino žievę galite puikiai panaudoti buityje?
„BrightSide“ atskleidžia keletą patarimų, kodėl neverta išmesti apelsino žievelės, o geriau vertingai ją panaudoti.
Padeda apsaugoti sodą nuo sraigių
Sraigės ir šliužai yra vieni iš labiausiai nekenčiamų daržovių augintojų priešų.
Receptas. Salotos su braškėmis
Gaivu, netikėtas skonis. Lengvas užkandis vasarai - tarsi salotos, tarsi desertas.
INGREDIENTAI: 5 vienetai braškių 1 vienetas agurkų 1 vienetas apelsinų 2 saujos iceberg salota 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Icbergo salotą supjaustyti kuo smulkiau, agurką – šiaudeliais, o braškes nedideliais gabaliukais. Viską sluoksniais sudėti į indą.
Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 gramų cukraus pudros (glazūrai) 125 gramai cukraus 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (glazūrai) 100 gramų juodojo šokolado šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
Receptas. Baltos duonos suflė su migdolais
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek cinamono 50 gramų cukraus 100 gramų migdolų šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių 200 gramų batono 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: 200 gramų baltos duonos (4 riekeles) išmirkyti piene, pertrinti. Supilti ištirpintą svietą, nuvalytus ir sugrūstus migdolus, cukrų, 4 kiaušinių trynius, vieno apelsino ar citrinos nutarkuotą žievelę, razinas, cinamoną ir vanilę.
Receptas. Apelsininiai blyneliai su pudingu
INGREDIENTAI: 4 vienetai apelsinų šiek tiek cukraus 3 saujos mandarinų (konservuoti/švieži) 4 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 250 mililitrų apelsinų sulčių 2 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto 100 gramų pudingo (milteliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Apelsinų kokteilis
INGREDIENTAI: 5 vienetai apelsinų 600 mililitrų pieno šiek tiek grietinėlės (purškiama, President) 500 gramų ledų (Vaniliniai, plombyras) 100 gramų pieniško šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsinus perpjauti pusiau, ir išsunkti sultis, į sultis įpilti pieną ir ledus, viską suplakti. Spilstyti į stiklines.
Receptas. Vaisių salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek arbūzų 1 vienetas bananų 2 vienetai mandarinų 0.5 vieneto mangų 2 vienetai obuolių 1 sauja vyniuogių šiek tiek jogurto (indelis) 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
Receptas. Naminė „Gancia“
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas citrinų 150 gramų cukraus 1 vienetas greipfruktų 4 vienetai gvazdikėlių 1 vienetas mandarinų 2 vienetai rozmarino (šakelės) 1 litras degtinės 4 litrai vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite į mažus gabaliukus su žievelėmis mandariną, apelsiną, citriną bei greipfrutą ir sudėkite į didelį stiklainį arba ąsotį su sandariai užsidarančiu dangčiu.
Receptas. Vyšnių uogienė
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (žievelė) 1 kilogramas cukraus 1 kilogramas vyšnių 1 stiklinė vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoškite uogas - nuplaukite, nuimkite kotelius. Uogas nusausinkite ir išimkite kauliukus. Ant paruoštų vyšnių užpilkite karštą sirupą ir vandens, cukraus, apelsino žievelės ir palikite nakčiai kambario temperatūroje. Kitą dieną nupiltą sirupą užvirinkite ir jau kiek pravėsusį užpilkite ant uogų ir vėl palikite nakčiai.
Receptas. Sumuštiniai su karštai rūkyta skumbre ir apelsinu
INGREDIENTAI: 10 riekių batono (ilgas) 150 gramų skumbrių (ZIGMO karštai rūkyta) 10 arbatinių šaukštelių majonezo 2 riekės apelsinų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek gelsvių ((lapeliai)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę išdarinėti - nuimti odą ir išimti kaulus, suplėšyti mažais gabalėliais. Ant batono riekelės užtepti po 1 arb. šaukštelį majonezo.
Receptas. Oranžadas
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 1 vienetas citrinų 1 ir 1/3 stiklinės cukraus 1 litras vandens šiek tiek ledukų PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia užverdame vandenį su cukrumi ir paliekame pravėsti. Tuomet supilame į vandenį išspaustas apelsinų ir citrinos sultis, įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės. Gėrimą supilstome į stiklines, įdedame ledukų ir apelsinų riekelių. Skanaus.
Receptas. Spanguolių, apelsinų ir pekano riešutų duona
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota) 1 stiklinė cukraus 1/4 stiklinės margarino 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti) 1 stiklinė spanguolių (šviežios/šaldytos, kapotos) 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 ir 1/5 stiklinės apelsinų sulčių (šviežios) 1 arbatinis šaukštelis druskos 0.5 valgomojo šaukšto kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir ...
Receptas. Kepta mėsa su apelsinais
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 vienetai apelsinų (sultys) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos 100 gramų kiaulės lašinių šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių 100 gramų grybų (marinuoti) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos mėsą supjaustoma kvadratėliais ir užpilama išspaustų apelsinų sulčių. Po paros išmarinuota mėsa kepama keptuveje. Sudedami pjaustyti lašinukai, svogūnas, marinuoti grybai bei tarkuota morka.
Receptas. Apelsinas su braškėmis ir padažu
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 mililitrų jogurto šiek tiek grietinėlės (plakamoji) 2 vienetai braškių 4 vienetai riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir ,,Atidarykite" apelsiną. Į vidų įdėkite pjaustytas braškes ir riešutus. Sumaišykite jogurtus ir plaktą grietinėlę. Supilkite mišinį į apelsiną. Ant viršaus užpurkšite grietinėlę. Šį receptą sugalvojau pati, todėl nežinau ar bus skanu.
Receptas. Jogurtinis tortas su vaisiais ir biskvito gabaliukais
Redakcijos nuomonė: Fantastiškai atrodantis, labai skanus ir gaivus tortas. Atsižvelgdami į Rasos įspūdžius, biskvitą gaminome trečdaliu mažesnį (tiesiog proporcingai sumažinome visų biskvito ingredientų) ir jo puikiai užteko. Vaisius naudojome tokius pat kaip Rasa, bet iš tiesų čia galima duoti laisvę fantazijai - puikiai tiktų ir vynuogės, mangai ar, prasidėjus vasaros sezonui, įvairios uogos kaip kad braškės ar šilauogės.
Receptas. Kalėdinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (nutarkuota) 200 gramų cukraus (100 g rudo ir 100 g farino) 150 gramų žemės riešutų 4 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino) 300 mililitrų brendžio 225 gramai sviesto 150 gramų kokosų (drožlės) 300 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai)) 1 vien...
Receptas. Padažas "Uncle Ben's"
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos (didelė) 500 gramų morkų ((supjaustytos griežinėliais)) 500 gramų svogūnų ((supjaustyti kubeliais)) 500 gramų paprikų ((supjaustytos juostelėmis)) 500 gramų pomidorų pastos ((supjaustyti stambiai)) 3 vienetai apelsinų (dideli (supjaustyti kubeliais, be žievelės)) 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties 1 valgomasis šaukštas druskos 500 mililitrų pomidorų padažo 1 stiklinė aliejaus 1 v...
Receptas. Banano, persimono ir apelsino musas
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 0.5 vieneto persimonų 1 vienetas apelsinų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Persimonas supjaustomas kubeliais. Bananas sulaužoms gabaliukais. Apelsinas padalinamas į skilteles. Kiekvieną apelsino skiltelę taip pat reikia nulupti. Viskas sudedama į plakiklį ir išpkalama tyrelė. Papuošiama mėtos šakele. Skanaus.
Receptas. Apelsininis tortas
INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 1 stiklinė cukraus 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė manų kruopų (košė) 1 vienetas juodojo šokolado 2 valgomieji šaukštai likerio (Baileys) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių 1 vienetas želės (apelsinų pakeliuose) 10 gramų vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Receptas. Vaisių salotos "Vasaros svajonė"
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas bananų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 1 vienetas jogurto (vaisinis, mažas indelis) 1 vienetas ledų (porcija) PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius supjaustykite kubeliais, sumaišykite. Į lėkštę juos sudėkite vainikėliu. Apšlakstykite jogurtu, o į vainikėlio vidų išskobkite rutuliuką ledų ir įdėkite. SKANAUS! Šis receptas vienai porcijai.
Receptas. Bananinis pyragas su vaniliniais ledais
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 4 vienetai bananų 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 150 gramų cukraus 1 vienetas ledų (vanilinių, pakeliais) 60 gramų sviesto šiek tiek kokosų (pabarstymui) 250 gramų tešlos (sloksniuota) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į maždaug 19x30 cm dydžio gilią skardelę.
Receptas. Agurkų ir trešnių salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų ((nedidelis, trumpavaisis) ) 1 sauja trešnių 1 vienetas apelsinų ( (sultys) ) 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus supjaustyti šiaudeliais. Trešnes supjaustyti irgi šaiudeliais. Apelsino suktis, aliejų sumaišyti ir išplakti. Apipilti salotas.
Receptas. Margos salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 2 vienetai obuolių 2 vienetai paprikų 100 gramų pievagrybių 200 gramų pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų padažui dar reiks: 3 nepilni šaukšteliai medaus, 100ml jogurto, nepilnas šaukštelis garstyčių, 2 šaukštai citrinos sulčių, truputį tarkuotos apelsino žievelės. Sūris ir nulupti obuoliai išėmus sėklalizdžius supjaustomi nedideliais kubeliais. Jauni pievagrybiai patroškinami ir perplaunami pusiau, didesni supjaustomi į keletą dalių.
Receptas. Apelsininė silkė
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek cinamono 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas silkių 3 valgomieji šaukštai acto 100 mililitrų vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Artėjant šventėm ieškojau recepto silkės,kuri nebūtu nusibodusi,norėjosi kažko lengvo ir kvepiančio šventėm....ši silkutė nuostabi...kvepianti...ir pirma dingo nuo stalo.
Receptas. Jogurtas su želė
INGREDIENTAI: 1 pakelis kivių želė 300 gramų miško uogų jogurto 1 vienetas apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos 50 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsiną supjaustau griežinėliais dedu į indą. Užpilu želė (pagaminu taip, kaip parašyta ant pakelio). Laukiu kol sustings. Želatiną išbrinkinu 50 ml vandens, ištirpinu ir supilu į jogurtą. Gerai išmaišau.
Receptas. Obuolių ir morkų tyrė
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (žievelė) šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus šiek tiek gvazdikėlių 2 vienetai morkų 2 vienetai obuolių šiek tiek juodojo šokolado (drožlės) 50 gramų sviesto šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Skanu valgyti ir vieną, kaip košytę Obuolius ir morkas supjaustome smulkiais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokine tarka) ir su puse stiklinės vandens troškiname, kol pradės težti obuoliai.
Receptas. Skanūs apelsinukai
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 1 vienetas šokoladas Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsinus labai gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais.
Receptas. Cukinija su apelsinais žiemai
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 0.5 kilogramo cukraus 1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties 1 vienetas cukinijos (apie 2kg) 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinija nulupti, išimti sėklas, susipjaustyti gabaliukais ir permalti per mėsmalę. Apelsinus keliom minutėm įmesti į verdantį vandenį, išimti sėklas ir taip pat permalti mėsmale. Viską sudėti į puodą su cukrumi, citrinos rūgštimi, virti apie valandą nuolat pamaišant.
Receptas. Salotos "Užtrunka sekundę"
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 vienetai avokadų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (padažui) 8 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (Dijon, padažui) 100 gramų krevečių be kevalo šiek tiek druskos (padažui) 3 valgomieji šaukštai aliejaus (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir pakepinkite krevetes 1-2 minutes ant didelio kaitrumo ugnies.
Receptas. PURE SHINE
INGREDIENTAI: 1 apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek vandens (gazuotas) šiek tiek ledukų 50 mililitrų brendžio (Alita Pure) 60 mililitrų sulčių (mangų) PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje sumaišome brendį, likerį, sultis, cukrų ir gazuotą vandenį. Viską supilame į taurę su ledukais. Papuošiame apelsino skiltele.
Receptas. Saldūs pusryčiai su vyšniomis
INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų (nutarkuota žievė) 100 gramų varškės 50 gramų sviesto 150 gramų uogienės šiek tiek vanilinio cukraus (arba medus) PARUOŠIMO BŪDAS: Iki virimo pakaitinti vyšnių uogienę, sviestą bei vanilinį curų. Varškę stambiais gabalais sudėti į lėkštę ir užtarkuoti apelsino žievelės.
Receptas. Lietiniai su vaniliniu kremu
INGREDIENTAI: Pabarstymui: šiek tiek cukraus pudros Tešlai: 1 litras pieno 100 gramų cukraus 8 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 5 mililitrai romo 2 žiupsneliai druskos Kremui: 2 vienetai vanilės (ankštys) 1 litras pieno 6 vienetai kiaušinių (tryniai) 200 gramų cukraus 100 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų likerio ( apelsinų (Cointreau)) 2 vienetai apelsinų (žievelė, smulkiai pja...
Receptas. Prancūziški blyneliai (krepai) „Crepe Siuzette“
INGREDIENTAI: 150 gramų apelsinų (sunka) 2 valgomieji šaukštai apelsinų (žievelė, tarkuota) 1 valgomasis šaukštas citrinų (žievelė, tarkuota) 1 valgomasis šaukštas cukraus 100 gramų cukraus (cukranendrių (arba paprastas)) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų „Grand Marnier“) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 100 gramų sviesto (+ truputį kepimui) 2 valgomieji šaukštai konjak...
Receptas. Apelsinų pyragas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė) 120 gramų cukraus pudros (sirupui) 120 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų apelsinų sulčių 50 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui) 150 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis sviesto (sirupui) 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
Receptas. Pyragas su apelsinais, riešutais ir spanguolėmis
INGREDIENTAI: 3 vienetai apelsinų 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) 3/4 stiklinės cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti) 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 3/4 stiklinės spanguolių (džiovintos/šaldytos) 3 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės sviesto (minkštas) 0.5 stiklinės riešutų (grūsti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 270 laipsnių ...
Receptas. Burokėlių pyragas pagal Oliverį
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) šiek tiek cinamono šiek tiek gvazdikėlių 1 vienetas imbierų (2cm gabaliukas) 150 mililitrų medaus šiek tiek muskato 3 vienetai kiaušinių (dideli) 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų kvietinių miltų (rupūs) 170 mililitrų alyvuogių aliejaus 1 vienetas apelsinų sulčių šiek tiek druskos 500 gramų burokėlių 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius išvirti...
Receptas. Spanguolių uogienė su apelsinų marmeladu
INGREDIENTAI: 300 gramų apelsinų (marmeladas) 1 arbatinis šaukštelis cinamono 400 gramų cukraus 600 gramų spanguolių PARUOŠIMO BŪDAS: Kepimo formą ištepti sviestu, suberti spanguoles, cukrų ir cinamoną. Uždengti formą su folga ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę 50-55 min. Karštą spanguolių masę sumaišyti su apelsinų marmeladu ir citrinos sultimis.
Receptas. Desertas „Džiaugsmas“
INGREDIENTAI: 125 gramai maskarponės sūrio 50 gramų grietinėlės 35 gramai vanilinio cukraus 5 sausainių 1 vienetas apelsinų 5 vienetai braškių 100 gramų šokoladas Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę su maskarpone išplakti iki standžios masės. Apelsiną supjaustyti griežinėliais. Kiek jų bus, tiek reiks sausainių ir brašklių. Šokoladą šiek tiek pašildyti, kad jis taptų minkštas.
Receptas. Kalėdinis vynas
INGREDIENTAI: šiek tiek anyžių 1 vienetas apelsinų 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 3 valgomieji šaukštai cukraus 5 vienetai gvazdikėlių (pumpurai) 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 700 mililitrų raudonojo vyno (sausas) 0.5 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite į puodą 0,5 stiklinės vandens, įdėti gvazdikėlių, muskato, cinamono bei imbiero, užvirkite, o užvirus nukelkite nuo ugnies...
Receptas. Meduolis
INGREDIENTAI: 100 gramų apelsinų (žievelė) šiek tiek cinamono 1 stiklinė cukraus šiek tiek gvazdikėlių (malti) šiek tiek imbierų šiek tiek kardamono 100 gramų lazdyno reišutų 250 gramų medaus šiek tiek muskato 5 vienetai kiaušinių 1 kilogramas kvietinių miltų 3 stiklinės vandens 250 gramų sviesto 100 gramų razinų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įp...
Receptas. Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
INGREDIENTAI: 7 kilogramai agrastų 5 vienetai apelsinų 4 kilogramai cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Agrastus nuvalyti ir švariai nuplauti. Švariai nuplautus apelsinus perpjauti ir išimti sėklas. Uogas sumalti mėsmale kartu su neluptais apelsinais . Į sumaltas uogas supilti cukrų ir virti apie 40 min. nuo užvirimo. Labai skani uogienė, kvepianti apelsinais... Autorius: Jolanta.
Receptas. Duona su razinomis, riešutais ir vaisiais „Pan Dulce“
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota) 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi) 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota) 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi) šiek tiek cukraus pudros 3/5 stiklinės cukraus šiek tiek migdolų (skaldyti) 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys) 3.5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (šiltas) 2 valgomieji šaukštai vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos ...
Receptas. Lašiša su vaisiais ir grietinėle
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas bananų 1 sauja krapų (smulkinti) 350 gramų lašišų (filė) 250 mililitrų grietinėlės (22 % riebumo) šiek tiek druskos šiek tiek baltųjų pipirų (malti) 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Kivi, bananą bei apelsiną nulupame ir supjaustome griežinėliais. Grilyje arba keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepiname druska bei pipirais apibarstytą lašišos filė ir kivi, banano bei apelsino griežinėlius.
Receptas. Užkandėlė su „Klasikine“ silke
INGREDIENTAI: 16 vienetų volvainių 200 gramų kastinio šiek tiek silkių 2 vienetai figų 0.5 vieneto apelsinų Papuošimui: šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Išsikepkite valovanus, į jų vidų įspauskite kastinio. Atpjaukite 2 plonus griežinėlius silkės (per visą skersmenį). Patiekite kartu su figos riekele, apelsino skiltele ir papuoškite maža petražolės šakele.
Receptas. Krevečių užkanda
INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių 1 vienetas apelsinų 0.5 vieneto kriaušių (nedidelė) 100 gramų krevečių be kevalo PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Verkite ant medinių pagaliukų gabaliuką kriaušės, krevetę ir alyvuogę. Šiuos vėrinukus susmeikite į apelsiną.