Susmulkinkite į mažus gabaliukus su žievelėmis mandariną, apelsiną, citriną bei greipfrutą ir sudėkite į didelį stiklainį arba ąsotį su sandariai užsidarančiu dangčiu. Tuomet supilkite degtinę, vandenį, cukrų, sudėkite rozmarino šakeles bei gvazdikėlius. Sandariai uždenkite ir purtykite, kol cukrus visiškai ištirpsta. Gautą gėrimą apie 15-20 dienų laikykite vėsioje, tamsioje vietoje kiekvieną dieną vis šiek tiek papurtant. Po 15-20 dienų gėrimą perkoškite, išmeskite vaisių gabalėlius, supilstykite į butelius ir „Gancia“ paruošta. Šis gėrimas naudojamas kokteiliams su citrusinių vaisių sultimis bei sodos vandeniu. Skanaus.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
1 vienetas greipfruktų
4 vienetai gvazdikėlių
1 vienetas mandarinų
2 vienetai rozmarino (šakelės)
1 litras degtinės
4 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkinkite į mažus gabaliukus su žievelėmis mandariną, apelsiną, citriną bei greipfrutą ir sudėkite į didelį stiklainį arba ąsotį su sandariai užsidarančiu dangčiu. Tuomet supilkite degtinę, vandenį, cukrų, sudėkite rozmarino šakeles bei gvazdikėlius. Sandariai uždenkite ir purtykite, kol cukrus visiškai ištirpsta. Gautą gėrimą apie 15-20 dienų laikykite vėsioje, tamsioje vietoje kiekvieną dieną vis šiek tiek papurtant. Po 15-20 dienų gėrimą perkoškite, išmeskite vaisių gabalėlius, supilstykite į butelius ir „Gancia“ paruošta. Šis gėrimas naudojamas kokteiliams su citrusinių vaisių sultimis bei sodos vandeniu. Skanaus.