INGREDIENTAI:
- 1 vienetas apelsinų (žievelė)
- šiek tiek cinamono
- šiek tiek gvazdikėlių
- 1 vienetas imbierų (2cm gabaliukas)
- 150 mililitrų medaus
- šiek tiek muskato
- 3 vienetai kiaušinių (dideli)
- 150 gramų kvietinių miltų
- 100 gramų kvietinių miltų (rupūs)
- 170 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 1 vienetas apelsinų sulčių
- šiek tiek druskos
- 500 gramų burokėlių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėlius išvirti, atvėsinti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti tarkuotą imbierą, trynius, medų ir aliejų, išmaišyti. Tada sudėti kepimo miltelius, polentą, miltus, tarkuotą apelsino žievelę, supilti sultis, suberti prieskonius ir išmaišyti. Baltymus išplakti ir įmaišyti į burokėlių masę. Supilti tešlą į riebalais pateptą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes. Prieš pjaustant atšaldyti.
Autorius: http://forelle.blogas.lt