Įkaitinkite orkaitę iki 270 laipsnių temperatūros. Jei naudojate džiovintas spanguoles, tuomet užpilkite jas verdančiu vandeniu, palikite kelioms minutėms ir nusunkite.Jei šaldytas - atšildykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius, cukrų ir muskatą. Išsukite kiaušinius su sviestu. Gautą masę sumaišykite su sausais ingredientais, apelsinų minkštimu, spanguolėmis bei riešutais. Kepkite apie 35-40 minučių. Patiekite atvėsusį. Skanaus!
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
3 vienetai apelsinų
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
3/4 stiklinės cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
3/4 stiklinės spanguolių (džiovintos/šaldytos)
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės sviesto (minkštas)
0.5 stiklinės riešutų (grūsti)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 270 laipsnių temperatūros. Jei naudojate džiovintas spanguoles, tuomet užpilkite jas verdančiu vandeniu, palikite kelioms minutėms ir nusunkite.Jei šaldytas - atšildykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius, cukrų ir muskatą. Išsukite kiaušinius su sviestu. Gautą masę sumaišykite su sausais ingredientais, apelsinų minkštimu, spanguolėmis bei riešutais. Kepkite apie 35-40 minučių. Patiekite atvėsusį. Skanaus!