voveraitės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „voveraitės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „voveraitės“.
Pasakė, kaip geriausia ruošti voveraites: skonis nustebins
Voveraičių šiuo metu galima rasti ne tik miškuose, bet ir ant prekystalių. Žavinčios auksine spalva, kvapnumu ir išskirtiniu skoniu, jos kasmet yra vieni laukiamiausių grybų.
Tad nenuostabu, kad jos iškart susilaukia pirkėjų dėmesio, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Plauti voveraites ar neplauti?
Voveraitės ne tik skanu, bet ir sveika, atkreipia dėmesį parduotuvės tinklo daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Neišmeskite grybų liekanų: nustebsite, kur pravers
Lietuviai vos pasirodžius pirmiesiems grybams ima plūsti į miškus, o šie šiemet vilioja ypatingai geru derliumi. Į pintines nugula patys įvairiausi grybai, tačiau patys populiariausi išlieka baravykai, raudonikiai ir voveraitės.
Ką žinoti einant į mišką grybauti, kaip ruošti laimikius, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi ir ar galima užsiauginti grybų savo kieme, naujienų portalui tv3.lt pasakojo grybų entuziastė Giedrė Svaldenytė-Pinot.
Algimantas per dieną surinko 230 baravykų: pasidalino patarimais, į ką atkreipti dėmesį
Du šimtai trisdešimt – tiek baravykų per dieną surinko ir savo asmeninį dienos rekordą pagerino varėniškis Algimantas. Vyras sako pastarosiomis dienomis Dzūkijos miškai pažėrė itin daug rudakepurių. Tiesa, dėl lietaus stokos dažną karališką grybą reikia palikti voverėms, mat šie sukirmijusiais kotais.
Prie dar vieno miško karaliaus klaupiasi Varėnos pašonėje gyvenantis ir čia pat grybauti išsiruošęs Algimantas.
Iš miško lietuviai grybus neša kibirais: atskleidė, kur randa
Grybautojai socialinio tinklo grupėse dalinasi nuotraukomis, su kokiais laimikiais jie grįžta iš miško. Grybų jie iš miško namo parsineša vienas už kitą daugiau, o pagrindiniai grybai, kuriuos šiuo metu randa yra voveraitės.
Pajūryje gyvenantis grybautojas Stasys Gaudinskas iš miško, esančio Klaipėdos rajone grįžo su pilna pintine voveraičių, o grybų ilgai ieškoti nereikėjo – visus surinko vos per valandą.
Taip pat pajūryje gyvenanti Eglė tikina atskleidžia, kad su vyru grybauja labai dažnai.
Atskleidė, kur ieškoti voveraičių: grįšite pilnomis pintinėmis
Voveraitės išsiskiria iš visų grybų ne tik savo ryškia geltonai-oranžine spalva, bet ir ypatinga forma. Kai voveraitės yra mažos, jos atrodo beveik taip pat, kaip ir kiti jauni grybai: išgaubta kepurėlė ant storo kotelio. Tačiau grybui augant kepurėlė išsitiesia, pasvyra į vidų ir suformuoja tarsi piltuvėlį gražiais, banguotais kraštais.
Bene populiariausias patiekalas iš voveraičių, liaudiškai kartais dar vadinamų voveruškomis, yra voveraičių sriuba.
Mėgstate voveraites? Kurpienė jums siunčia žinią
Įsibėgėjus auksaspalvių voveraičių sezonui pasigirsta gurmanų kalbos, kad jos – tikras virtuvėje gimstančių šedevrų objektas. Ši tendencija pastebima ne tik Lietuvoje, kur neretai šie grybai vadinami nacionaliniu sezono delikatesu, bet ir visame pasaulyje.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, šiemet voveraičių pirkėjai išsiilgę dvigubai – jų parduoda beveik du kartus daugiau nei pernai per pirmąsias prekybos savaites.
Šviežios voveraitės – jau ir parduotuvėse: kainuos beveik 4 kartus brangiau nei pievagrybiai
Prieš kelias savaites pirmosios pasirodžiusios miškuose, lietuviškos voveraitės jau parduodamos ir įprastose parduotuvėse, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Voveraitės yra vieni mėgstamiausių grybų, todėl stengiamės jų pasiūlyti kuo anksčiau. Natūralu, kad pirkėjams svarbu ne tik šviežumas, bet ir gera kaina, todėl kaip ir praėjusiais metais, pirmųjų lietuviškų voveraičių indelis kainuoja 4,49 euro“, – pranešime cituojama „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Iš miško Robertas grįžo su 15 litrų grybų: išdavė, kur rado
Atėjus vasarai, miško gėrybių rinkimo mėgėjai jau gali džiaugtis pirmuoju grybų derliumi. Mūsų šalies miškuose grybautojai randa įvairių grybų rūšių – nuo voveraičių iki baravykų, raudonviršių ir lepšių. Šį sezoną grybautojai dalinasi savo sėkmingais radiniais ir pasakoja apie geriausias grybų rinkimo vietas.
Grybų jau galima rasti įvairiuose mūsų šalies kampeliuose.
Iš miško lietuviai grybus neša kibirais: atskleidė, kur randa
Miške pasirodžius pirmiesiems grybams, grybautojai plūsta į įvairius Lietuvos miškus. Grybavimo entuziastai neslepia – miško paklotėse pilna gėrybių, iš kurių galima paruošti skanią vakarienę.
Vilma Vereniūtė pasakoja, kad jau du kartus Varėnos rajone esančiuose miškuose rinko pirmąsias voveraites. Vilma juokauja, kad gėrybių kiekio net nesvėrė, nes tik grįžus iš miško, skubėjo paruošti vakarienę iš pririnktų grybų.
Iš miško Raimondas grįžo su kibiru voveraičių: turi slaptą vietelę
Sunku patikėti, bet antradienio vakarą, vos pusvalandžiui į mišką su žmona nuvykęs alytiškis Raimondas prisirinko 5 litrų dydžio kibiriuką voveraičių.
Tiesa, alytiškiui šis „lobis“ nebuvo labai netikėtas, nes grybais derlingą vietelę jis atrado prieš 5 metus.
„Tada, pamenu, Varėnos rajone neradau grybų, grįždamas link namų taip tiesiog sustojau miške, pavažiavau, pastebėjau jaunuolyną, kur berželių, ąžuoliukų, pušelių. Ir pasisekė. Radau vietą, tada prisirinkau visą kibirą.
REKLAMA
REKLAMA
Grybautojai randa pirmąsias voveraites: aiškėja, koks grybų sezonas laukia
O dabar džiugi žinia išsiilgusiems šviežių grybų: miškuose pasirodė pirmosios voveraitės, žmonės jau randa ir kitokių grybų, sako, net vasarinį baravyką pavyko aptikti. Patyrę grybautojai tikina, kad taip anksti išdygusių voveraičių dar neteko matyti ir jų rinkti gegužės mėnesį.
Tik štai bėda – miškuose labai sausa ir grybai neauga taip greitai, kaip norėtųsi.
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Alytiškė Gražina su bičiule išsiruošė, kaip pačios sako, į grybų žvalgybą.
Atėjusi į mišką Simona nustėro: to balandį dar nebuvo mačiusi
Lietuvos gamta šiemet krečia nematytus pokštus – dar neseniai mėgavomės vasariška šiluma, o vėliau iškrito sniegas. Stipriai sušilus orams miškuose pasirodė ir pirmieji grybai, tiesa, ne tik pavasariniai – aptiktos ir pirmosios voveraitės.
Balandžio 20 dieną į mišką Jurbarko rajone nustojus snigti briedžiukų išvykusi ieškoti Simona Juškevičiūtė nustebo radusi ne pavasarinių grybų, o iš tolo geltonuojančias voveraites.
Prieš Kalėdas miškuose pasipylė grybai: specialistai turi naudingų patarimų
DzūkIjos miškuose prieš Kalėdas kaip iš gausybės rago pasipylė grybai. Nors pasirinkimas jų menkesnis nei rudenį, bet varėniškis grybautojas juokauja, kad Kūčių stalui tikrai užteks. Ir nesvarbu, kad iš samanų galvas kelia tik voveraitės, dzūkų dar vadinamos lepeškomis.
Grybų žinovai išsiruošusius grybauti įspėja – iš samanų galima traukti tik tuos grybus, kurie yra sveiki ir nepakeitę spalvos. O štai minkštos ir slidžios voveraitės jau gali būti nuodingos.
Grybavimo sezonas pailgėjo, bet šių valgomų grybų žmonės nė nepažįsta
Grybautojų džiaugsmui – grybavimo sezoną miškuose ilgina po šalnų pradėjusios dygti tikrosios ir pilkosios žaliuokės, Panevėžio krašte vadinamos pilkutėmis. Ir nors grybautojai giria šių grybų skonį, kai kurie žmonės jų nė nepažįsta.
Šviežių grybų kvapas – štai kas gerai žinomą grybautoją vidury rudens vis dar vilioja į mišką. O radybomis mielai pasidžiaugia ant prekystalio Panevėžio turguje.
Gyventojai stebisi paskutiniais sezono grybais: pigesni nei anksčiau
Grybautojai iš Aukštaitijos sezoną baigia ne tuščiomis – pintinėse lepšės, žaliuokės, kazlėkai. Kam pasiseka – vieną kitą baravyką dar randa. Aukštaičiai džiūgauja, sezonas buvo puikus, tad ir prie pensijų žiemą bus iš ko prisidurti. Gera žinia ir pirkėjams – grybų kainos sumenko.
Ant prekystalio Panevėžio turguje grybautojas Vytautas išrikiavo bene paskutinio šį rudenį pasivaikščiojimo miške radybas. Sako – pranašauja šalčius ir sniegą, tad grybų sezoną teks baigti.
Grybų daugėja, tačiau kainos nedžiugina: „Kilogramas 20–22 eurai“
Prasidėjęs ruduo – tikras rojus grybų mėgėjams. Grybautojai sako, kad jau prasideda didysis grybų dygimas. O grybautojų pintinėse – gražuoliai baravykai, raudonikiai.
Panevėžietis Vytautas sako, kad įspūdingą laimikį pririnko per porą valandų, pasivaikščiojęs po Žaliąją girią Panevėžio rajone.
„Vaizdelis jau geresnis, žymiai geresnis vaizdelis, kaip sakant, širdis džiaugiasi. Drėgmės yra, šilumos yra, grybas susiformuoja ir lenda“, – sako grybautojas.
Už dėžutę ūmėdžių Vytautas prašo 3 eurų.
Aušra iš miško grįžo pilnomis pintinėmis grybų: atskleidė sėkmės vietą
Lietuviai – tikri grybavimo mylėtojai, kiekvienais metais nekantriai laukiantys, kada gi pradės dygti grybai. Lietuvos miškuose jų jau yra ir kai kuriuose visai nemažai, tik vieniems jų rasti nepasiseka, o kiti grįžta pilnomis pintinėmis. Štai, Aušra iš miško parsinešė nemenką kiekį voveraičių.
Alytaus rajone įsikūrusi moteris grybauti patraukė į Varėną ir pasigailėti neteko – rado įspūdingą laimikį. Ji pasakoja, kad šiemet grybauti išsiruošė jau trečią kartą.
Parduotuvėse jau pardavinėja lietuviškas voveraites – prašo 22,45 euro už kilogramą
Dėl gana sausos vasaros pradžios mėgstami lietuviški grybai pradėjo dygti kiek vėliau nei įprastai. Tačiau jų jau galima rasti prekybos tinklų parduotuvėse.
„Lietuviškos voveraitės pirkėjų ypač laukiamos – jas mėgsta net tie žmonės, kurie paprastai nemėgsta grybų skonio. Įprastai jomis prekiauti pradedame liepos mėnesį, o jų paklausa piką pasiekia rugpjūtį.
Šiemet jų sezonas neskubėjo prasidėti, tad šie grybai išsiilgti kaip niekad.
Atėję į mišką Vilma su vyru trynė rankomis: parodė įspūdingą laimikį
Į miškus ieškoti grybų jau traukiantys lietuviai grįžta su įspūdingais laimikiais. Savo laimikį parodė ir Dzūkijoje grybavusi Vilma Vereniūtė-Remeikienė – į pintinę nugulė nemažas kiekis voveraičių.
Vilma pasakoja, kad grybauti mėgsta nuo pat vaikystės – buvimas miške ir grybavimas jai yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas ir pramoga. Tad pasiėmę pintinę kartu su vyru jie iškeliavo į mišką ieškoti grybų.
Atėjusi į mišką Rasa negalėjo patikėti, ką mato: laimikio pavydėtų ne vienas
Į mišką Druskininkuose išėjusi Rasa Baublytė ir vėl erzina grybautojus demonstruodama socialiniuose tinkluose rastą laimikį. Prieš kelias dienas daugiau nei 5 kilogramus radusi voveraičių, vakar Rasa šių grybų rado kiek daugiau nei 2 kilogramus.
Vakar išėjusi į mišką Druskininkuose Rasa ir vėl pririnko du kibirėlius voveraičių. Pasiteiravus, kiek svėrė toks laimikis, moteris pasakojo, kad kiek daugiau nei 2 kilogramus.
Tačiau rastų grybų Rasa sau nepasiliko.
Iš miško Rasa grįžo su pavydėtinu laimikiu: atskleidė, kur rado
Nors dauguma grybautojų skundžiasi, kad miškuose dėl sausros grybų nė su žiburių nerasi, arba jeigu jų ir yra, šie visi – sukirmiję, tačiau Varėnos rajone grybavusi Rasa Baublytė džiaugiasi puikiu laimikiu. Išėjusi į mišką moteris grįžo namo su visa pintine grybų.
Perlojoje grybavusi Rasa tv3.lt pasakoja, kad jos pintinėje – 5 kilogramai 300 gramų voveraičių ir vienas raudonikis. „Sausa, bet pavyko rasti“, – teigia ji.
Voveraičių mėgėjams – kainų šokas: „Nenormaliai brangiai prašo, dvigubai daugiau nei pernai“
Socialiniuose tinkluose grybautojai jau džiaugiasi pirmaisiais raudonikiais, lepšiukais ar vienu kitu gražuoliu baravyku. O ant prekystalių kol kas tik voveraitės. Ir jų, grybautojai teigia, kad reikia lyg su žiburiu ieškoti. Už litrą pirmųjų voveraičių, pavyzdžiui, Panevėžio turguje grybautojai prašo 9 ar 10 eurų.
Už puslitrį voveraičių panevėžietė grybautoja prašo 5 eurų, o litrą parduoda po 9. Ir tokia kaina pirkėjų neatbaido.
„Žmonės sako, kad pinigų neturi, pasirodo, turi.
Varėniškė drebina internetą: iš miško grįžo su 55 kg voveraičių
Grybų karaliene tituluojama 54-erių Ramunė Verbickienė iš Perlojos kaimo, Varėnos rajono, nenustoja stebinti kitų užkietėjusių grybautojų ir pačios savęs. Štai neseniai moteris iš miško grįžo nešina 55 kilogramais voveraičių – tai naujas varėniškės rekordas.
Naujienų portalui tv3.lt moteris pasakoja tokį laimikį radusi rugpjūčio 8 dieną. Į mišką moteris patraukė dar prieš 5 valandą, o apie 16.30 valandą jau grįžo su pilnomis pintinėmis.
Grybų kainos siutina dzūkus: „Žmonės nenori grybauti, neapsimoka“
Gausus grybų derlius džiugina lietuvius, ypač voveraičių šiemet gausu kaip reta. Visuose šalies regionuose žmonės renka grybus ne tik sau, bet ir neša į supirktuves. Grybų daug, bet dzūkai ožiuojasi ir sako, kad šiuo metu nelabai apsimoka grybauti pardavimui.
Netenkina kaina, pyksta grybautojai ir prognozuoja liūdną ateitį – grybų daug, tik ar bus kam rinkti.
Varėnoje gyvenanti Agnė į miško gėrybių supirktuvę atneša maišą voveraičių. Netruko tiek surinkti: Dzūkijos miškai – pilni grybų.
Voveraičių verslą trikdo infliacija, sankcijos Rusijai ir Baltarusijai
Grybų perdirbėjų veiklą Lietuvoje šiemet sutrikdė ne tik infliacija, bet ir pašliję santykiai su Rusija ir Baltarusija. Perdirbėjai sako, kad rusiškų ir baltarusiškų voveraičių įsigijimai vyksta, tačiau lėtai, nes stringa logistika, atsiskaitymai, kai kurios įmonės ir voveraičių, ir mėlynių ieško kitose šalyse.
„Prekybos su Rytais tėra 20 proc.
Dzūkijos miškuose – voveraičių gausa: prirenka ir po 20 kilogramų
Pusšimtis eurų per pusdienį. Tokiais uždarbiais gali džiaugtis dzūkai, kurie netingi ir keliauja į mišką grybauti. Šią vasarą dzūkai nesiskundžia: gamta nepašykštėjo voveraičių ir, panašu, kad pavyks neblogai uždirbti.
Tiesa, jau reikia lietaus, grybų dygimas kiek sustojo, bet sinoptikai žada kritulių. Tad voveraičių sezonas dar nesibaigs, o netrukus jau ir baravykai turėtų pasipilti.
Lazdijų rajone, Kapčiamiesčio grybų uogų supirktuvėje, klientų kol kas nedaug.
Patarė, kaip ruošti voveraites: apsilaižysite pirštus
Socialiniai tinklai jau mirga nuo grybautojų laimikių miškuose – pilnų pintinių voveraičių. Tiesa, grybauti galima ne tik miške. Voveraitės jau nuo birželio pabaigos vilioja ir parduotuvių lentynose.
Jų šiemet pirkėjai įsigijo net 25 proc. daugiau, palyginti su pernai, rodo prekybos tinklo „Maxima“ duomenys. O biomedicinos mokslų daktarė pasakoja, kodėl šiuos grybus verta įtraukti į mitybos racioną ir kaip teisingai juos apdoroti, kad neprarastų naudingųjų savybių.
Pasakė, kaip geriausia ruošti voveraites: skonis nustebins
Miškuose jau galima rasti daugybę vertingų gėrybių, tame tarpe ir kvapnių bei skanių voveraičių. Anot sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, voveraitės, kaip ir kiti grybai, yra maistingas ir mažai kaloringas produktas, turintis vitaminų bei mikroelementų.
Sezono metu voveraitės puikiai papildys valgiaraštį, o ruošiant vasaros atsargas žiemai šių grybų vertėtų tiek užsišaldyti, tiek prisidžiovinti.
Parduotuvėse – pirmosios voveraitės: pasakė, kiek teks už jas pakloti
Įsibėgėjus vasarai galime pasilepinti ne tik įvairiausiomis sodo ir daržo gėrybėmis, bet ir grybais, kurių pirmas derlius jau pasirodė ir parduotuvėse. Grybavimo asociacijos įkūrėjas ir pasaulio čempionas Vytenis Daugudis sako, kad tam tikrose vietose jau galima rasti voveraičių, be to, su išsiruošusiais jų ieškoti jis pasidalijo ir keliais patarimais, kuo privalu pasirūpinti ruošiantis į mišką, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pavėlavęs, tačiau tikrasis grybų sezonas prasidėjo: pasirodė pirmosios voveraitės
Pavėlavęs, tačiau tikrasis grybų sezonas prasidėjo. Miškuose pasirodė pirmosios voveraitės. Grybai vis dar nedrąsiai lenda iš žemės – trūksta šilumos. Grybavimo sezonas šiemet vėluoja dviem trim savaitėmis. Tačiau užėjus gerą vietą – gardžiai vakarienei jau tikrai galima pasirinkti.
Alytaus rajono, Makniūnų kaimo gyventoja Danguolė Muzikevičienė atvažiavo patikrinti savo vietų: miške, netoli Makniūnų kaimo, daugybę metų dygsta voveraitės. Tiesa, tik tam tikruose plotuose.
Receptas. Makaronų sriuba su voveraitėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių šiek tiek porų šiek tiek vištiena šiek tiek makaronų šiek tiek voveraičių šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti iš vištos sultinį. Mėsą išimti, o į sultinį sudėti supjaustytas bulves, makaronus ir voveraites, apkepintas svieste. Baigiant virti sudėti supjaustytus porus ir mėsos gabaliukus. Paprasta ir skanu.
Receptas. Makaronai su paukštiena
INGREDIENTAI: 2 česnakų 500 gramų kalakutienos šlaunelėmis (ketvirčio storoji dalis) 200 mililitrų pieno šiek tiek makaronų (spageti) 500 mililitrų voveraičių 50 gramų pieno šiek tiek aliejaus 150 mililitrų grietinės šiek tiek čili pipirų (pipiriukas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakuto mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome nedideliais gabaliukais ar juostelėmis.
Receptas. Balandėliai kitaip
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto baklažanų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto paprikų (geltona) šiek tiek pomidorų pastos 200 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos) 1 sauja voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 50 gramų cukinijos 5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Garnyrui: Bulvės Padažui: ...
Receptas. Karštos troškintos voveraitės
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 500 gramų voveraičių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1.5 stiklinės sultinio (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyti ir pasūdytame vandenyje išvirti grybai nuvarvinami. Sudedami į puodą kartu su sviestu, supjaustytomis daržovėmis ir mėsos sultiniu. Troškinami 30 min. Vėliau pagal skonį pasūdomi ir tiekiant puošiami petražolių lapeliais. Skanaus.
Receptas. Įdaryta cukinija
INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos (nedidelė) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų sviesto 150 gramų voveraičių (virtos) 50 gramų sūris (fernmenis) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautą cukiniją perpjaukite pusiau išilgai ir šaukštu išimkite sėklalizdį. Svogūną susmulkinkite. Pomidorą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite.
Receptas. Voveraičių sriuba
INGREDIENTAI: 300 gramų voveraičių 6 vienetai bulvių 2 litrai vandens 70 gramų lašinių (sūdyti) 2 galvos svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sriubas verdu daugiafunkciniame puode. Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, voveraites nuplauti, stambiai supjaustyti.
Receptas. Skanios voveraitės
INGREDIENTAI: 3/5 stiklinės ryžių 1 vienetas svogūnų 1 stiklinė voveraičių (šaldytos) 3/4 stiklinės grietinėlės šiek tiek kiaulės šoninės (šviežia) šiek tiek prieskonių (Vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: Prieš pradėdami kepti voveraites, užkaiskite puodą ryžiams ir virkite juos įprastai, kaip nurodyta ant jūsų naudojamų ryžių pakuotės. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę, paskui dėkite susmulkintą svogūną, kai jis suminkštėja - voveraites.
Receptas. Voveraičių salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų graikinių riešutų šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja krapų 1 sauja petražolių 8 vienetai salotų (lapai, plėšyti) 100 gramų garstyčių 3 vienetai slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas acto (balzaminis) 400 gramų jogurto (natūralus) 500 gramų voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų grybų 200 gramų sūris (kietasis) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti vištien...
Receptas. Bulvių ir voveraičių užkepėlė
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai kiaušinių 100 gramų voveraičių 1 stiklinė grietinės (liesesnė) 1 stiklinė sultinio 200 gramų mesos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves supjaustom kubeliais, apibarstyti druska, įpilti truputį aliejaus, apmaišyti ir sudėti į kepimo indą. Dedam į karštą orkaitę, kad truputį apkeptų. Tuo tarpu pasiruošiam užpilą.
Receptas. Ryžiai su grybais
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų ryžių 2 vienetai svogūnų 100 gramų voveraičių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Išverdame ryžius. Ant sviesto pakepame svogūnus, supilame 15 min. apvirtus grybus, pomidorų tyrę, prieskonius ir troškiname apie 15 min. Šį padažą sudedame ant ryžių ir papuošiame šviežiais bazilikų lapeliais.
Receptas. Aromatingos voveraitės žiemai
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų šiek tiek svogūnų šiek tiek voveraičių šiek tiek vandens šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustome kubeliais ir apkepiname aliejuje, kol gražiai apskrus. Sudedame voveraites, pabarstome prieskoniais, gerai išmaišome ir kepame kurį laiką nuolat maišant. Vėliau įpilame vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname, kol voveraitės suminkštės.
Receptas. Voveraičių sriuba su grietinėle
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas morkų (nedidelė) 1 vienetas svogūnų (nedidelis) 100 gramų voveraičių 1.5 litro vandens 50 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 2 vienetai sultinio (kubeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Ši sriuba labai švelni ir skani. Įpilkite į nedidelį puodą 1,5 l vandens, sudėkite supjaustytas bulves ir 2 kubelius sultinio.
Receptas. Voveraičių šokis
INGREDIENTAI: šiek tiek voveraičių 800 gramų kiaulienos (mentė) 1 vienetas porų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų 200 mililitrų grietinėlės 1 skardinė alyvuogių šiek tiek žalumynų (petražolės, krapai) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Koldūnai su voveraičių ir sūrio padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek krapų (švieži) 0.5 vieneto svogūnų šiek tiek kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 50 gramų voveraičių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reikės: 200 g koldūnų su mėsa Apkepkite koldūnus taip, kad gražiai apskrustų, keptuvėje pakepinkite grybus su svogūnais, įdėkite šaukštelį miltų, užpilkite pieną, virkite kol sutirštės, po to gautą padažą užpilkite ant kodūnų ir pavirkite dar kelias minutes.
Receptas. Pica su voveraitėmis
INGREDIENTAI: 5 saujos voveraičių 100 gramų sūris 100 gramų tepamo sūrio 50 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio 1 saujelė porų (pjaustyti) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo Tešlai: šiek tiek miltai 200 mililitrų vandens 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 žiupsneliai mielių Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Omletas su voveraitėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų voveraičių 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai pomidorų pastos ( (pjaustyti)) 0.5 vieneto paprikų 100 gramų sūris (fermentinis, tarkuotas) šiek tiek svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Voveraites nuvalyti,jeigu didesnės-smulkinti ir išvirti.
Receptas. Voveraičių sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 200 gramų voveraičių 1.5 litro vandens šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Voveraitės švariai nuplaunamos ir, įpylus truputį sultinio, troškinamos svieste kartu su supjaustytu s...
Receptas. Keptos voveraitės
INGREDIENTAI: 2 saujos voveraičių 1 vienetas svogūnų šiek tiek morkų 2 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis krapų 1 žiupsnelis svogūnų laiškų šiek tiek aliejaus šiek tiek bulvių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas smulkiais supjaustomas. Česnakas - irgi. Morka nuskutama ir taip pat supjaustoma plonais ir nedideliais gabaliukais. Krapai ir svogūno laiškai supjaustomi smulkiai.
Receptas. Kopūstų, morkų ir voveraičių mišrainė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 kilogramas kopūstų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų 0.5 kilogramo morkų 3 vienetai svogūnų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 kilogramas voveraičių šiek tiek druskos 250 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėti stambiai tarkuotas morkas, jas patroškinti, po to dėti supjaustytus kopūstus ir apvirtas vovera...
Receptas. Makaronai su šviežiomis voveraitėmis ir bazilikais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bazilikų (lapeliai) šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kmynų 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulės lašinių (3 gabaliukai) 100 gramų makaronų 100 gramų voveraičių 50 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek mocarelos sūrio (pabarstymui) PARUOŠIMO BŪDAS: Lašinukus supjaustome ir neilgai pakepame ant sviesto, supilame smulkiai pjaustytus svogūnus, pamaišome.