REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vasaros savaitgalį galbūt buvot miške ir prisirinkot voveraičių? Grįždami namo užvažiuokite į parduotuvę ir nusipirkit gerą gabaliuką mentės (800 gramu) ir užmarinuokite ją kaip Jums patinka. Taigi, pradėsime gaminti nuostabų vasaros vaišių patiekalą...
Išmarinuotą mentę įdedam į puodą ir apverdam. Supjaustom porus, 1 morką sutarkuojame stambiau, o kitą morką - kuo smulkiau, papriką supjaustime kubeliais.
Apvirus mėsos gabaliukui, jį perpjauname pusiau. Vieną pusę supjaustome nedideliais gabaliukais, kitą - susmulkiname smulkintuvu iki vientisos masės (smulkinant, špilame truputį sultinio, kuriame virė mėsa).
Supjaustome krapus, česnaką ir petražoles. - Pusė supjaustytų porų dedame į keptuvę ir stambiau sutarkuotas morkas. Kiek apskrudus morkoms, sudedame paprikas, voveraites ir supjaustytą mėsą. Kepame, kol išgaruos susidaręs sultinys. Tada apibarstome krapais, petražolėmis ir viską dedame į puodą, kuriame virė mėsa. Įmetam keletą alyvuogių (žalių ar juodų). Įpjaustom bulvių ir verdam, kol jos išvirs. Galima pagardinti mėgstamais prieskoniais.
- Rankose sutrinam alyvuoges ir šiame natūraliame aliejuje pakepinam likusius porus bei smulkintas morkas. Kiek pakepus, sudedame voveraites ir laukiam, kol susidarys sultinys. Tada sudedame sutrintą mėsą ir gerai išmaišom. Sudedame smulkintą česnaką ir kiek pakepus, supilam 200 ml grietinėlės, apibarstome krapais ir petražolėmis.
Skanaus.
REKLAMA