Ši sriuba labai švelni ir skani. Įpilkite į nedidelį puodą 1,5 l vandens, sudėkite supjaustytas bulves ir 2 kubelius sultinio. Kol bulvės virs, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, išvalykite voveraites ir viską pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Kepkite tol, kol susidariusios sultys išgaruos. Supilkite šią masę į puodą, kuriame verda bulvės. Įpilkite grietinėlę, druskos, pipirų ir krapų. Prieskonių nepadauginkite, kad neužgoštumėte voveraičių skonio. Pavirkite dar 5 min. ir, jei bulvės jau išvirusios, valgykite. Skanaus!
Autorius: Tomas
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
1 vienetas morkų (nedidelė)
1 vienetas svogūnų (nedidelis)
100 gramų voveraičių
1.5 litro vandens
50 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ši sriuba labai švelni ir skani. Įpilkite į nedidelį puodą 1,5 l vandens, sudėkite supjaustytas bulves ir 2 kubelius sultinio. Kol bulvės virs, sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, išvalykite voveraites ir viską pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Kepkite tol, kol susidariusios sultys išgaruos. Supilkite šią masę į puodą, kuriame verda bulvės. Įpilkite grietinėlę, druskos, pipirų ir krapų. Prieskonių nepadauginkite, kad neužgoštumėte voveraičių skonio. Pavirkite dar 5 min. ir, jei bulvės jau išvirusios, valgykite. Skanaus!